www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pošiljanje email-a z MCB2300 (lpc2378)
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ciko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 11:41
Aktiv.: 0.60
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 18, 2009 10:20 am    Naslov sporočila:  Pošiljanje email-a z MCB2300 (lpc2378) Odgovori s citatom

Živjo!

Uporabljam Keil uVision3, MCB2300 (lpv2378). Usposobil sem kar nekaj primerov in jih predelal za svoje potrebe. Sedaj sem pa prišel na idejo, da bi dodal še pošiljanje email-a.
Nekoč sem bral, da je možno poslati s pomočjo telneta. Takrat sem se trudil z uporabo emaila "email.si", vendar mi ni uspelo. Seveda sem uporablja HyperTerminalu podoben program. Gmail še nisem poizkusil.

Sedaj me pa zanima, če je že kdo kaj podobnega počel, oziroma ima kdo kako idejo, kako se zadeve lotiti.

Zadovoljen sem že samo z idejami in smernicami.

Lep pozdrav
Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 18, 2009 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda. Telnet ()v tvojem primeru je to samo odprt socket) na port 25 SMTP streznika, potem je pa naprej samo posiljanje teksta.

SMTP protokol, na sredini je primer pogovora s streznikom, ki odda sporocilo.

ciko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 18, 2009 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
Seveda. Telnet ()v tvojem primeru je to samo odprt socket) na port 25 SMTP streznika, potem je pa naprej samo posiljanje teksta.

SMTP protokol, na sredini je primer pogovora s streznikom, ki odda sporocilo.

Hvala za odgovor!
Sem našel primer, vendar težava je SMTP Server IP, ker se le ta spreminja.

Ideja je, da se izvede ukaz ping (npr: ping smtp.gmail.com) in se pridobi IP.

Ali je potrebno logiranje za pošiljanje maila? Predvidevam da ja.

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70791.38

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 18, 2009 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 18, 2009 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ciko je napisal/a:
Ideja je, da se izvede ukaz ping (npr: ping smtp.gmail.com) in se pridobi IP.

Saj nisi kavboj Rolling Eyes GetHostByName() ... Vsak stack, ki ga bos uporabljal, ima to zagotovo tudi implementirano.

Citiram:
Ali je potrebno logiranje za pošiljanje maila? Predvidevam da ja.

Odvisno od streznika. Ce imas svojega, najbrz ne, ce ima ISP nastavljeno tako, da sprejema posto iz svojega omrezja brez pripomb, potem tudi ne (tako je imel vcasih nastavljeno Siol, ce se prav spomnim), ce pa je nastavljeno tako, da je potrebno, je pa pac potrebno (tako ima zdaj Siol ze nekaj casa).

ciko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 18, 2009 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:

Saj nisi kavboj Rolling Eyes GetHostByName() ... Vsak stack, ki ga bos uporabljal, ima to zagotovo tudi implementirano.

Hvala za nasvet. To mi je že uspelo najti.

Očitno bo ta vikend pravo vreme za raziskovanje ideje.
Če mi uspe kaj koristnega narediti, sporočim.

Lep pozdrav

Peter
Nazaj na vrh
ciko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 8:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ugotovil sem naslednje (upam da bodo komu prišlo prav):

Aktualni maili (gmail, hotmail) uporabljajo TLS princip logiranja, kar je zame nepremosljiva ovira.

Email Fastmail uporablja navadno logiranje, uporablja pa SMTP server: mail.messagingengine.com

Primer uporabe:
http://www.webpan.com/customers/Email/SMTP_Authentication_Telnet_Test.htm

Meni ni uspelo poslati maila.

Ali je kdo že kaj podobnega počel?
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70791.38

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 8:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
urosg
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30
Aktiv.: 2.56

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj pa ne uporabis SMTP streznika od ISPja na katerega imas prikljucen MCB2300? Npr. ce si na SiOLu potem das "mail.siol.net" ce si na T2 das "smtp.t-2.net" ce si na AMIS das "smtp.amis.net" itd.

Ti strezniki imajo ponavadi omogocen relaying ker pride zahteva iz njihovega omrezja.

Drugace pa je varianta, da najdes ponudnika ki uporablja SMTP AUTH za avtentikacijo, ker za to ne rabis nic posebnega, samo kodiras uporabnisko ime in geslo ob prijavi v MIME64 obliko.

LP, Uros
Nazaj na vrh
ciko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 9:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zame je vse to še novo in se vse sproti učim. Zato morda pišem tudi neumnosti.

Citiram:

Tale:
http://217.162.83.194

To je moj cilj...
Samo ni bilo ravno najbolj pametno dodati možnost nastavitve emali naslova... vidi se geslo maila.

urosg je napisal/a:
Zakaj pa ne uporabis SMTP streznika od ISPja na katerega imas prikljucen MCB2300? Npr. ce si na SiOLu potem das "mail.siol.net" ce si na T2 das "smtp.t-2.net" ce si na AMIS das "smtp.amis.net" itd.

Ti strezniki imajo ponavadi omogocen relaying ker pride zahteva iz njihovega omrezja.

Ta dostop do interneta uporabljam mobitelovo ponudbo. Pač nekateri nimamo sreče, da bi imeli normalen internet

urosg je napisal/a:

Drugace pa je varianta, da najdes ponudnika ki uporablja SMTP AUTH za avtentikacijo, ker za to ne rabis nic posebnega, samo kodiras uporabnisko ime in geslo ob prijavi v MIME64 obliko.

hmm... vidim da sem uporabil napačno kodiranje, niti nisem bil pozoren na to. Pač sem izbral, kot je pisalo v primeru.

Bom poizkusil tudi to.
Nazaj na vrh
ciko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predhodni mail mi ni deloval, ker uporabniški račun v osnovi ni podpiral SMTP.

Sedaj sem našel novi email:
www.gmx.com
SMTP: mail.gmx.com

Pri obeh mail-ih pa se uporablja tip kodiranja BASE64.

Preko telneta dela, sedaj pa še na MCB2300.
Nazaj na vrh
ciko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 25, 2009 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa mi je ratalo, MCB2300 pošilja maile.

Ali kdo pozna program, ki bi deloval kot SMTP server v lokalni mreži (sprejema maile od MCB2300) - naložen na računalnik sprejemal maile v lokalni mreži ter naprej v splet pošiljal maile s pomočjo npr Gmail-a oz maile, ki zahtevajo TLS avtorizacijo.

Poizkusim sem z Jana Server 2 , vendar mi ga ni uspelo usposobiti.

Kak predlog?

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 25, 2009 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sendmail
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.65
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 26, 2009 8:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uf, sendmail ... raje postfix, precej lažji za nastavit. Ta dva sta za linux/unix-like os, drugače se pa tudi za windows najde kakšen, tudi zastonj, npr. hMailServer.

LP!
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 26, 2009 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sendmail pride s skripto za generiranje .cf datoteke, vsega skupaj je zagotovo manj kot 5 opcij, da deluje kot mail relay (ob predpostavki, da je racunalnik prej pravilno nastavljen). S Postfixom nimam izkusenj, dopuscam moznost, da jih je tam se manj.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni