|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
grsovlan Član

Pridružen-a: Pet 17 Jul 2009 17:47 Prispevkov: 391 Aktiv.: 2.01 Kraj: 3311 Šempeter
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 6:31 pm Naslov sporočila: Dealextreme - plačilo? |
|
|
Vidim, da imate kar nekaj izkušenj z nakupovanjem pri "kitajcih", pa me zanima kako je z poslanim blagom; a ga dobiš na dom al ga morš it iskat na letališče al na kako carino ??? Glede na to, da nimam PayPal računa me zanima ali je mogoče možna kakšna druga oblika plačila ???
Kako pa ste kaj zadovoljni z kvaliteto blaga??? Kaj pa provizija???
Hvala za odgovor in LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.31
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uredi si paypal. Kupovanje brez paypala na ebayu in pri kitajcih ne priporocam, celo odsvetujem! Bancna transakcija je zaradi provizij tvoje banke kar draga resitev, pa se pocasna je. Kreditna kartica je samo za strani kot so amazon.com in podobne.
S kvaliteto blaga sem zadovoljen toliko kot sem pricakoval od kitajca. Poceni in temu primerna kvaliteta.
Blago ti posljejo seveda na dom. Vcasih se na carini ustavi in zahtevajo racun (zadostuje kar forward emaila, ki ga dobis od paypala), vcasih pa ne in pride direktno v nabiralnik. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.85 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Plačilo se lahko izvede tudi na banki in tam plačaš še stroške transakcije obeh bank nekaj čez 16eu.
Kvaliteta je odvisna od proizvoda, znano pa je, da preko dealextreme dobiš najcenejše produkte z nizko kvaliteto.
Na carini plačaš še davek 20 odstotkov, če je vrednost pošiljke več kot 20eu mislim da in če ti pošljejo samo eno fakturo na kateri je pošiljanje in blago sešteto, plačaš še davek na pošiljanje (to je tistih 20 odstotkov). Zato je bolje, da pošljejo dve fakturi, eno za blago in eno za pošiljko, saj v takem primeru na pošiljko ne plačaš davka ampak samo za vrednost blaga. Storitve pošiljanja niso obdavčene, treba je le paziti, da so posebej fakturirane, drugače cariniki ocarinijo skupno vrednost.
Pošiljko pa dobiš direktno na dom preko expresne službe-TNT, FeDex,...odvisno preko koga pošiljajo.
Nekateri pošiljajo tudi brezplačno, tega je veliko na ebay, vendar tam potrebuješ PayPal račun, drugače še sam nisem poiskusil. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grsovlan Član

Pridružen-a: Pet 17 Jul 2009 17:47 Prispevkov: 391 Aktiv.: 2.01 Kraj: 3311 Šempeter
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
HVALA za "pojasnitev" ... še tole, za PayPal potrebuješ kreditno kartico, katero priporočate???
Kako pa je z tlorabo... vaše izkušnje??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.06 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Link
Preberi si to temo, če ne dobiš odgovora na svoje vprašanje pa šeenkrat vprašaj v linkani temi! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.78 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Visa electron je najboljša izbira, ker je zastonj, pa si jo ustvariš na Abanki le za internet plačevanje. Gor daš sproti kolikor rabiš, ne nalagaš gor kakšne plače, za vsak primer če gre kaj narobe.
Je najboljši možni način plačevanja.
Pri dealextreme ni poštnine. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iz Dealextrema kupujem vse živo . Do sedaj sem bil ocarinjen 2x pa še kljub vsemu je poceni. Kvaliteta robe, je napram ceni kar dobra. Do sedaj so mi polomili le en artikel. No danes sem za prijatelja dobil sončna očala nič polomljena.
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.78 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem naročil nekaj spajkalnih pripomočkov _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
Visa electron je najboljša izbira, ker je zastonj, pa si jo ustvariš na Abanki le za internet plačevanje. |
Je Visa electron podprta pri vseh bankah? Ker ce moram biti komitent druge banke, samo zato, ker moja banka te kartice nima, to ni najboljsa izbira. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ima le Abanka. Jaz imam tudi vse na nkbm, ampak sem si lepo kreiral račun na abanki brezplačno in sedaj plačujem iz tam. Saj nič ne stane? Če te skrbi nakazovanje denarja, jaz ga dvignem na bankomatu iz nkbm računa in ga nesem 20m stran do abanke in ga položim na račun.  _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
Je Visa electron podprta pri vseh bankah? Ker ce moram biti komitent druge banke, samo zato, ker moja banka te kartice nima, to ni najboljsa izbira. |
Izbira banke, ki ne podpira Visa electron je slaba izbira. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
In ker neka banka nima vise electron je avtomatsko slabsa banka? Je boljsa izbira bolj ugoden kredit ali visa electron?
Kaj pa recimo brezplacno spletno bancnistvo, brezplacne oz. pol cenejse provizije pri placilu poloznic in ker sem ravno danes moral uporabiti to storitev, tudi cenejsa nakazila denarja v tujino.
Hja, visa electron ali par deset eurov vec (vsak mesec) na TR? Kaj pa vem, tezka izbira.
Aja, da ne omenim, da nimajo vse banke poslovalnice po vsej drzavi. Tega pri sebi ne stejem, je pa ovira za precej ljudi. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free.
Nazadnje urejal/a Glitch Pet Jul 17, 2009 11:46 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.40 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sraka tole pa ni nujno čisto res. Glitch ravno to je po mojem kar Ok izbira, čeprav nekateri namena zaradi katerega sem gotovinski račun odprl ne upoštevajo. Dacarji so mi preveč plačano dohodnino mirno nakazali na Visa electron račun odprt izključno z namenom plačil preko interneta . Nekega dela pa s tem računom razen odpiranja ni. Možna je uporaba bankomata, stroškov vodenja ni, prenakazila iz drugega računa pa lahko mirno izvedeš od doma. PayPal jo sprejema in če seštejem vse skupaj se mi zdi to ena od primernejših rešitev za ta namen.
Jule mislim da napisano ne drži. Viso electron razen Abanke tržijo vsaj še banke skupine Activa, NKBM in mogoče še kdo. Nisem pa preverjal pogojev za njeno pridobitev po posameznih bankah.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne rečem, da izbira ni slaba. Glede na napisano ima praktično same prednosti.
Ne strinam se pa z izjavo, da je to najboljša izbira. Razlog je: ni podprta pri vseh bankah. Vredu, pa odprem račun še kje drugje ampak...
OK, večja varnost (prepayment credit card, če temu lahko tako rečem) ima tudi svoje prednosti in dodaten odprt račun pri drugi banki je mala cena. To naj se pa vsak odloči sam. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snoopy Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sob Jul 18, 2009 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Katero visa electron priporočate debetno ali kreditno , ker vidim da ima banka dve možnosti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 503 dni