|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
boyam Neznanec

Pridružen-a: Pet 05 Feb 2010 17:38 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 5:54 pm Naslov sporočila: lcd tv philips |
|
|
lep pozdrav. imam lcd tv, na kateri pa ne kaže slike. nekaj sem gledal drugod in opazil da je mogoče kaj narobe z napajalnikom lcd-ja...napajalnik nam je serviser že enkrat zamenjal.. vendar je po servisu tv delala samo 4 mesece, nato se je pojavila enaka napaka..zanima me če je imel že kdo podobno izkušnjo?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.67 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Sob Feb 06, 2010 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
So elektrolitski kondenzatorji v napajalniku OK?
p.s. Izpolni kraj v profilu
LP, Matic
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boyam Neznanec

|
Objavljeno: Sob Feb 06, 2010 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
matic_scetinec je napisal/a: |
Zdravo!
So elektrolitski kondenzatorji v napajalniku OK?
p.s. Izpolni kraj v profilu
LP, Matic |
ja veliko je kondenzatorjev na napajlniku.. noben ni napihnjen.. zgledajo uredu.,..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.96
|
Objavljeno: Sob Feb 06, 2010 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je narobe. Se noče prižgati ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boyam Neznanec

|
Objavljeno: Sob Feb 06, 2010 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast je napisal/a: |
Kaj je narobe. Se noče prižgati ? |
tv se prižge vendar slike ne kaže...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jp Član

Pridružen-a: Ned 25 Jul 2004 13:22 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.94
|
Objavljeno: Sob Feb 06, 2010 11:25 pm Naslov sporočila: Re: lcd tv philips |
|
|
boyam je napisal/a: |
lep pozdrav. imam lcd tv, na kateri pa ne kaže slike. nekaj sem gledal drugod in opazil da je mogoče kaj narobe z napajalnikom lcd-ja...napajalnik nam je serviser že enkrat zamenjal.. vendar je po servisu tv delala samo 4 mesece, nato se je pojavila enaka napaka..zanima me če je imel že kdo podobno izkušnjo? |
Po osebni izkušnji vem, da je čas tudi 3 mesece dovolj (lahko je kakšen kondenzator, ki ga je zamenjal zaradi slabe kvalitete postal neustrezen), da se pojavi ponovna enaka (omenjena) napaka. Osebno bi tv dal v popravilo serviserju, ki ga je popravljav. Če je enaka napaka bo morda fer, in upošteval napako kot reklamacijo in se pri tem še kaj naučil.
Lp! jp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.67 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Sob Feb 06, 2010 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Ton je?
LP, Matic
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.63 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Če samo slike ni (je črna), zvok in LED pa delata, je verjetno kriv napajalnik/balast za osvetlitev panela. Preveri, če dobi napajanje (običajno 24V). Na samem balastu lahko najpogosteje crkne kakšen izhodni MOSFET, kondenzator ali transformator. Premeri te elemente, ker je balast večkanalni ni problem najti pokvarjenega.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boyam Neznanec

|
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 5:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
matic_scetinec je napisal/a: |
Zdravo!
Ton je?
LP, Matic |
ja ton je..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hamm Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2012 21:47 Prispevkov: 225 Aktiv.: 1.46 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2014 2:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam težavo s Philips televizorjem (LCD LED - 32PFL3008H/12). Star je 1 leto, žal izven garancije Ko ga prižgem slike ni (tudi grafike ki prikazuje glasnost, št. programa,...), zvok pa. Vanj sem posvetil z močno svetilko in videl sliko, torej je šel "backlight". TV sem razdrl in pogledal napajalni del (kondenzatorji), kjer pa nisem opazil nič sumljivega.
Na napajalnem delu se nahajata samo 2 konektorja (če odštejemo tistega, ki povezuje napajalni del z glavno ploščo z logiko). Levi je za omrežno napetost 230V, desni pa je izhod za LED diode, ki vodi potem na sam rob televizorja, kjer je konektor za ledice. Pomeril sem napetost, če LEDice sploh dobijo napajanje.
Napetost se sicer pojavi, vendar je obrnjena glede na označbo. Konektor za ledice ima namreč označen pozitiven pol, ko pa pomerim napetost, pa je ta ob vklopu -40V, potem pa počasi pada do 0V. Ko sem meril, televizorju nisem dal nobenega vira slike zato predvidevam da izklopi ledice - "no input", zato izkopi osvetlitev.
V samem tv-ju so ledice lepo enakomerno porazdeljene, pribl. 15 ledic.
Ima mogoče kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe?
Naj vseeno zamenjam vse kondenzatorje?
Opis: |
Zadnja stran tv-ja. Na skrajni levi se vidi konektor za LED diode (iztaknjen). |
|
Velikost datoteke: |
2.24 MB |
Pogledana: |
27 krat |

|
|
2.76 MB |
91 krat |

|
Konektor ki povezuje LED diode za napajlnim delom. Ne tem sem meril napetost, ki pa je bila -40V. |
|
1.43 MB |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S52U Član

Pridružen-a: Sre 22 Jan 2014 21:18 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.26 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2014 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem že od daleč videl pribito diodo D203
Pogledaj od kod je napajana in kam gre naprej. Nekje mora biti vzrok, da je prebila in verjetno zaradi tega ne štimajo napetosti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hamm Član

|
Objavljeno: Pet Okt 03, 2014 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Ta dioda deluje v redu, samo na sliki izgleda čudno, ker je na njej košček črnega silikona (nekateri elementi so utrjeni s tem silikonom, pa izgleda da je tudi na diodo kapnilo).
Ves napajalni del ni zanič, ker logika deluje v redu, saj sliko prikazuje, le osvetljava ne deluje
Na spodnji strani je edino en sumljiv element najbrž MOSFET. Prilagam sliko. Plošča je na tem mestu na drugi strani malo porjavela (kar se vidi tudi na sliki, ki sem jo priložil dve objavi nazaj, z zgornje strani se vidi oznaka Q502, na levi strani spodaj, pod tem pa je ta element Q501), najbrž zato ker nima hladilnega telesa.
Kako lahko preverim če deluje? Ga moram sneti z vezja?
Oznako se težko prebere, kar si lahko ogledate na sliki.
Sumljiv MOSFET, oznaka Q501. |
|
2.69 MB |
18 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.80 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pet Okt 03, 2014 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Ti je preden ti je skurilo napajalnik kaj prebijalo (na GND ?) .....občasni poki kot bi sekal električni pastir na mokro travo
gledam na tvojem napajalniku kje bi se to lahko dogajalo meni
Imam večjega 42'' philipsa in se mi to dogaja slišim zvečer ko gledam tišje kak film ( 3-4 poki na večer )
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hamm Član

|
Objavljeno: Pet Okt 03, 2014 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da ne, vsaj jaz nisem opazil. Se pa sedaj ko prižgem tv, sliši neko tiho brenčanje okoli napajalnega dela vezja, vendar mislim da je to normalno...
Najbol me jezi to, da tv sicer deluje v redu. Morda kdo ve, kje bi dobil kak service manual? Sem gledal na elektrotanya pa nisem našel
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.83 Kraj: Lipa Beltinci
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 13 Ur