www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

MGLS12864T LCD

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
king25
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06
Aktiv.: 2.44
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 2:59 pm    Naslov sporočila:  MGLS12864T LCD Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam težavo s tem lcd-jem in sicer ne izpisuje več vseh črk ampak samo črte. Prikazuje samo še spodaj. Lcd je vgrajen v avtomobilu na armaturni plošči in prikazuje razne parametre, hitrost, temperaturo, pritisk olja...
Kontroler na lcd-ju pa je T6963C.

Zanima me če lahko zamenjam ta lcd s katerim drugim ali mora biti popolnoma isti?
Je možno zamenjati samo zgornji del-display, pcb pa ostane star ali je potrebno menjati komplet?

Sem ga pa našel pri farnellu samo nevem če je to to MGLS12864T

01.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  160.04 KB
 Pogledana:  0 krat

01.JPG

02.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  172.39 KB
 Pogledana:  2 krat

02.JPG

03.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  199.02 KB
 Pogledana:  5 krat

03.JPG

04.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  210.75 KB
 Pogledana:  1 krat

04.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.87
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej poskusi odstraniti ta črni okvirček (6 sponk na vezju moraš zravnati) in razstavi steklo od ploščice. Vmes bo še en takšen gumijasti trak - pazi da ga ne zlomiš. Na ploščici očisti kontakte in sestavi nazaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 5:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ne bo pomagalo samo čiščenje kontaktov, pa ga razstavi še enkrat in tist trak (zebro) po dolgem obrni, ampak tako, da ne zamešaš površin-torej stran proti LCD ostane proti LCD, stran na kontakte TIV pa ostane na kontakte TIV.
Malce očisti le pozlačene kontakte TIV (s papirnatim robcem, ali pa kar "sekretpapirjem"), nikakor ne s kakšno sintetično krpico...
Samo zebro tudi kvečjemu le narahlo podrgneš po naležnih površinah, kontaktne površine LCDja pa se raje ne dotikaj, če nimaš prakse s tem.

Menjava samo LCDja niti približno ne garantira uspeha, pa itak lahko kupiš le komplet modul. Ne vidim razloga, da bi šel še novega razdirat da bi sestavil rabljenega. Še sploh ker zelo verjetno ne bi delalo...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lcd sem rastavil in očistil kontakte na tiv in naraglo obrisal tudi gumijasti trak. Tako sem tudi sestavil nazaj in je bilo isto.

Nisem pa še probal obrnati trak po dolegem, ker se je držal samega lcd-ja in sem misli da mora tako biti. Ga bom probal ločiti od njega, ga obrnil in poročam.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na število pinov gre verjetno za standardni grafični zaslon s Toshibinim chipsetom. V katerem avtu pa je to - navadno imajo avtomobili notri vedno kaj nestandardnega, tako da mi je tole prijetno presenečenje ...

LP, Grega
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gre za športni avto TVR Tuscan in je ta LCD že original notri.
@mucek misliš da bi potem lahko deloval kakšen standardni lcd s toshibinim chipsetom?
Nazaj na vrh
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 11, 2010 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trak sem obrnil po dolgem, ga sestavil skupaj in je isto. Bo treba v nakup za novim LCD-jem.

Kako lahko ugotovim, če bi ustrezal LCD ki sem ga našel na spletu od Farnella?
Datasheet sem pogledal in načeloma mislim da je to to.
So to večinoma standardni lcd-ji ali obstajajo tudi kakšne izjeme s toshibinim chipsetom?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni