www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Serijski VFD display - komande

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.43
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2008 7:35 pm    Naslov sporočila: icon_question Serijski VFD display - komande Odgovori s citatom

Prejle sem ob cesti našel en blagajniški 2*20 VFD display. Je točno takle: http://www.posiflex.co.za/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=46
Stvar sem očistil zemlje, priklopil na PC in dela. Kot nalašč za prikaz pozicije za mojo malo stružnico Very Happy
Imam pa problem: če mu pošljem same 'a' sta na začetku dva 'a', potem pa je vsak drug znak °, nemesto 'a'. Se pravi: 'aa°a°a°a°a°a°a°a' To je samo primer, tudi pri drugih znakih se podobno obnaša. Če mu pošiljam različne znake, je vse vredu.
Ob priklopu pokaže verzijo FW in ne javi kakšne napake (verjetno tega niti ne zna početi).

Ima kdo morda spisek komand za to zver? Ima možnosti emulacije Epson, Futaba in Noritake, če prelotaš nekaj kontaktov na PCBju... Posiflexova stran je precej nedokončana tako, da tam tega, kjub obljubam v manualu displaya, nisem našel.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piroman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 17, 2008 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stvar deluje, če mu vsak znak pošljem dvakrat in med znakoma backspace. Čudna reč... Confused
Očitno bova komunicirala malce bolj na dolgo...

Zdaj moram pogruntati še, kako se prižigajo pike med segmenti.

vfd.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  49.24 KB
 Pogledana:  6 krat

vfd.jpg

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2008 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsak drugi znak napačen je tipičen za napačno serijsko komunikacijo: start biti, stop biti, parnost in hitrost komunikacije (baud rate) morajo biti stoprocentno (100%) pravi.

Tvojega linka mi ne odpre, ampak če ima paralelni vmesnik, potem imaš defekten timing.

Jur
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2008 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, stran jim očitno sploh ne dela več...
Tudi sam sem pomislil na probleme s komunikacijo, preveril nastavitve in zgleda v redu. Komunikacijo se nastavi s prelotavanjem pad-ov in ni hudič, da mi ni ostala kakšna svinjarija med padi. Stvar je namreč doživela nekaj deževja in vdor zemlje... Laughing
Danes bom z nožkom še malo popraskal med padi...

galex4
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Apr 2008 18:27
Aktiv.: 2.19

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 22, 2010 5:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

obnavljam to temo

imam podoben VFD display po izgledu enak temu http://media.digikey.com/photos/Newhaven%20Display%20Photos/D0116SY-20-1601FB.JPG

vse skup je spojeno na ploščici display poganjajo 4 čipi UDN 6118A (driverji) in en dekoder MC14514BCP

ker hočem ta display sprikljuk mikorkrmilniku me zanima kakšno napajanje potrebuje tak display in kateri čip uporabim za povezavo za podatke predvidevam da MC14514BC (raje vprašam kot pa "skurim")

hvala za pomoč
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni