|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nikon123 Član

Pridružen-a: Čet 15 Nov 2007 21:50 Prispevkov: 37 Aktiv.: 0.17
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 7:27 pm Naslov sporočila: Elektronski dreser za psa |
|
|
Spoštovani!
Moj kolega ima napravo , ki se nekako imenuje elektronski dreser za psa( ovojnica za vrat psa in daljinec).S pomočjo te aparature je možno , da preko daljinca pokliče psa zvokovno ali pa ima možnost opcije , da preko dveh kontaktov na ovojnici vratu psa strese.
Po preizkusu te naprave kolega ni zadovoljen , ker baje tale sprejemnik okoli vratu deluje preslabotno oziroma premalo strese psa , da bi se pomiril.
Ali je možno na kakšen enostaven način povečati jakost tresenja?
sklop (oddajnik 9V napajanje , sprejemnik 2X1,5V)
Že v naprej se zahvaljujem.
Nikon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da je tisti "premalo", premalo za njega, za psa po moje popolnoma zadošča, saj je stvar namenska. Drugače pa bo še ta tema burna . _________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje, da si jo daš okoli vratu, kolega naj pritisne, ti mu pa povej, kdaj bo primerna jakost tresenja....
Bumbar, psa se dresira na drugačen način....
OSNOVE DRESURE _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko11 Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47 Prispevkov: 893 Aktiv.: 3.77 Kraj: Dobrepolje
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Po preizkusu te naprave kolega ni zadovoljen , ker baje tale sprejemnik okoli vratu deluje preslabotno oziroma premalo strese psa , da bi se pomiril. |
Vsakemu od vaju bi dal eno tako ovratnico, pa se dresirajta.
Za dresiranje so kake šole, ali pa je potrebno prečitati kakšno knjigo.
LP, |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se popolnoma strinjam s tem kar sta napisala Gregor in Aljoš.
Nisem pa hotel začet te burne razprave .
Bumbar  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ticla Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52 Prispevkov: 440 Aktiv.: 2.06 Kraj: Župečja vas
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 8:17 pm Naslov sporočila: Re: Elektronski dreser za psa |
|
|
nikon123 je napisal/a: |
Po preizkusu te naprave kolega ni zadovoljen , ker baje tale sprejemnik okoli vratu deluje preslabotno oziroma premalo strese psa , da bi se pomiril.
|
Ta naprava lahko doseže obratni vpliv in še bo pes bolj podivjal.
Drugače pa, naj si on sam da to ovratnico okrog vratu, pa preizkusita, če bo lastnik potem pomirjen ali pa bo podivjal.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem se pa forumaši spravijo name, ker sem sosedovega psa odgnal s paitnball-om...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj podivjal bo lastni vsekakor le v enem primeru morda malce kasneje (beri, ko pride k sebi).  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.59 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ti misliš da psa pripelješ domov,mu daš tole ovratnico gor mu rečeš sedi,in ker te ne uboga ga malo streseš.A pričakuješ da se bo potem vsedel.Z psom se je treba ukvarjati,ga učiti,ko te uboga na besedo mu dati nagrado,se poigrati z njim in predvsem mu je treba že v začetku "povedati kdo je glavni".Ampak ne z brzostrelko in niti ne s kijem kaj šele z elektrošokom.Če misliš da psu naštej ukaze(sedi,lezi,poleg....)ga malo streseš in pričakuješ da te bo ubogal...NE...S psom je veliko dela...In če ga že v zgodnjih letih navadiš,ti bo vedno zvest in te ubogal.
Pozabi na elektrošok. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Psa se vzgaja od malega, z ljubeznijo in časom.
Če je kupil tako ovratnico in želi z njo trenirat psa, naj ga raje odda komu, ki ga bo imel rad.
To ovratnico bi jaz uporabil res v ekstremnih primerih, ko nič drugega ne zaleže - recimo če imaš 10 let staro mrcino, ko se mu začne fuzlat in recimo ne zna več nehat lajat.
Do 5 let starosti pa se da psa še povsem lepo učit, če ni ravno najbolj debilne sorte. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poznam te ovratnice. Niso od danes. Že pred več kot desetletjem pa so ugotovili, da se ne obnesejo.
Psa se s pomočjo ovratnice zelo hitro pripravi do tega, da počne kar želimo. Časi so res rekordni. A pes je bistro bitje in kaj hitro dojame, da neprijeten občutek izgine, če nima točno te ovratnice.
Rezultat je nesocializiran in okolju nevaren, neubogljiv in pogostoma celo napadalen pes.
Današnji kinologi pa o takem načinu vzgoje nočejo niti slišat več, in če kdo le sliši potem sliši zato, da ti lažje primeže eno okrog uh. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Samo87 Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14 Prispevkov: 462 Aktiv.: 2.18 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Čet Okt 08, 2009 11:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Hm, ne vem kako in pri čem drugi uporabljajo tako ovratnico, ampak npr. moj stric, ki je lovec, jo uporablja namesto navadne ovratnice z verigo. Pes ima tako veliko več svobode in načeloma ovratnice niti ne uporabi, saj je pes dobro zdresiran in itak ne gre predaleč ter uboga, če pa seveda naredi kako pi..., pa ga potrese. Po drugi strani to ni tako zelo drugače, kot navadna ovratnica, saj psa prav tako boli, če se mu veriga zadrgne za vrat. Seveda pa bog ne daj, da bi to preveč izkoriščal in s tem matral žival...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Okt 08, 2009 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Na animal planetu je oddaja zdi se mi ''dog whisperer'' zvezda je en latino- mehiški dreser ki spravlja k sebi najbolj zoprne pse vseh vrst.
Ko sem videl da je socializiral pittbullko trenirano za boje - mislim da je tip genij - čisto iskreno.
Zelo priporočam oddajo - nauči te polo malih trikov brez nasilja nad živaljo - predvsem pa malo drugače razmišljati
BTW- 90% lovcev je slabičev in nimajo pojma o vzgoji živali vem pa direktno od osebkov ki krožijo po kočevskem okoli mene _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.18 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Čet Okt 08, 2009 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri vzgoji psa mora biti dreser dovolj strog in nepopustljiv. Pes je žival, ki je živela v krdelu in ljudje, ki živijo okrog psa so njegovo krdelo. In v krdelu vlada anarhija. Nižji po lestvici bodo zmeraj izzivali višje, da bi prišel na boljši položaj.
Če psu enkrat popustiš bo vedno znova poizkušal, saj ve da imaš šibko točko. Bo trajalo kar nekaj mesecev preden bo popustil. V krdelu psi tudi rešujejo spore z zobmi in tudi z silo je treba včasih pristopiti k psu (dokler se ne vmakne, saj nam s tem prizna premoč).
Ravno zaradi popustljivosti so ženske kot dreserke manj uspešne kot moški.
Vse pa zavisi od psa. Marsikateri mešanec je veliko bolj brihten od psa z vsemi papirji.
Pa še to. Pes mora dobiti hrano zvečer, saj s polnim želodcem mu je prav malo mar, če mu kdo pridiga komande. Ko mu pa kruli po želodcu pa ve da bo za uboganje pohvaljen in nagrajen z večerjo. _________________ - Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan - |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Okt 08, 2009 12:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem tudi "zdresiral" sosedovega psa, ki me je po nočni izmeni dopoldne zbujal z laježem.
Uporabil sem eno večjo šprico. Dvignil roleto, in ga malo pošprical z vodo. Se je skril v kočo. Po kakšnem tednu sem samo še z roleto malo poropotal pa se je skril v kočo. Toliko, da je dal mir, da sem zaspal. Drugače me ni motil... _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni