www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV gorenje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 6:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Navadna zenerca ni dobra (temperaturna odvisnost).
Pokliči Media-Trade ali podobnega dobavitelja za RTV serviserje in povej za kaj rabiš. Obstaja par nadomestkov za isti namen, recimo AZ574.
Google "33V tuner".
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miletre
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58
Aktiv.: 2.10
Kraj: Maribor - Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 6:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa da bi samo poskusno vstavil navadno zenerco toliko da bi videl če je samo v njej krivda?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 6:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In zakaj sprašuješ in čakaš odgovor, ko pa bi lahko že probal?
Ti si strokovnjak, ki popravlja televizorje...
Nazaj na vrh
miletre
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 7:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal sem jas daleč od strokovnjaka,z elektroniko se ukvarjam ljubiteljsko in tu pa tam se lotim kakega popravila ali pa kako napravico skupaj spravim.
Sem pač vprašal za nasvet,da nebi ob zamenjavi kaj druga še skurlo zraven. Oprosti ,ne bom več!
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 7:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včasih moraš tudi kaj skurit, če bi se rad kaj naučil.
Čisto za vsako stvar res ni treba vprašat in čakat potrditve, če prej vsaj malo pogledaš kaj sploh želiš in vklopiš "kmečko logiko", sploh danes ko so informacije takorekoč prosto dostopne in lahko izbrskaš praktično vse.
Dostop do interneta imaš, torej si preberi kak datasheet in povzami potrebno.
Je pač treba nekaj truda in časa vložit v učenje.

Če pa bi rad le zrihtal TV po liniji najmanjšega odpora, pa neseš na servis, pa je...
Nazaj na vrh
miletre
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 7:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Diodo sem zamenjal (sem jo vzel iz drugega TV) ampak slika pa je ista. Kak nasvet mogoče?
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolj pogosto napako si torej izločil.

AFC je dokaj smotan za nastavljat, lahko pa probaš, a ne lotevaj se tega če nisi popolnoma zbran in umirjen vsaj pol ure (ko imaš prakso še vedno težko nastaviš prej kot v 5 minutah). Za vročekrvneže in vzkipljivce to delo ni.
Z malim (urarskim) izvijačem malo premakni jedro MF transformatorja v eno ali drugo stran, da probaš ulovit sredino. Ne vrti preveč (pol obrata recimo max, narobe lahko hodi zgolj za malenkost), predvsem pa previdno-jedro iz ferita je dokaj krhko, sploh če nimaš pravega izvijača. Pa pozoren bodi na položaj, da si zapomneš trenutno stanje (da lahko vrneš v trenutno stanje).
Zadeva se seveda spremeni ko umakneš izvijač.
Ko beži na eno stran slika postane mrežasta in kontrastna, na drugo stran pa neostra, dvojna, s sencami.
Nazaj na vrh
miletre
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 10:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem probal to z jetrom pa ni bilo uspeha in ker mi ni dalo miru sem malo pogledal po predalih in našel en kanalnik ga zamenjal in zdaj deluje normalno.Sem pa zvedel da je na tem TV-ju bil že dvakrat zamenjan kanalnik,pa me zanima zakaj bi se to ponavljalo?
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Interesantno, od nekaj deset E5 z napako v VFu sem samo 2x menjal kanalnik, od tega 1x čisto mrtev, 1x delal samo VHF. Obakrat je bila na obisku strela...
Nazaj na vrh
miletre
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Možno je vse,ampak če sem na tv priklopil VCR preko scarta in uporabil VCR kod kanalnik je pa slika bila normalna. Ni mi pa jasno zakaj v tem tv tako kanalniki crkujejo? Verjetno kliče po novem TV,ta pa bo počasi šel za darovalca organov.
Hvala za pomoč.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni