|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mups Član

Pridružen-a: Tor 27 Jan 2009 20:07 Prispevkov: 27 Aktiv.: 0.13 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 11:37 am Naslov sporočila: Neuspešna peka DVDja |
|
|
Lp
imam en problem... Kolegu hočem namestiti 7 na prenosnika. Vendar ko sem zapekel dvd in pogled kaj je na njem in ni bilo nič. Ali je mogoče določena hitrost pri kateri mora biti dvd zapisan? _________________ Lp Tomaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
domobranko Član

Pridružen-a: Pet 03 Mar 2006 17:55 Prispevkov: 35 Aktiv.: 0.15 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 2:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je uspešno zapeklo na 16x.
Poskusi z drugim pekačem ali z drugim tipom DVD-ja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
z0r1n Član

Pridružen-a: Pon 02 Nov 2009 10:13 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.33 Kraj: Prevalje
|
Objavljeno: Pon Dec 07, 2009 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi tako kot je rekel "domobranko"
Je pa tudi možnost da z DVD-jem nekaj ni vredu _________________ James Dean: “Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R33D3M33R Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.25
|
Objavljeno: Pon Dec 07, 2009 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče je pa bila po pomoti vklopljena samo simulacija pisanja in je medij dejansko prazen. Najlažje pa preveriš, če ga pogledaš od spodaj, ponavadi jasno vidiš sled in mejo med zapisanimi podatki in praznim delom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fulijs Neznanec

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 23:00 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 10:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Preveri nastavitve zapisovanja. Ena izmed možnosti, da hitrost zapisovanja zapisovalca in nosilec podatkov nista kompatibilna. To je meni delalo in mi noče snemati CD-jev na določeni (zmanjšani) hitrosti. Na polni hitrosti pa dela normalno. _________________ Carpe diem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 11:57 am Naslov sporočila: Re: Neuspešna peka DVDja |
|
|
mups je napisal/a: |
Lp
imam en problem... Kolegu hočem namestiti 7 na prenosnika. Vendar ko sem zapekel dvd in pogled kaj je na njem in ni bilo nič. Ali je mogoče določena hitrost pri kateri mora biti dvd zapisan? |
Ne bi bil rad žaljiv ali karkoli... kako boš namestil sedmico na laptop, če te že snemanje DVD-ja muči? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mAsA Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 20:09 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.08 Kraj: Radlje
|
Objavljeno: Sre Dec 16, 2009 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
V praksi naj bi se te instalacijske DVD-je peklo pri čim nižji hitrosti. Si na to vrsto dvd-jev že kdaj zapisoval? Lahko da jih pač tvoj pekač ne prebavlja. Poskusi z kakšnim RW jem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 4.99 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Dec 16, 2009 2:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Am bodi pozoren kaj sploh snemaš gor. Če se moj instinkt ne moti, si verjetno potegnil iz interneta iso file (ali drug format slike diska) in zapekel na dvd. To ne gre, če nimaš programa ki to podpira. Sepravi ti moraš sliko odpret z recimo PowerIso in potem od tam zapečt na dvd. Sepravi če v raziskovalcu pogledaš na dvd na njem ne sme biti datoteke z končnico .iso (oz drug format slike diska) ampak morajo biti razpakirane datoteke! --> sepravi je veliko večje število datotek, nikakor pa ni ena!
p.s prej poglej na internetu če obstajajo gonilniki za tvoj tip lap topa da ne boš delal zastonj, ker potem gonilnikov ne bo. Sicer se da na roko nastavit parametre gonilnikov tako da tudi taki z malo starejšim datumom bi znali delovati samo moraš pa že dosti vedeti zakaj in kako in pa pred vsem kaj delaš!
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni