www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Lokacija na 10-20 km natančno
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frke
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Sep 2005 14:41
Aktiv.: 0.90
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2005 8:49 pm    Naslov sporočila:  Lokacija na 10-20 km natančno Odgovori s citatom

Ali obstaja kakšna RES POCENI varjanta za določitev lokacije natančnosti 10-20 km?
GPS odpade, ker je predrag za ta namen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2005 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo več povej. Predvsem kje?
Drugače GPS ni tako zelo drag. Dobiš GPS module pri nas že od 17k SIT:
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
frke
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2005 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ger za lokacije po Sloveniji. Npr. nekdo je iz Maribora odšel v Novo Gorico. Zanima me, ali je res bil tam in kdaj. Razmišljal sem o oddajnikih GSM omrežja.
17k SIT je preveč.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2005 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi s tem:

Psiloc TinyGPS for Windows Mobile

TinyGPS for Mobile

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2005 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za manj boš težko prišel do željenega podatka. Varianta z GSM baznimi postajami najbrž ne bo šla, saj kolikor mi je znano ima te podatke operater, da bi jih dobil ti bo malo morgen. Če želiš vedeti kod hodi "Tvoja ljuba", bo treba seči globle v žep ! Very Happy

lp
Nazaj na vrh
frke
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2005 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za nasvete in linke.

Listek s cestninske postaje bo očitno še dalje dovolj velik dokaz. Sem mislil, da bo brezpapirno poslovanje cenejše...
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2005 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly je napisal/a:
... Varianta z GSM baznimi postajami najbrž ne bo šla, saj kolikor mi je znano ima te podatke operater, da bi jih dobil ti bo malo morgen. ...

Ta tema mi je dala idejo Think ... kaj če bi sami počasi zbrali te podatke in jih vnesli na karto SLO? V moji Nokiji tale programček deluje kar v redu: MINI-GPS
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2005 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok, lahko to zadevo opišeš malo bolj konkretno- strojne zahteve , natančnost.....Zanima me za nekaj čisto drugega, kot frke-ja. Možnost upravljanja brezpilotnega modela letala po vnaprej določeni ruti.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2005 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale Iztokova zadeva ima slabo natančnost. Ta je odvisna predvsem od tega, koliko baznih postaj pokriva območje. V mestu bo natančnost večja, na deželi pa manjša.
Za vodenje nekega letala to po mojem ne bi bilo. Raje kakšen manjši GPS modul
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2005 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred časom sem se malo igral s to zadevo vendar sem kasneje "prešaltal" na pravi GPS sprejemnik in dlančnika.

Strojna zahteva je edino osnovni Symbian v mobilnem telefonu. Natančnost varira od gostote anten omrežja GSM operaterja in se giblje med 500m do nekaj kilometrov ... ostalo piše na omenjeni strani.
Na žalost Jože, za tvoj namen ne bo dovolj.

Če se kdo želi z njim poigrat mu ga lahko pošljem na mail. Imam pa tudi PowerNavigation in GSM Tracker za Symbian ... ta dva delata samo preko BT z pravim GPS sprejemnikom (NMEA protokol).
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70831.02

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2005 7:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2005 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Program GSM Tracker na telefonu v kombinaciji z GPS sprejemnikom cenovnega razreda do 20k sit bi bil kar uporaben za lociranje vozil in hkrati cenovno dokaj ugoden.
Nisem pa še poizkušal.

Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70831.02

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2005 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
frke
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2005 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ideja, da bi "posneli" gsm postaje, se mi zdi zelo v redu.
Gaus krugerjeve koordinate sem pobral na http://rkg.gov.si/GERK/viewer.jsp
Če podatka ne veš vpiši nn.

predlagam, da zberemo nasledje podatke:
x;y;operater;šifra postaje; domače ime postaje
439447;85592;Mobitel,nn,Skirca
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2005 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale ideja z GSM lociranjem se mi zdi zanimiva in verjetno tudi izvedljiva. Bi še malo razdelali tole?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni