|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fb Član

Pridružen-a: Tor 27 Nov 2007 17:41 Prispevkov: 38 Aktiv.: 0.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 8:07 pm Naslov sporočila: Kako usposobiti LCD od Nokie N70? |
|
|
Doma imam eno pokvarjeno nokio N70, katere LCD bi rad usposobil! Malo sem pobrskal po internetu, tako da kar se tiče protokola ne bom imel težav, pojavi pa se mi težava pri pinoutih LCD-ja. Našel sem pinout za podoben bravni lcd, vendar ima moj dodanih nekaj pinov... tu se pa pojavi problem.
Ker se datasheeti takih LCD-jev težko dobijo, bi prosil za nasvet. Kako naj se lotim zadeve, da bom (na koncu seveda) vedel kaj kakšen pin na konektorju pomeni? Ima kdo že kake izkušnje z kako tako stvajo?
Najlepša hvala za nasvete in predloge, ter vašo pomoč!
PS. kot omenjeno LCD pripada popolnoma neuporabni nokiji, zato mi samo zaseda prostor na mizi in je namenjen v koš za smeti - preden pa to izvedem bi vsaj poizkusil ga obuditi, čeprav ga pri tem uničim!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
V N70 je še marsikaj uporabnega ne zgolj LCD. Telefon torej še zdaleč ni za v koš !
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.34 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ti bo kaj pomagal datasheet Nokia N70 notri je nekaj načrtov, nevem poglej:
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
n70_RM-84_schematics_1_0.pdf |
Velikost datoteke: |
1.66 MB |
Downloadano: |
73 krat |
_________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fb Član

Pridružen-a: Tor 27 Nov 2007 17:41 Prispevkov: 38 Aktiv.: 0.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 3:18 am Naslov sporočila: |
|
|
[quote="VolkD"]V N70 je še marsikaj uporabnega ne zgolj LCD. Telefon torej še zdaleč ni za v koš ![/quote]
Vem in na to upam! To z košem je bilo mišljeno kot če kaj skurim ne bo pretirane škode.
@drVrh: Najlepša hvala. To je tisto kar sem iskal! Kje si pa to dobil če smem prašat (meni namreš iskanje po googlu ni obrodilo nekih pretiranih sadov, je pa tudi res da nisem iskal service manualov). Vseeno še enkrat najlepša hvala!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 8:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Internet je poln Service manualov samo treba jih je poiskat
jaz sem za svoj telefon našel vse je pa SE
_________________ Vse se da pokvarit, le če se dovol časa ukvarjaš z njo!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
izi9 Neznanec

Pridružen-a: Sob 18 Jul 2009 19:24 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sob Jul 18, 2009 7:29 pm Naslov sporočila: n70+voda |
|
|
men je tale telefonček padu v vodo, od začetka ko se je zadeva posušila, je celo delala do neke mere razen signala ni našlo, zdej pa niti to noče. ma mogoče kdo kakšno idejo?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjay Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07 Prispevkov: 537 Aktiv.: 2.26 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.30
|
Objavljeno: Sob Jul 18, 2009 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobri nameni ampak zgrešil si bistvo.
_________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvadavik Član

Pridružen-a: Sre 15 Jul 2009 0:50 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.08 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pon Jul 20, 2009 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
Dobri nameni ampak zgrešil si bistvo. |
in čas.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni