www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Aktivni Subwoofer je zacel igrati tiho

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cac
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 09 Jul 2009 23:39
Aktiv.: 0.03
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2009 11:41 pm    Naslov sporočila:  Aktivni Subwoofer je zacel igrati tiho Odgovori s citatom

Pozdrav,

obracam se na vas, predvsem tiste, ki so po znanju in dusi elektrotehniki. Torej pojavil se mi je naslednji problem.

Aktivni Subwoofer je zacel igrati tiho. Da je sploh kaj ucinka moram Gain na receiverju dati na +10dB (to je max) in volume na Subz na +10dB (to je tudi max za sub). Sub igra, membrana se preimika, a glasnost je znatno nizja kot je bila pred kratkim.

KAJ SEM POSKUSIL?
1. Poskusil sem dva razlicna receiverja, ker sem ze misli, da mi je crknil pre-out na receiverju za Sub, pa ni to!
2. Poskusil sem zamenjati chinch kable,
3. poleg tega pa sem dokupil tudi Y konektor, da gre iz enega chincha na 2 na subu, kjer se kao malce pojaca glasnost.
4. poskusil sem stereo ojacevalec priklopiti preko zvocniskih kablov na sub in potem nov zvocniski kabel na zvocnik. Igra isto tiho oz. se bolj, ker na stereo ojacevalcu nimam gaina.

Pred to zadevo sem imel Gain na receiverju na 0dB in 0dB na subu in mi je bilo ze dovolj basa za sobo. Ce sem poskusal it v obmocje +9dB mi je pa treslo celo hiso. Gaina na receiverju pred tem sploh nisem poveceval.

Kaj se je lahko skurilo v subu? je kdo kdaj imel kaksen podoben problem? Koga priporocate za popravilo? Gre se za sub Canton (srednji razred).

lp, cac.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2009 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mojemu kolegu je tudi kar na enkrat začel potiho igrati. Diagnoza je bil skurjen zvočnik.
cac
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2009 12:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uhhhh... se to sploh spaca popravljat? Sicer sub je kar drag. Nov v rangu nekje 500EUR. Kako lahko na trotl ziher preverim, ce je zvocnik skurjen?

lp, cac
Nazaj na vrh
TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.34

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2009 1:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je "skurjen" ponavadi pomeni ali se je žica navitja dejansko nekje prekinila ali pa se je zadeva pregrela in je žica odstopila z navitja, kar pa bi se pa moralo slišati kot prasketanje v zvočniku. Probaj ga malo premikati not in ven prvo probaj na sredini zvočnika potem pa še nekje na strani membrane. Če se dobi recone se, da zadevo rešiti dokaj enostavno (odvisno od zvočnika), če pa ne je pa malo večji problem...
cac
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2009 3:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem razraufal sub in pregledal zvocnik od spredaj od zadaj od strani in je videti kot nov. Ni vedeti nic skurjeno, strgano ali kaj podobnega. V glavnem zvocnik igra, ampak dosti tisje. hmmmm. Kar se tice pa reconinga pa zal tega se nisem pocel. Tu gre verjetno cist za fizicno locitev mebrane itn.?

Sicer pa lahko zadevo tudi poslikam, ce komu izgled kaj vec pove kot meni.
lp, cac.
Nazaj na vrh
cac
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2009 11:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem dobil tudi odgovor od tehnicne pomoci pri Cantonu, naj bi slo za okvaro na amp delu suba. hmmm

lp, cac
Nazaj na vrh
cac
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 15, 2009 9:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem dal popravit tale sub k enim audio elektro ekspertom v blizini in so mi ga v roku enega dne popravili. Cena popravila sitnica. Crknil naj bi en cip na vhodu v amp del suba. Sedaj spet trese kot ponavadi. Gaina na A/V receiverju ne potrebujem. Na subu pa sem moral zmanjsati volume pod 0dB, ker drugace sosedi ne bi bili prevec srecni.

Zdaj sem razmisljal kako je lahko prislo do okvare, ker sub nikoli nisem pretirano gnal. Verjetno je prislo do okvare pri odklapljanju oz priklapljanju kabla iz Pre-Outa na receiverja. Sub namrec takrat ni bil ugasnjen. To sem naredil veckrat in vedno je bil prisoten pri tem en pok. No enkrat pa je zadeva preprosto odletela.

lp
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 4.99
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 15, 2009 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš prav kar se tiče teh pokov. Če bi se malo bolj pozanimal o ozvočenjih bi ti vsak mojster povedal da znajo biti ti "poki" izredno škodljivi. Naj bo to šola za naprej, drugače pa je splošno da stvar ki ima neko napajanje ali pa vhode se vse odklaplja pri ugasnjeni napravi ali še bolje sploh izključeni iz omrežja.

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni