www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako dodati drugačne pnevmatike v homologacijo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.38
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 13, 2010 2:15 pm    Naslov sporočila:  Kako dodati drugačne pnevmatike v homologacijo Odgovori s citatom

Imam Renault Kangoo 1.2 2000, in v homologaciji navedene samo neke R13 in 165/70 R14 gume, ker bi bilo dobro počasi namestiti letne in ker imam samo en komplet platišč, bi najraje kupil komplet 1 sezono rabljenih z kakimi alu platišči.
pa me zanima če kdo ve ali bi bilo možno homologirati za kake bolj pogoste pnevmatike, npr. 175/65 R14, če ni predrago pa bi mogoče še dodal kake 175/60 R15 ali 175/55 R15.
Ter kako poteka ta postopek in kakšna je cena homologacije.
Nekaj so mi razlagali, da je vprašanje, če Renault sploh dovoli drugačne gume in še nek TÜV certifikat, ki ga pa za Kangooja ne najdem na internetu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 13, 2010 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če bi vprašal kar na LPP kjer boš tako ali tako urejal homologacijo? sicer pa www.avtomobilizem.com/forum kjer na forumu najdeš marsikaj uporabnega Wink
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.20
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 13, 2010 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva je enostavna.
Potrebuješ TUV certifikat od novih platišč. Na tem certifikatu je seznam na kateri avto lahko zmontiraš kakšne gume s temi platišči.

Potem pa zmontiraš in opraviš homologacijo s sabo moraš imeti seveda tudi TUV certifikat.

Vsekakor pa preveri na LPPju.

Pa imej v mislih da traja kake par mesecev preden prideš na vrsto na LPP, no vsaj pri meni je. Opravljajo pa ta postopek tudi drugje npr.: špan ,.... samo prej preveri.
Nazaj na vrh
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 13, 2010 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pojdi na renault (oz. tam kjer jih prodajajo) pa jih vprašaj in prosi da ti vnesejo kako 14 colsko dimenzijo (seveda če je bila kdaj na takem kanguju).
Sicer pa kupi alu platišča z TÜV-om za tvoj avto z željeno dimenzijo pnevmatik (homologacijo lahko delaš na LPP-ju, RTI-ju (Maribor), Avto Krka (Novo mesto), itd).
Sicer pa si na vrsti za pregled pri avto Krka takoj (na kartonček pa čakaš 2 ali pa 3 dni).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 13, 2010 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem jaz imel Renaulta sem poklical v Revoz.Možakar mi je rekel naj mu pošljem obstoječi homologacijski list.Čez nekaj dni sem dobil domov novega z vpisanimi vsemi dimenzijamo dovoljenimi za avto, ki sem ga imel. Very Happy Enostavno a-ne.
Nazaj na vrh
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 13, 2010 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvsem ti je pomembno, da kakršnekoli pnevmatike že boš dal gor, morajo imeti enak obseg po profilu. Drugače jih NE BOŠ homologiral, ker bi ti števec kazal narobe.

LP

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 13, 2010 11:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da se homologirati veliko stvari. Na lpp strani imaš obrazec, s katerim se prijaviš. Čez cca 14 dni dobiš poziv z datumom in uro. Imeti moraš namontirana platišča ter sam cerfitikat. Nato stric na lpp pregleda ter čez cca 1 mesec dobiš homologacijski list na dom. Če imaš še malo homologacijo ti le to zamenjajo z novo (doplačilo). Program za izračun koles imaš tukaj.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 Ur