www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Modri ekran in restart

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Hoden
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Nov 2008 13:00
Aktiv.: 1.02
Kraj: Postojna/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 15, 2010 12:30 pm    Naslov sporočila:  Modri ekran in restart Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
imam vsaj zame malce nenavaden problem. Sestri sem sestavil računalnik in ji namestil operacijski sistem win xp. Računalnik deluje kot je treba le en problem se pojavlja. Sestra ima HPc3180 napravo in ko namestim najnovejše gonilnike se mi ob vklopu naprave pojevi moder zaslon, potem pa se računalnik resetira. Moder ekran se mi pojavi tudi če namestim originalno programsko opremo te naprave.

Računalnik je novejši štirijedrnik AMD Phenom II X4 955 na AM3 podnožju. Ploščo ima MSI 790GX-G65. Ima 4gb ddr3 rama ...

Ali je mogoče da bi bios na kakšen način vplival na to težavo. Ploščo sem namreč hotel posodobiti. Iz uradne strani sem namestil najnovejši bios. Ampak se mi je plošča potem le sesuvala. Nato sem dal nazaj starejši bios. Čudno se mi je zdelo ker ima plošča enake napise kot Winki edition, porazdelitev rež pa kot navadna verzija.

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sodrgerg
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Avg 2009 14:16
Aktiv.: 0.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 15, 2010 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A si inštaliru SP4....
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 4.99
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 15, 2010 12:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj si šel na ta operacijski sistem? Je kakšen poseben razlog? Ker če ga ni, nima smisla nalagati 32 bitni sistem ker s tem ne izkoristiš strojne opreme. Naloži windovs 7 pa sem skoraj siguren, da teh problemov ne boš imel.

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 15, 2010 4:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebastjan.kamensek je napisal/a:
Zakaj si šel na ta operacijski sistem? Je kakšen poseben razlog? Ker če ga ni, nima smisla nalagati 32 bitni sistem ker s tem ne izkoristiš strojne opreme. Naloži windovs 7 pa sem skoraj siguren, da teh problemov ne boš imel.

l.p.

Verjetno si s tem mislil 64-bit Windows 7? Smile

Glede BIOS-a: verjetno če je novejši BIOS napačen (ni za to matično) se ne bo hotel inštalirati, ali pač?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 15, 2010 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

QuadCore procesorji so v Windows XP lepo podprti in ker bi vedno morala biti izbira operacijskega sistema odvisna od uporabljene programske opreme in ne mode, ne vidimn razloga, zakaj ne XP.

Bi pa za to zbrko malo sumil driverje za chipset in procesor, kjer novejše ni nujno boljše. Namreč driverji rešujejo napake v konstrukciji tegh dveh elementov, enako kot BIOS in če zadeve niso usklajene, se dogajajo čudne stvari.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Hoden
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 15, 2010 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Win XP sem namestil ker mi na win 7 nikakor ni uspelo namestiti gonilnikov za usb modem ZTE mf 622. Ker se je sestri "mudilo" z uporabo sem potem na hitro inštaliral win xp. Glede biosa so bile kar risanke Smile Najprej sem namestil najnovejši bios in starega seveda "pametno" izbrisal. Potem mi ni prepoznalo nič več razen usb ključka. In tudi najstarejši bios ki je bil na voljo na uradni strani ni deloval. Potem sem kar enega ki je bil nekje vmes namestil in plošča je začela delovati.

Najraje bi še enkrat namestil win7 in potem xp mode, vendar nisem prepričan če bo modem deloval. In mobitela sem dobil odgovor da naj poizkusim z gonilniki modema 363.

V glavnem mi najbolj ne da spati dejstvo da je plošča še v garanciji in zato bi rad ta problem rešil pred iztekom garancije, zato me tudi zanima ali je kakšna možnost da je za ta moj problem kriva plošča.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 15, 2010 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je tako, preveri oznake na plošči sami - nalepke in napisi in ugotovi točno oznako in revizijo plošče. Če boš v dilemi, poslikaj relevantne dele in tu objavi kvalitetne fotografije.

Razni programi za detekcijo strojne opreme sedaj odpadejo, saj ti berejo podatke iz BIOSa in če je ta napačen, bodo napačne tudi tako pridobljeni podatki, poleg tega, da je lahko napaka že v programu samem.

Lahko imaš napačen BIOS ali pa je s ploščo nekaj narobe ali pa je narobe konfigurirana, kar se tiče vstavitve RAM modulov - ni vseeno v katerem slotu so. Seveda se pri nedelovanju nekega BIOSa mora upoštevati tudi ali dotični BIOS podpira procesor, ki je vtaknjen v ploščo.

Če procesor ni med podprtimi s to verzijo BIOSa, potem tudi zato mogoče PC ne dela ali pa dela nezanesljivo.

Torej najprej ugotobi s katero ploščo imaš zares opravka, potem pa bomo iskali dalje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Hoden
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 16, 2010 7:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom med vikendom poslikal zadevo in objavil.

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni