|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.30 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Sre Nov 11, 2009 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Adi, popravljam YAESU FT-480R. V njej sta dva taka s slabimi kontakti, eden je direktno pri anteni, preklop RX-TX, drugi pa niti točno ne vem kaj dela, mogoče celo preklaplja samo napajanje.
So pa imeli Japonci kar velikega valjara, da so vso elektroniko stlačili v tako malo škatlo. _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Nov 12, 2009 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
japek je napisal/a: |
V prilogi je priključitev, da mi slučajno Darko ne pošlje cele zaloga v prebiranje. |
Ahhh.. Saj tole je samo ena manjša priročna škatla. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03 Prispevkov: 788 Aktiv.: 3.33 Kraj: JN66SI & JN76TM
|
Objavljeno: Čet Nov 12, 2009 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
japek je napisal/a: |
Adi, popravljam YAESU FT-480R. V njej sta dva taka s slabimi kontakti, eden je direktno pri anteni, preklop RX-TX, drugi pa niti točno ne vem kaj dela, mogoče celo preklaplja samo napajanje...
|
Pozdrav Janko,
Pred leti sem imel dva taka pacienta. V mojem primeru je bil v relativno slabem stanju samo en od obeh relejev, če me spomin ne vara, antenski. Drugi rele preklaplja eno napetost in en audio signal. Oba releja se da odpreti. Kontakte sem očistil s papirnatim trakom namočenim v ciklotin (na veliko se je uporabljal za čiščenje kontaktov relejev pri starih telefonskih centralah, gre pa za odišavljen in razredčen špirit). Če slednjega nimaš, je dober vsak špirit / alkohol.
Ker je bil en od obeh relejev bolj zdelan, sem ju med sabo zamenjal. Splača se vgraditi nizko (profi) DIL podnožje do naslednjega čiščenja ali menjave, če je čiščenje neuspešno. Prostora je dovolj. Po takšnem posegu sta oba pacienta delovala 100%. Ali še delujeta, nimam povratne informacije.
LP, Sandi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
me2d Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10 Prispevkov: 291 Aktiv.: 1.52
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.30 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izgleda, da bom vseeno moral napraviti nekaj v zraku, kot je predlagal Adi, saj frekvenca res ni tako hudo visoka, pravzaprav malo višji NF . _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni