www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Rele za preklop audio signalov

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 9:10 pm    Naslov sporočila:  Rele za preklop audio signalov Odgovori s citatom

Ima kdo kakšne izkušnje kakšen rele izbrati za preklop med različnimi audio izvori - za recimo preklop med različnimi viri na vhodu ojačevalca?

Jasno mi je da so signali majhni, in da običajni releji niso primerni, potrebujem rele vsaj z pozlačenimi kontakti, ker so primernejši za preklop majhnih signalov.

Dobi se različne tipe relejev recimo signalne, reed releje... Kateri bi bili primernejši?

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

naredil sem avtomat, ki je video signal šestih čb kamer preklapljal na en monitor. Do najbolj oddaljene kamere je bilo 75 metrov (telefonskega) kabla, slika na zelenem Philipsovem monitorju čista, kadar so frekvenčni pretvorniki mirovali; releji so bili Iskrini industrijski PR16... ne vem več cele oznake.
Torej - če imaš hi-fi zahteve, da se človek vsede v naslonjač in posluša, potem ne vem. Če pa gre samo za nek sam svoj majstor eksperiment, bo dober vsak rele. Če je delalo z video signalom in 75 m telefonskega kabla, bo tudi z audio.
Drugače pa obstajajo tudi neki čipi serije CMOS 40XX, ki delujejo kot digitalna ali analogna stikala, odvisno od napajanja, več trenutno ne vem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katerikoli od minirelejev bo dober za to kar potrebuješ.
Še boljši so taki v DIP ohišjih, če res želiš releje.
Če ne kupuješ zlatih kablov za zvočnike, mi boš verjel, da je ta dovolj dober Smile

P.S.
Zmeni se z VolkD za dostavo, pa naj ti jih iz moje zaloge podari (z zamudo za božič) 10 ali več, ker jih imam pri njem na zalogi.
Vsi so 12V.

Nazadnje urejal/a s55m Čet Dec 31, 2009 10:55 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cmos-e poznam, vendar v tem primeru ne pridejo v poštev. Sem sicer tudi že delal z njimi.

Ne kupujem zlatih kablov, delam pa na enem upam da-poštenem HiFi ojačevalcu. Mr. Green Če bo deloval po pričakovanjih se bo na koncu mogoče še v reviji znašel.Whistle

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro, bom dal nekaj teh relejev v avto. Highlag, sporoči mi na ZS GSM, pa bom poklical ko bom v Ljubljani.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

offtopic...
Kaj dajete te linke na Export.Farnell.. meni nikoli ne odpre prave vsebine, vedno me vrže samo na seznam distributerjev Rolling Eyes
No, sem se počasi navadil, da tisti "Export" na začetku linka zamenjam s "SI", pa dela...
http://si.farnell.com/tyco-electronics/mt2-c93432/relay-pcb-dpco-12vdc/dp/9913742

Sicer pa ja, taki mali releji znajo dobro delat dolgo let.
Jaz sem imel svoj čas celo ene take, prav signalne, ki so imeli namesto feder-kontaktov z bunkicami samo pozlačene žičke notri. Navitje pa na 24V. Če se prav spomnim, sem jih eno pest pošenkal na zadnjem pikniku.

s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 10:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aly, niti pomislil nisem, da je z linki težava...
Hvala za opozorilo Smile

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni