www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

brum 50Hz
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Samo87
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14
Aktiv.: 2.17
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 9:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

biko18, saj se noče noben kregat s tabo, ampak če lahko drugi lepo pišejo, boš tudi ti! In nimaš se kaj pritoževat nad drugimi člani foruma, ki te le opozarjajo, da upoštevaj pravila s katerimi si se strinjal, ko si se prijavil! Najbrš jih pa tudi prebral nisi. Ne razumem, da je nekaterim tako težko dopovedati... Moderator je že dvakrat popravil tvoj prispevek in glej, še vedno svoje naprej tiščiš. Me zanima, na kakšnem nivoju je tistih pet forumov, kjer praviš da si ti moderator...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
biko18
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Feb 2010 14:10
Aktiv.: 0.07
Kraj: murska sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 9:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok vredu bom poskusil pisat kok se da vredo pa je ok. Zaj pa prosim, da se vrnemo nazaj na temo.
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.04

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 10:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

biko18 je napisal/a:
Ok vredu bom poskusil pisat kok se da vredo pa je ok. Zaj pa prosim, da se vrnemo nazaj na temo.

To kar si sedaj napisal ni v redu.

Če misliš, da na forumu skrbimo za pravilni jezik zaradi slabe volje administratorjev, se motiš.

Poglej si prispevke drugih prekmurcev, ki so čisto berljivi, pa se zamisli nad sabo.

Če si ti administrator na forumih lokalnega značaja, se tam lahko pogovarjate v narečju, ki pa v pisani obliki tako ali tako nima smisla, ker ne veste kako uporabljati tiste kvakice, ki pomenijo pravilno naglaševanje.

Na forumih, na katerih se pogovarjajo ljudje iz cele Slovenije, pa je pač treba uporabljati jezik, ki se ga vsi v Sloveniji učimo v osnovni šoli.

Pa ne misli, da se meni ni treba potruditi, da napišem prispevek v berljivi obliki. Tudi jaz sem s področja, na katerem govorimo tako, da nas tričetrt Slovenije ne razume.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

biko18 je napisal/a:
...
aja no nekaj sem pozabil sem administrator na petih forumih pa če bi jas delal za tako majhne napake tolk težav glede slovnice kot tle vi men neb že obstajalo teh forumov zato ker imamo vsi ki smo tle gor svoje narečje svoje spretnosti in sposobnosti ter še posebej znanosti ! tak da prosim . No zato če nam kaka črka uide pa tude beseda ale kaj še ni konec sveta ne pa tudi vejica ni tak huda pač sem prekmurec mi imamo svoje narečje se trudimo v sakem narečju govorit ter pisat pač tu pa tam kaj ni glih kak bi moralo bit sam se pa turudimo. Zato prosim za razumevanje itd ...

....

Tukaj obstajajo pravila. V koliko se z njimi ne strinjaš najbolje, da pišeš na svojih forumih. Če se bodo kršitve nadaljevale bodo sledile sankciije.
:adminedit:

biko18
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In nekaj slik od ojačevalnika če se bo kaj videlo glede bruma ter morebitnih nepravilnosti med povezavo.

No zdej slike niso najbolše nekaj se pa, da videt.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povezave se za moje pojme preveč križajo. Povezave napajanja in vhodenga signala se ne smejo križati. Tisti upor kar v zraku nevem čemu....
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Primož, ojačevalnik je narejen v istem stilu kakor človek piše in rezultati tudi.
Žalostno, toda resnično!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

biko18, tole je naš in ne tvoj forum. In na tem forumu se boš obnašal tako kot velevajo pravila.
Ena sama neumna v naslednjih dneh pa letiš. To da si Prekmurec me niti najmanj ne gane. Zaradi mene si lahko tudi Barack Obama.

Kar se ojačevalnika tiče je pa tako:
Najprej ponovno razmisli kakšen razpored posameznih sestavnih delov naj bo v škatli, da bodo vse povezave kar se da kratke.
Nato ponovno napravi ožičenje z čim krajšimi povezavami. Pri tem pazi na to, da bodo vse mase pripeljane na ohišje v samo eni skupni točki.
Ne nazadnje razmisli o tem, da elektromagnetno ločiš transformator od ojačevalnega dela.

In mimogrede: Sem Primorec in sem moderator na 7 forumih.
In kakšen naj moderator bo ?
Citiram:
Moderator je oseba, ki s pomočjo različnih moderatorskih metod in tehnik skupinam, organizacijami in skupnostim v njihovem delovnem okolju pomaga pri ustvarjanju novih idej in produktov, spodbujanju inovativnosti, strateškem in drugih oblikah načrtovanja, vzpostavljanju sodelovanja in oblikovanju mrež, sprejemanju odločitev, reševanju problemov in konfliktov, spreminjanju organizacijske kulture ... in drugih izzivih današnjega časa.

Za to potrebuje določene kompetence, poznati pa mora tudi načela delovanja in etični kodeks. Gre za sposobnost učinkovitega delovanja v različnih danih okoliščinah, ki temelji na znanju, vendar se ne omeji zgolj nanj, marveč se opira tudi na izkušnje, vrednote in dispozicije, ki jih posameznik razvija skozi svojo izobraževalno prakso.

Razmisli kaj od tega izpolnjuješ.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nič!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 1:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvsem je težava v tem, da si uporabil kovinske vhodne vtičnice. Tam se masa vhodnega signala stika z ohišjem, kar pa ni dobro. Uporabi torej izolirane vhodne vtičnice (plastične) ter zamenjaj kabel med vhodno vtičnico in ploščico z oklopljenim.
Pa uredi žice, da ne bodo tako visele vse povprek.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
biko18
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok zej bom nariedil središče mas. Kaj se pa tiče vtičnic vhodnih so res kovinske samo so ločene od ohišja. Zdej bom naredil vse nove povezave glede napetosti, vse od ta glavne vtičnice do transformatorja do stikala pa bom poskusil tudi čim bolj odaljit te vodnike od ojačevalnih delov. No zdej nimam nobenga upanja vo sam poskusit se splača. Pa vsem hvala za pomoč, ko pa bom zrihtal pol pa napišem če je se vredu.

lp.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

biko18 je napisal/a:
Ok zej bom nariedil središče mas. Kaj se pa tiče vtičnic vhodnih so res kovinske samo so ločene od ohišja. Zdej bom naredil vse nove povezave glede napetosti, vse od ta glavne vtičnice do transformatorja do stikala pa bom poskusil tudi čim bolj odaljit te vodnike od ojačevalnih delov. No zdej nimam nobenga upanja vo sam poskusit se splača. Pa vsem hvala za pomoč, ko pa bom zrihtal pol pa napišem če je se vredu.

Izdelaj zvezdišče mas. Če imaš mono činče privite skozi pločevino in izolirane od ohišja s podložkami to ni ravno najbolje. V IC-eju prodajajo stereo činča na črni plastiki z dvema luknjama za montažo, kar je za ta namen naravnost odlično.

Vidim, da si začel pravilno in kar dobro slovnično pisati prispevke, le tako naprej pa bomo vsi skupaj v dorbih odnosih. Applause

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
biko18
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2010 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No zej sem naredil vse nove povezave tudi zvezdišče mas in sem na letel na drugo težavo. Namreč brum ni izginil, je za nekaj % manjši a je še vedno zelo moteč. No če grem podrobno vse no najprej ojačevalnik priklopim na napetost pripeljem 2 zvočnika na ojačevalnik na levi desni kanal ne da bi pripeljal vhoda ojačevalnik deluje bres kakršnega koli bruma .Pol če priklopim kabel na vhod samo v ojačevalnik tudi ni bruma, ko pa priklopiš na mešalno mizo ali na mobilnik ali na drug predvajalnik se pa pojavi brum nevem čemu to sam me zelo moti. Poskusil sem z kondenzatorji na vhodu in nič ne pomaga brum je večji ali pa enak kaj bi tu lehko naredil ? no zej ko imam priklopljena oba kanala med sabo povezana ni bruma, razen ko pripelješ vhod z druge enote se pojavi brum . To pa zgleda tako no brum je tak kot naprimer če bi vodni kabel ojačevalnika izklopil iz mešalne ale druge predvajlne naprave in se dotaknil đeka ali konektorja no na + pol .
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2010 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa je kabel dober?
Poskusi z drugim...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
biko18
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2010 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm no kalbel(vodnike) sem že zamnejal mam namreč več kablov tudi prav za te stvari.
No sicer se gre za ta pravo ozočenje namreč imam več končnih stopenj ter tudi več mešalnih miz . Zato mi to negre v glavo sicer če bi bila težava na vseh kablih pol bi ostale končne [slovenščina je zame španska vas] imele brum pa ga nimajo .Tudi gre za dost večje ojačevalnike ki jih uporabljamo kot bend in tudi za ozvočitve raznih prireditev. Naj bolj me to moti ker imam [slovenščina je zame španska vas] en ojačevalnik z brutusi narejen sam da ima na 4 kanale pol pa še preko vezja vezan na bridget.Namreč 2 kanala skup pa dela brez vseh težav nima bruma pa nič pa je vse ist narejen kot ta razen transformatorja . Zdej pa nevem če je tudi lahko transformator kriv zato ali ne ? No po eni logiki sem mislil tako no po drugi se pa ne ujema no namreč če bi transformato bil kriv zato pol be brum bil cel cajt (čas) bres vhodov . Zato mi je vse skup čudno zakaj to dela če se kak tok sklene ob vhodih z drugo napravo nevem. Najbolj pa je čudno to no saj razume če je preko mešalne je vse možno, da se je kej z valovanjem in itd sam čudno je to da priklopim mobilnik direkt na vhod bres sakšnerga koli stika z elektriko ozemlitvijo ter maso nulo namreč je brum enak pa nevem zakaj ? Če bi kdo kej vedel pomagat sicer zaj najbolj verjetneje je teransforamtor kriv sam ve je čudno pol drudzga mi ne ostane popravlajat al kaj vi mislite ? no nekaj sem pozabil omenit če se kdo kej bolj razume no namreč transformator je bil odvit zaradi prevelike napetosti no je možnost, da je v tem težava
no odvil sem samo izhodne odcepe zdej pa nevem če to vpliva kaj al ne to me sam zanima še trafo je bil pa odvit za 30 ovojev namreč za 10 v z 35v+- na 25v+-

lp
yx
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni