|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
searider Član

Pridružen-a: Sre 09 Apr 2008 23:12 Prispevkov: 70 Aktiv.: 0.33 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Apr 14, 2009 7:33 pm Naslov sporočila: HDMI povezava |
|
|
Pozdravljeni,
zanima me rešitev za 15m povezavo HDMI (1080p). Sem probal s 15m kablom in ne funkcionira(deluje le 720p). Prosil bi če ima kdo to dejansko rešeno (s kakšnimi ojačevalci ali preko CAT5e kabla, vendar da 100% deluje).
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 4:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri takšnih razdaljah se že poznajo razlike v kvaliteti kabla. Si poskusil s kakšnim drugim, dražjim? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
searider Član

Pridružen-a: Sre 09 Apr 2008 23:12 Prispevkov: 70 Aktiv.: 0.33 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO, če je dražji ni nujno da je boljši. Zato sprašujem, če ima kdo tako dolg kabel in mu vredu funkcionira, potem bi takoj kupil tisti kabel, kar tako da sprobavam pa ....
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.50 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
searider je napisal/a: |
NeoTO, če je dražji ni nujno da je boljši. Zato sprašujem, če ima kdo tako dolg kabel in mu vredu funkcionira, potem bi takoj kupil tisti kabel, kar tako da sprobavam pa ....
Lp |
Nekje na drugem tehničnem forumu sem zasledil, da je stvar delovala. In tako kot je NeoTO omenil na dražjem kablu. Proizvajalcev ne vem zato pač rečeš dražji....ni pa vedno nujno, da je zaradi kvalitete višja cena.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 20:57 Prispevkov: 162 Aktiv.: 0.80 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Menda imajo v T___ T____ 20 metrske HDMI kable, preko katerih leti 1080p..... _________________ Ko sem naredil , nisem vedel da se tega ne da...... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
priesteye Član

Pridružen-a: Sre 26 Mar 2008 16:54 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.58 Kraj: Pirniče
|
Objavljeno: Tor Jun 02, 2009 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si bom sposodil kar to temo ker imam vprašanje glede hdmi povezave.
Preko hdmi kabla gresta slika in zvok kolikor vem a ne? recimo slika v formatu 1080p ali 720p zvok pa v DTS, DD, FLAC in tako dalje? je možno narediti (tudi kupiti če je že narejeno) tako zadevico, ki bi iz hdmi povezave (kabla) ločila zvok v obstoječem formatu in ga "preusmerila" na coax kabel, ki bi bil povezan na ojačevalnik (ki podpira omenjene formate). Slika bi pa potovala naprej po hdmi kablu do televizije/projektorja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 4.99 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Jun 02, 2009 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma imajo že tv izhode za te ojačevalce, če ne gre drugače pa zvočna kartica na PC. Je pa res, da boš moral potegnit nov kabel, v kolikor ti televizija tega ne podpira.
Drugače pa kaj takega..
klik
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
priesteye Član

Pridružen-a: Sre 26 Mar 2008 16:54 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.58 Kraj: Pirniče
|
Objavljeno: Tor Jun 02, 2009 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je vse možno samo jaz imam zaseden že optični vhod (iz pc-ja), coax vhod (dvd-player), tako da bi potreboval še preklopnik med dvema coax kabloma (optičnega rabim kar pogosto zato ga bi kar pustil na miru).
Vem, a imajo novejši tv-ji še audio izhode (digitalne) samo trenutno se mi ne splača kupiti nov tv samo za takole malenkost
Ta zadevica je to kar bi potreboval ja edino nekaj ne razumem kaj bi pomenilo:
3.Supports the Video Amplifier Bandwidth up to 2.25Gpbs/225MHz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni