|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Sep 09, 2009 1:41 am Naslov sporočila: ICE |
|
|
Tole sem danes dobil na email: Ker menim, da je stvar vredna pozornosti sem prepisal semle.
Citiram: |
ICE številka RESNA ZADEVA - Pametno prebrati
Kaj si mislite o '' ICE '' številki? Ste vi dobli kakšenen '' ICE '' mail?
Za vse, ki ne veste kaj je to '' ICE '' :'' ICE '' = In Case of Emergency (ang. V Primeru Nesreče)
Kaj ni res, da imamo dandanes vsi mobilnike, s stotinami osebnih številk v imeniku? Toda kljub temu nihče, razen nas, ne ve, katere številke pripadajo našim dragim in bližnjim.
Za trenutek si zamislimo situacijo, kjer smo vpleteni v nesreči ali srčni napad. Ljudje, ki nam pomagajo, pa imajo naš mobilnik, vendar ne morejo vedeti, koga naj pokličejo, da bi obvestili naše domače.
Da, v našem imeniku (in med zadnjimi klici) je na stotine imen in številk, toda katera je pravzaprav kontaktna oseba v primeru nesreče? V ta namen imejmo v naših mobilnikih eno ali več telefonskih številk shranjenih ( TUDI ) pod imenom ICE.
V zadnjem času se je koncept " ICE " hitro prijel. Je preprost in je pomembna metoda za kontaktiranje v kritičnih okolišinah. Ker ima mobilne telefone že večina populacije, je vse kar moramo storiti, da ime kontaktne osebe ali osebe, ki naj bo poklicana ob nesreči, shranimo kot " ICE ".
Idejo je dobil zdravnik, ki je opazil, da je v primerih nesreč pogosto prisoten mobilnik ponesrečenca, toda nikoli nihče ni vedel, katero številko naj pokliče. Zato si je zamislil, da bi bila dobra ideja imeti mednarodno razpoznavno ime v ta namen.
Po katastrofi v Londonu, je "East Anglican Ambulance Service" sprožila " ICE " kampanijo. V kritični situaciji bi osebje dežurne službe (zdravniki) zlahka in hitro kontaktirali vaše najbližje sorodnike preko shranjene " ICE " številke. Za vedno preprosto vnesite eno kontakntno ime pod ICE1, drugo pod ICE2, itd. Dobra ideja lahko naredi veliko razliko!
Razširimo koncept ICE s tem, da shranimo ICE telefonsko številko v naš mobilnik ! ! DANES ! !
Prosimo, posredujte to pismo. Ne bo potrebnih veliko " Fwd "- jev, da se akcija hitro razširi. Resnično Vam lahko reši življenje ali pomiri Vaše najbližje. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Sre Sep 09, 2009 6:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70777.88
|
Objavljeno: Sre Sep 09, 2009 7:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Sre Sep 09, 2009 8:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Tale ICE mi ni pretirano všeč. Po tej logiki bi moral mojo ženo imeti vpisano pod njenim imeno in še pod imenom ICE? In kaj se zgodi ko te žena pokliče? Ja ker sta v imeniku vpisani številki 2x se ti na prikazovalnku namesto "Draga" napiše le tel številko. In če njene številke ne prepoznaš takoj, boš kdaj nehote prekinil, ker meniš da je spet kakšna sitna stranka (kar pa ne pomeni da ona ni ) in boš zamudil novico da ji zamuja menstruacija
Sam imam (zaradi lažjega iskanja) pomembne številke označene z zvezdico, katere jih v GSM postavi čisto na konec. Zato jih na ta način hitro najdem  _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Sep 09, 2009 9:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Naj se proizvajalci mobilnih telefonov zmenijo in "ICE" dodajo kot "Own numbers". Tako bi bilo veliko bolje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregoral Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42 Prispevkov: 688 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 20, 2009 11:49 am Naslov sporočila: ICE |
|
|
Meni se zdi ta ideja super.
Deluje na vseh mobilnikih. Proizvajalci lahko še vedno dodajo nastavitve za to, ampak uporabniki starejših telefonov pa lahko uporabljajo to metodo.
To bi morali promovirati operaterji, saj jih nič ne stane. Lahko bi vsakemu poslali SMS naj si vpiše ICE številke s pojasnilom zakaj.
dr.1m je napisal/a: |
ker sta v imeniku vpisani številki 2x se ti na prikazovalnku namesto "Draga" napiše le tel številko. |
Tudi meni to ni všeč, zato imam vnešeno "ICE 1 ImeIzImenika" brez številke. Mislim da bo večini ljudi jasno koga naj kliče. Ni idealno, vendar še vedno bolje kot nič.
LP, Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Okt 20, 2009 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drugače je pa tako....ne bom zagovarjal ta "ICE".
Povejte mi, koliko od vas ima v imeniku svojega očeta pod oče, oči, ati, očka..in ne Ludvik, Jože, Franci....
Če se bo komu kaj zgodilo, ko bom odprl imenik mi na kraj pameti v tistem trenutku ne bi prišlo, da ima številko pod "ICE"... pogledal bom pod A..ati, ata,...M...mami, mama, mamica... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Okt 20, 2009 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko je tudi takšnih ljudi, ki sploh ne znajo (ali pa zelo malo) angleškega jezika, kaj šele, da bi vedeli kaj pomeni ICE
Tudi meni bi najprej padlo na pamet, da bi v imeniku iskal številke pod ati, ate, oče, mama,... _________________ Roke spadajo k telesu, ne k delu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Okt 20, 2009 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
NUFAN je napisal/a: |
Koliko je tudi takšnih ljudi, ki sploh ne znajo (ali pa zelo malo) angleškega jezika, kaj šele, da bi vedeli kaj pomeni ICE
Tudi meni bi najprej padlo na pamet, da bi v imeniku iskal številke pod ati, ate, oče, mama,... |
Podpis.
Sicer vsaj v mojem mobitelu lahko isto številko shranim pod dve različni imeni, samo 00386 daš spredaj. Sicer nisem poskušal katero izpiše ko te oseba kliče. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Okt 20, 2009 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko te bo "fršlog" sredi Pariza (Benetk,Dunaja) bo Francoz........, ki bo ob tebi iskal Ati in Mami.........
Saj ni važno, kaj pomeni ICE (vsi vemo, kaj je "software" pa nismo angleži.
Raje naj proizvajalci telefonov dodajo opcijo v imeniku, da označiš določene številke kot ICE 1, 2 itd.... _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13 Prispevkov: 233 Aktiv.: 0.98 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Tor Okt 20, 2009 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem eden od tistih, ki se srečujemo z raznimi takšmi nesrečami. In tudi eden od tistih, ki ima v telefonskem imeniku shranjeno ime z začetkom ICE. Zaenkrat še nismo nikoli uporabljali, verjetno pa je res da bo to čez nekaj let postal standard.
Sicer zadevo priporoča tudi Uprava RS za zaščito in reševanje:
http://sos112.si/slo/page.php?src=np10.htm |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Tor Okt 20, 2009 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, sam nebi niti pomislil da ICE pomeni kaj v zvezi z tem.
Zakaj pa nebi raje imeli kaj podobnega Help, Emergency, Urgency,... prepričan sem, da bi takšne fraze razumelo več ljudi pa še lažje bi se uveljavile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni