www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

USB - > RS232 Problem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stealth.us
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 20:06
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2005 6:03 pm    Naslov sporočila:  USB - > RS232 Problem Odgovori s citatom

V Big Bangu sem kupil USB -> RS232 kabel firme Vivanco. Pri priključitvi programatorja nanj se mi programator pri približno 10% ustavi in javi napako. Sedaj pa me zanima, če je možno kje nastaviti driverje od kabla ali kaj drugega, da bi normalno delovalo?

Programator (JDM) normalno deluje na drugem računalniku z Com portom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2005 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima ta programator posebej napajanje?
USB konverter ima baje probleme z določenimi napravami, ki izkoriščajo več kot le TX in RX linije.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
stealth.us
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2005 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nima ne, je domače izdelave, ta iz: http://16f84.hit.bg/ Prebere uspešno PIC, vendar ga ne sprogramira, tako da res sumim, da bi bilo krivo napajanje.

Drugi PIC programatorji z COM-Portom bi normalno delovali ali naj ta kabel raje kar vrnem v Big Bang?
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2005 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam K150 od KitsRus in nima problemov s tem.
PIC-i za programiranje potrebujejo dokaj visoko napetost (12-13V), ki pa je ti konverterji niso sposobni producirati.
Svetujem ti torej, da poiščeš programator, ki ima neodvisno napajanje.
Glede na to, da so že trije prijatelji uspešno sestavili programator po shemi (
K150 ) in deluje brez problemov, bi ti ga svetoval. Lahko bi ga malce modificiral in namesto USB priključka dal serijskega.
Ali pa vrni tisti tvoj konverter in naredi USB verzijo sam.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
stealth.us
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 20, 2005 10:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO: Najlepša ti hvala, jaz bom vsekakor vrnil tale kabel in poskusil napraviti ta programator, ki ga svetujes.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 20, 2005 10:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se odločiš za USB verzijo moraš vedeti, da se gre za SMD elemente, čip od FTDI-ja pa pride okoli 2.500 SIT.
Nazaj na vrh
stealth.us
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 20, 2005 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja ugotavljam prav to Sad Mislim, da imam še premalo izkušenj, da bi lahko naredil kaj takega.

Morda veš, kje prodajajo kakšne takšne USB programatorje? Sem vprašal v HTE, pa je rekel, da moram pogledati na mikroelektronika.co.yu, samo tam je najcenejši 90$ + 25$ poštnina + 20% in znese to okoli 140$, kar je pa ze kar veliko.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 20, 2005 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem dal skupaj s poštnino okoli $70, poslali so mi ga pa iz Amerike Very Happy
Naročil sem pri kitsRus, nakazal preko banke in dobil v kakšnem mesecu brez komplikacij. Je pa to DIY (do it yourself) kit. Vsi SMD deli so že prispajkani, ostalo moraš pa sam dodati. Predvsem je pomembno, da dobiš primeren napajalnik (vsaj 16V).
Če imaš pa možnost, da ti nekdo sprogramira PIC16F628A, pa si lahko narediš vezje sam (deluje tudi v protoboard-u) - glej priloženo skico za modifikacije.
Seveda pa moraš uporabit še nek pretvornik napetosti za serijski kabel (dva MAX232 ali podobno)

k150_sch.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  115.11 KB
 Pogledana:  32 krat

k150_sch.gif

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni