www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

zamenjava sistema

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
osmica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16
Aktiv.: 1.59
Kraj: savinjska

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 01, 2005 9:38 pm    Naslov sporočila:  zamenjava sistema Odgovori s citatom

Na računalniku imam XP, ker pa sem nabavil nov računalnik sem se odločil, da zaradi težav (računalnik večrat zamrznil ram procesor...preslab) sem se odločil nložit WIN98 in na novo postavit particije. Fdisk mi ne prebere celega diska ampak samo c particijo. Ukaz format c: ne naredi nič samo javi napako (verjetno ker ni particija fat32). Zanima me kako naj formatiram disk in nanovio postavim particije in začnem nalagat sistem
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.32
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 01, 2005 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nastavi "butanje" iz CD. Vstavi CD WIN98 in izberi opcijo "zagon s podporo za CD". sistem te postavi na A:
vpiši ukaz FDISK in nato preglej particije, tudi NE DOS particije. Pobriši vse particije in nato kreiraj novo particijo ter naloži WIN98. Pri nalaganju bo sistem formatiral disk in lahko izbereš velikosti particij.
Nazaj na vrh
osmica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2005 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tu sem rešil v virtual pc pa še nisem saj noram zagnat iz diskete. Izberem zagon za podporo CD nato se vse naloži zažene cd pri inicializaciji sistema se konča. Kako pa tu rešim (pri nalaganju v starem računalniku je bilo isto s cd pa je šlo).
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2005 10:28 am    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

Za take probleme - reševanje podatkov je dobro uporabiti kak ''LIVE'' operacijski sistem -torej tak ki teče s CD , diska pa se ne dotika

recimo Knoppix Linux , ali naš SloTech Linux , baje obstajajo tudi taki winsi , samo se z njimi še nisem srečal tako da ne morem trdit . V glavnem toliko da evakuiraš podatke potem pa sistem naložit na novo

Sam imam 2 x 80Gb im imam narejene particije

16GB C : WIN
16GB D : DYNAMIC ( razni poskusi , temp, downloadi..., java, internetne datoteke)
16GB E : ELEKTRO (elektro programi)
16GB F : FILES ( splošni programi)
16GB G : GREAT (veliki programi , ensciklopedije , atlasi , slovarji)
16GB H : HOME ( vsa dokumentacija od vseh programov)
16GB I : INSTALACIJSKI(instalacijski programi da ni treba nalagat CD)
......
črka pogona je enaka imenu diska ( lažje si zapomniš za instalacijo ) , ko maš vse instalirano , narediš za vsako particijo GHOSTE in jih spraviš na svoj disk ali še bolje DVD
Boljša organizacija pinese hitrejši in varnejši računalnik , pa četudi ga sesuje , ali virus je obnova stvar minut ( obnoviš samo poškodovano particijo ) sicer na začetku je malo več dela , potem pa je veliko lažje

GHOST naredi enega s čisto instalacijo ( programi brez časovnih omejitev , office,...) in enega s njimi -aktualnega ( recimo protivirusni programi , programi spotekom licenc)

osmica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2005 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako se sistem naloži iz diskete in cd-ja?
Win98 se ustavi pri inicializaciji sistema (po zagonu cd-ja).
Xp pa nekaj naloži iz diskete nato pa utripa a/>
Mi lahko kdo pomaga prosim (problem je Microsoft virtual PC)
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2005 11:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali sem jaz malo pocasen ali pa je tvoje vprasanje zelo zmedeno napisano. Jaz ga razumem takole: "kako instalirati Windows98 v navidezni racunalnik pod M$ VirtualPC ?"

Odgovor na to vprasanje se glasi: pripravis si sliko (ISO image) instalacijskega CDja Win98 (oz. kateregakoli drugega OSa). Ko zazenes tvoj virtualni racunalnik najprej vklopi menijsko vrstico, ce je se ne vidis - pri meni to stori kombinacija desni ALT + ENTER (levi ALT ne deluje za to stvar in se prenese v navidezni racunalnik). V meniju CD nastavis sliko CDja kot vsebino navideznega CD pogona in nastavis tvoj navideszni racunalnik tajko, da se zazene s CDja (v BIOS setupu navideznega racunalnika). Od tam naprej je postopek enak kot na zaresnem racunalniku. Ne pozabi "odklopiti" slike po koncani instalaciji in nastaviti nazaj nas se zboota z diska. Nobenih disket, nobenega prompta na A:-ju, nic.

Ce to ni to kar bi rad izvedel, potem postavi vprasanje bolj jasno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
osmica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2005 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa v virtual pc se nastavijo izhodni porti (com). V nastavitvah sem obkljukal in nastavil kateri port je pa mi vseeno ne dela. Kako se to porihta.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2005 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj "ne dela" ? Nastavijo se tako, da pritisnes gumb Settings za izbrani virtual machine in izberes kam naj kaze doloceni COM port (na fizicni vmesnik zaresnega racunalnika, v katerem program tece, pipe, itd.).
Nazaj na vrh
osmica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2005 6:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

to sem naredil pa mi vseeno ne dela.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2005 10:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se kar ne vemo, kaj ti ne dela. Ker so moje na-daljavo-uganjevalske sposobnosti izcrpane, bo najboljse, da poklices na tech support proizvajalca (01 585 3449) in zahtevas pomoc za kupljeni izdelek (konec koncev je to tudi vkljuceno v ceno).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni