|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Nov 26, 2005 9:35 pm Naslov sporočila: Gigaset 2000s |
|
|
Imam slušalko, ki nikakor noče prepoznati polnega akumulatorja. Akumulatorji so drugače novi in brezhibni. Se lepo napolnijo z zunanjim polnilcem.
Kaže da je samo 1/3 poln, kljub temu da ima že 1,4V. To se mi zdi že kar visoko za AA NiMH celico.
Ima kdo kakšno idejo kaj pogledat? _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cici Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42 Prispevkov: 766 Aktiv.: 3.22 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Ned Nov 27, 2005 7:23 am Naslov sporočila: |
|
|
A si jih poizkusil polniti z orginalnim polnilcem od telefona? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70625.48
|
Objavljeno: Ned Nov 27, 2005 10:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Nov 27, 2005 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Akumulatorji so novi.
Napolnjeni najprej z zunanjim polnilcem, po uporabi pa še z drugim podobnim telefonom, kjer so se lepo napolnili do konca.
Napetost, ki sem jo izmeril je bila pred vstavljanjem v to slušalko 1,401V, pri čemer je telefon še vedno kazal samo 1/3 polne baterije.
Baterije res niso originalne, vendar je 1,4V res že maksimum za ta tip akumulatorjev.
Sem pogledal v navodila kaj zahtevajo za zamenjavo. Pa so v seznamu navadne 1,2V NiCd celice.
Slušalka drugače baterije polni (ko je položena v sprejemno enoto), vendar nikakor ne napolni, kar povzroči pretirano polnjenje in uničenje baterij. Vse v zvezi s polnenjem je v slušalki, ker preko kontaktov slušalka dobi cca 9-12V AC napetosti.
Izgleda, kot da je kakšen komparator nastavljen narobe.
Ker je vse skupaj v SMD tehniki sem malo zgubljen, ker elementi nimajo kakšnih normalnih oznak. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stursc Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29 Prispevkov: 323 Aktiv.: 1.36
|
Objavljeno: Ned Nov 27, 2005 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskušaj z resetom slušalke (tovarniške nastavitve). Po resetu odstrani baterije in ponovno vstavi.
Mogoče bo pomagalo ! ?
LP, stursc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni