www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LCD display

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
alex007
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Dec 2003 0:19
Aktiv.: 0.24
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 8:08 pm    Naslov sporočila:  LCD display Odgovori s citatom

Imam LCD display 4x20 PVC200403PYL in bi ga rad priključil na PIC mikrokontroler. Na netu sem našel zelo malo podatkov o tem LCD-ju, pa še ti so zelo skopi. Zanima me, a se je že kdo ukvarjal s tem LCD-jem, kako se inicializira, kako se izpisuje tekst itd.....
Prosil bi za kakršnokoli dokumentacijo oz. nasvet.

LP Alex
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko sem na hitro pogledal datashet se mi zdi, da gre za enak nabor instrukcij kot pri LCD -jih s kontrolerjem HD44780. Torej priklop na mikrokontroler ter upravljanje ne bi smelo predstavljati kak večji problem.

200403pyl.pdf
 Opis:
Dokumentacija

Download
 Ime datoteke:  200403pyl.pdf
 Velikost datoteke:  309.91 KB
 Downloadano:  25 krat

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.40
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To me spominja na moj prvi nakup LCD-ja v HTE-ju. Prodajalcu povem svojo strašno (dolgo) oznako, on pa odgovori s tistim tipičnim izrazom "Ojoj. Kaj bi pa tale rad?" in prijaznim "A mora biti ravno tak?". Smile

alex007: Nikakor ne vzami tega negativno, ker smo bili vsi tam.

Lahko ti povem iz lastnih izkušenj, da so do sedaj vsi kupljeni LCD-ji delovali enako.

Na forumu imaš seveda veliko primerov uporabe LCD-jev. Za snemanje priponk moraš biti registriran. Pozabil pa si napisati v kakšnem jeziku boš programiral.

V priponki imaš datasheet klasičnega LCD-ja.

lp, CarpeDiem

LCD 4x20.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  LCD 4x20.pdf
 Velikost datoteke:  125.44 KB
 Downloadano:  27 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 27, 2005 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če te zanima "upravljanje" LCD-jev s čipom HD44780 poglej na www stran od Everyday Practical Electronics (EPE Mag.), članek How to use intelligent L.C.D.s napisal pa ga je Julyan Ilett. Google kliče.
rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.95
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 27, 2005 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima ali veste kje bi se dal dobiti posebej cip HD 44780

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 27, 2005 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In za kaj bi ti rabil posebej čip?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 28, 2005 1:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

alex, večina alfanumeričnih LCDjev deluje po istem principu.
za začetek priporočam : http://www.aljaz.info/elektro/ >> spodaj "LCD display"

LP

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni