|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.81 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 4:02 pm Naslov sporočila: Norton Ghost 2003 kako narediti boot CD ? |
|
|
V sami opciji Ghosta nisem našel možnosti, da bi naredil direkt boot CD. Poskusil sem narediti boot cd z Nerotom - zraven sem zapekel še datoteke, ki jih sicer Ghost naredi na boot disketo. A z tega CD-ja noče boot-at. Pravzaprav sem ugotovil, da Nero na cd sploh ni skopiral sistemskih datotek. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70668.26
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 9:20 pm Naslov sporočila: Re: Norton Ghost 2003 kako narediti boot CD ? |
|
|
Silvo je napisal/a: |
V sami opciji Ghosta nisem našel možnosti, da bi naredil direkt boot CD. Poskusil sem narediti boot cd z Nerotom - zraven sem zapekel še datoteke, ki jih sicer Ghost naredi na boot disketo. A z tega CD-ja noče boot-at. Pravzaprav sem ugotovil, da Nero na cd sploh ni skopiral sistemskih datotek. |
Jaz za boot cd uporabljam disketo še od windows 98 ker ima možnost da ti inštalira cd-rom, in potem v nerotu samo uporabim da naredi boot cd mu povem da je sistemska disketa v pogonu a: na sam cd pa potem skopiram ghost image in pa ghost.exe. To pa da nimaš sistemskih disket na cd-ju pa nemoreš videti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.81 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moja praksa je sicer podobna. Običajno dam disk na več delov. "Ghost-nem" običajno sistemskega in to na drugo particijo. Za "dvignit" sistem pa običajno koristim disketo. Ker pa imam disketni pogon na računalniku na katerim sem si zarhiviral disk pokvarjen sem mislil, da bi naredil kar boot CD. Očitno pa je težava sistem, ki mi ga je ponudil Nero. Sistema namreč zaradi okvare disketne enote nisem "vzel" z diskete ampak tistega, katerega mi je ponudil sam Nero. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moja praksa je sicer podobna. Običajno dam disk na več delov. "Ghost-nem" običajno sistemskega in to na drugo particijo. Za "dvignit" sistem pa običajno koristim disketo. Ker pa imam disketni pogon na računalniku na katerim sem si zarhiviral disk pokvarjen sem mislil, da bi naredil kar boot CD. Očitno pa je težava sistem, ki mi ga je ponudil Nero. Sistema namreč zaradi okvare disketne enote nisem "vzel" z diskete ampak tistega, katerega mi je ponudil sam Nero. |
če želiš lahko zdaj poskusim nahitro narediti image diskete |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Goran hvala, ni potrebno - to lahko naredim tudi sam (trenutno imam v delavnici 3 pc-je v mreži na dveh dela disketnik tako, da ni problem. ) Pred vsem me je zanimalo kako to delate ostali. Z disketami namreč imam sam izredno slabe izkušnje. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Goran hvala, ni potrebno - to lahko naredim tudi sam (trenutno imam v delavnici 3 pc-je v mreži na dveh dela disketnik tako, da ni problem. ) Pred vsem me je zanimalo kako to delate ostali. Z disketami namreč imam sam izredno slabe izkušnje. |
Če imaš slabe iskušnje pripravi disketo tako kot je potrebno in naredi image diskete tako da v nerotu izbereš da prebere boot image in ne diskete  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Nov 30, 2005 7:32 pm Naslov sporočila: re |
|
|
Citiram: |
Moja praksa je sicer podobna. Običajno dam disk na več delov. "Ghost-nem" običajno sistemskega in to na drugo particijo. Za "dvignit" sistem pa običajno koristim disketo. |
Enako naredim tudi jaz samo ne rabim diskete ampak še v slabem sistemu pokličem ghosta / recovery / in mu pokažem ghostano particijo C: in prepiši winse
čez . No ja če bi že ravno formatiral
aja ko delam ghost prej popravim vse napake, defragmentiram , spraznim temp datoteke tako da mislim je particija kot nova...
Diskete so res eno tako gnilo jajce. Lahko pa bi zagon sprožil z USB ključa, seveda je potrebno potem tudi v biosu to povedat _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni