|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Tihi Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.18 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.28 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Mar 12, 2010 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
ZAnimivo.
Novica v bistvu govori o magnetni spajki in o magnetnih spajkalnikih.
Ni mi pa jasen tvoj komentar:
Citiram: |
kako bomo pa pol odlotal tako zadevo je pa drugo: |
Mogoče nisi prebral članka, ampak oni pravijo, da bo z odlotavanjem še boljše kot do sedaj, ker bo zaradi narave procesa spajkalnik grel le tisti del, ki bomo mi hoteli in ne ostaih delov tiskanega vezja, v takem obsegu do sedaj. Skratka gre za zelo usmerjeno spajkanje/odspajkovanje.
ŠE ena prednost je baje to, da se da tak cin manipulirati z zunanjim magnetnim poljem in tako ustvarjati povezave tudi v težko dostopnih območjih.
Me pa skrbi ena stvar, zadeva je mešanica srebra in kositra, al bo to drag cin ...  _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tosmjst Neznanec

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 15:24 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Pon Mar 29, 2010 8:38 am Naslov sporočila: |
|
|
ja res je zelo zanimivo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.57 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Ned Apr 11, 2010 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
BluPhenix je napisal/a: |
Me pa skrbi ena stvar, zadeva je mešanica srebra in kositra, al bo to drag cin ...  |
Srebro se na veliko uporablja pri trdem lotanju. Gre pa za tehnično srebro in ne za tisto s katerega je tvoja verižica  _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni