www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

krmiljenje TIC206
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 1:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, morda ti vezje potegne preveč toka, napajalna napetost pade, mikrokontroler se resetira, napetost se dvigne in tako naprej?
Imaš vezje okrog mikrofona dovolj oddaljeno od napajalnika?
Če so krive moknje pri mikrofonu, lahko poskusiš mikrofon in operacijski ojačevalnik napajati preko RC člena, da izključiš morebitne motnje iz napajalne linije.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.04
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 8:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pomoje je dovolj oddaljeno,napajalnik je na drugem vezju,privijačeno pod tega z ostalo elektroniko. oddaljeno kakšnih 20mm.
Ma verjetno se ne resetira mikrokontroler,ker če vklopim luč prek tipke namesto prek zvoka dela.
Ni pa čisto izključena možnost.

verjetno bom moral naredil napajanje z trafo.

Kakšen RC člen naj bi uporabil za napajanje?Da poskusim še to opcijo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali si mogoče preveril Brown out varovalke v AVRju? Povsem možno da ti BOD detektor resetira mikrokontroler. Mogoče bi BOD poskusil izklopiti Think
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Mogoče bi BOD poskusil izklopiti

In potem se kontrolerju zmeša Wink
Ravno za to je BOD, da ustavi izvajanje, ko to ni več zanesljivo.

gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.42

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 1:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj BOD reset je mogoče detektirati ane?
Sicer pa ne vidim blokirnega kondenzatorja za uC na shemi...

PeterC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2004 20:22
Aktiv.: 0.86

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem pred časom delal seminarsko nalogo in uporabil takšen napajalnik, sem tudi jaz imel precej težav. Z osciloskopom sem premeril napajanje in ugotovil, da precej skače, če me spomin ne vara, za cel volt napetosti.

Še posebej zanimivo pa je postalo, ko sem programiral dimmer. V nekem trenutku je motnja od vklopa triaca zresetirala kontroler, zadeva pa se je zavrtela v neskončno zanko. Rezultat pa precej naključen lightshow.

Zadevo sem rešil tako, da sem vzel zener diodo višje napetosti (se mi zdi da 8.2V) in dodal regulator 7805 v nekem manjšem ohišju. Potem je kontroler deloval stabilno

Pobesneli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bom tudi jaz poskusil tako z regulatorjem, vendar se bojim da bo potem res premalo toka.

brown out je izklopljen. bom vklopil tudi to.

škoda da me ravno na koncu zaje*
Nazaj na vrh
Pobesneli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

naredil sem tako,dal zenerco z višjo napetostjo,potem pa regulator 7805. Zadeva dela dosti bolje. vendar še vedno žarnica ugasne po nekem času.

kam vse bi moral dat blokirne kondenzatorje? Tudi na operacijski ojačevalec?
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.42

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pobesneli je napisal/a:
kam vse bi moral dat blokirne kondenzatorje? Tudi na operacijski ojačevalec?

Načeloma na vsak čip, čim bližje napajalnim pinom. Tudi na 7805 daj, na vhod in izhod.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni