|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ciko Član

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 11:41 Prispevkov: 126 Aktiv.: 0.60 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Jun 18, 2009 10:20 am Naslov sporočila: Pošiljanje email-a z MCB2300 (lpc2378) |
|
|
Živjo!
Uporabljam Keil uVision3, MCB2300 (lpv2378). Usposobil sem kar nekaj primerov in jih predelal za svoje potrebe. Sedaj sem pa prišel na idejo, da bi dodal še pošiljanje email-a.
Nekoč sem bral, da je možno poslati s pomočjo telneta. Takrat sem se trudil z uporabo emaila "email.si", vendar mi ni uspelo. Seveda sem uporablja HyperTerminalu podoben program. Gmail še nisem poizkusil.
Sedaj me pa zanima, če je že kdo kaj podobnega počel, oziroma ima kdo kako idejo, kako se zadeve lotiti.
Zadovoljen sem že samo z idejami in smernicami.
Lep pozdrav
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Čet Jun 18, 2009 10:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Seveda. Telnet ()v tvojem primeru je to samo odprt socket) na port 25 SMTP streznika, potem je pa naprej samo posiljanje teksta.
SMTP protokol, na sredini je primer pogovora s streznikom, ki odda sporocilo. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ciko Član

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 11:41 Prispevkov: 126 Aktiv.: 0.60 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Jun 18, 2009 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Seveda. Telnet ()v tvojem primeru je to samo odprt socket) na port 25 SMTP streznika, potem je pa naprej samo posiljanje teksta.
SMTP protokol, na sredini je primer pogovora s streznikom, ki odda sporocilo. |
Hvala za odgovor!
Sem našel primer, vendar težava je SMTP Server IP, ker se le ta spreminja.
Ideja je, da se izvede ukaz ping (npr: ping smtp.gmail.com) in se pridobi IP.
Ali je potrebno logiranje za pošiljanje maila? Predvidevam da ja.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70791.36
|
Objavljeno: Čet Jun 18, 2009 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Čet Jun 18, 2009 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
ciko je napisal/a: |
Ideja je, da se izvede ukaz ping (npr: ping smtp.gmail.com) in se pridobi IP. |
Saj nisi kavboj GetHostByName() ... Vsak stack, ki ga bos uporabljal, ima to zagotovo tudi implementirano.
Citiram: |
Ali je potrebno logiranje za pošiljanje maila? Predvidevam da ja.
|
Odvisno od streznika. Ce imas svojega, najbrz ne, ce ima ISP nastavljeno tako, da sprejema posto iz svojega omrezja brez pripomb, potem tudi ne (tako je imel vcasih nastavljeno Siol, ce se prav spomnim), ce pa je nastavljeno tako, da je potrebno, je pa pac potrebno (tako ima zdaj Siol ze nekaj casa). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ciko Član

|
Objavljeno: Čet Jun 18, 2009 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Saj nisi kavboj GetHostByName() ... Vsak stack, ki ga bos uporabljal, ima to zagotovo tudi implementirano.
|
Hvala za nasvet. To mi je že uspelo najti.
Očitno bo ta vikend pravo vreme za raziskovanje ideje.
Če mi uspe kaj koristnega narediti, sporočim.
Lep pozdrav
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ciko Član

|
Objavljeno: Pon Jun 22, 2009 8:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Ugotovil sem naslednje (upam da bodo komu prišlo prav):
Aktualni maili (gmail, hotmail) uporabljajo TLS princip logiranja, kar je zame nepremosljiva ovira.
Email Fastmail uporablja navadno logiranje, uporablja pa SMTP server: mail.messagingengine.com
Primer uporabe:
http://www.webpan.com/customers/Email/SMTP_Authentication_Telnet_Test.htm
Meni ni uspelo poslati maila.
Ali je kdo že kaj podobnega počel? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70791.36
|
Objavljeno: Pon Jun 22, 2009 8:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.56
|
Objavljeno: Pon Jun 22, 2009 8:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa ne uporabis SMTP streznika od ISPja na katerega imas prikljucen MCB2300? Npr. ce si na SiOLu potem das "mail.siol.net" ce si na T2 das "smtp.t-2.net" ce si na AMIS das "smtp.amis.net" itd.
Ti strezniki imajo ponavadi omogocen relaying ker pride zahteva iz njihovega omrezja.
Drugace pa je varianta, da najdes ponudnika ki uporablja SMTP AUTH za avtentikacijo, ker za to ne rabis nic posebnega, samo kodiras uporabnisko ime in geslo ob prijavi v MIME64 obliko.
LP, Uros |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ciko Član

|
Objavljeno: Pon Jun 22, 2009 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Zame je vse to še novo in se vse sproti učim. Zato morda pišem tudi neumnosti.
To je moj cilj...
Samo ni bilo ravno najbolj pametno dodati možnost nastavitve emali naslova... vidi se geslo maila.
urosg je napisal/a: |
Zakaj pa ne uporabis SMTP streznika od ISPja na katerega imas prikljucen MCB2300? Npr. ce si na SiOLu potem das "mail.siol.net" ce si na T2 das "smtp.t-2.net" ce si na AMIS das "smtp.amis.net" itd.
Ti strezniki imajo ponavadi omogocen relaying ker pride zahteva iz njihovega omrezja.
|
Ta dostop do interneta uporabljam mobitelovo ponudbo. Pač nekateri nimamo sreče, da bi imeli normalen internet
urosg je napisal/a: |
Drugace pa je varianta, da najdes ponudnika ki uporablja SMTP AUTH za avtentikacijo, ker za to ne rabis nic posebnega, samo kodiras uporabnisko ime in geslo ob prijavi v MIME64 obliko.
|
hmm... vidim da sem uporabil napačno kodiranje, niti nisem bil pozoren na to. Pač sem izbral, kot je pisalo v primeru.
Bom poizkusil tudi to. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ciko Član

|
Objavljeno: Pon Jun 22, 2009 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predhodni mail mi ni deloval, ker uporabniški račun v osnovi ni podpiral SMTP.
Sedaj sem našel novi email:
www.gmx.com
SMTP: mail.gmx.com
Pri obeh mail-ih pa se uporablja tip kodiranja BASE64.
Preko telneta dela, sedaj pa še na MCB2300. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ciko Član

|
Objavljeno: Čet Jun 25, 2009 7:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa mi je ratalo, MCB2300 pošilja maile.
Ali kdo pozna program, ki bi deloval kot SMTP server v lokalni mreži (sprejema maile od MCB2300) - naložen na računalnik sprejemal maile v lokalni mreži ter naprej v splet pošiljal maile s pomočjo npr Gmail-a oz maile, ki zahtevajo TLS avtorizacijo.
Poizkusim sem z Jana Server 2 , vendar mi ga ni uspelo usposobiti.
Kak predlog?
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Čet Jun 25, 2009 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
sendmail _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Jun 26, 2009 8:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Uf, sendmail ... raje postfix, precej lažji za nastavit. Ta dva sta za linux/unix-like os, drugače se pa tudi za windows najde kakšen, tudi zastonj, npr. hMailServer.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Pet Jun 26, 2009 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Sendmail pride s skripto za generiranje .cf datoteke, vsega skupaj je zagotovo manj kot 5 opcij, da deluje kot mail relay (ob predpostavki, da je racunalnik prej pravilno nastavljen). S Postfixom nimam izkusenj, dopuscam moznost, da jih je tam se manj. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni