|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.38 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Maj 13, 2010 2:15 pm Naslov sporočila: Kako dodati drugačne pnevmatike v homologacijo |
|
|
Imam Renault Kangoo 1.2 2000, in v homologaciji navedene samo neke R13 in 165/70 R14 gume, ker bi bilo dobro počasi namestiti letne in ker imam samo en komplet platišč, bi najraje kupil komplet 1 sezono rabljenih z kakimi alu platišči.
pa me zanima če kdo ve ali bi bilo možno homologirati za kake bolj pogoste pnevmatike, npr. 175/65 R14, če ni predrago pa bi mogoče še dodal kake 175/60 R15 ali 175/55 R15.
Ter kako poteka ta postopek in kakšna je cena homologacije.
Nekaj so mi razlagali, da je vprašanje, če Renault sploh dovoli drugačne gume in še nek TÜV certifikat, ki ga pa za Kangooja ne najdem na internetu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Maj 13, 2010 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če bi vprašal kar na LPP kjer boš tako ali tako urejal homologacijo? sicer pa www.avtomobilizem.com/forum kjer na forumu najdeš marsikaj uporabnega  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1442 Aktiv.: 7.20 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Čet Maj 13, 2010 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva je enostavna.
Potrebuješ TUV certifikat od novih platišč. Na tem certifikatu je seznam na kateri avto lahko zmontiraš kakšne gume s temi platišči.
Potem pa zmontiraš in opraviš homologacijo s sabo moraš imeti seveda tudi TUV certifikat.
Vsekakor pa preveri na LPPju.
Pa imej v mislih da traja kake par mesecev preden prideš na vrsto na LPP, no vsaj pri meni je. Opravljajo pa ta postopek tudi drugje npr.: špan ,.... samo prej preveri. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Maj 13, 2010 3:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pojdi na renault (oz. tam kjer jih prodajajo) pa jih vprašaj in prosi da ti vnesejo kako 14 colsko dimenzijo (seveda če je bila kdaj na takem kanguju).
Sicer pa kupi alu platišča z TÜV-om za tvoj avto z željeno dimenzijo pnevmatik (homologacijo lahko delaš na LPP-ju, RTI-ju (Maribor), Avto Krka (Novo mesto), itd).
Sicer pa si na vrsti za pregled pri avto Krka takoj (na kartonček pa čakaš 2 ali pa 3 dni). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
me2d Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10 Prispevkov: 291 Aktiv.: 1.52
|
Objavljeno: Čet Maj 13, 2010 5:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem jaz imel Renaulta sem poklical v Revoz.Možakar mi je rekel naj mu pošljem obstoječi homologacijski list.Čez nekaj dni sem dobil domov novega z vpisanimi vsemi dimenzijamo dovoljenimi za avto, ki sem ga imel. Enostavno a-ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.63 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Čet Maj 13, 2010 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predvsem ti je pomembno, da kakršnekoli pnevmatike že boš dal gor, morajo imeti enak obseg po profilu. Drugače jih NE BOŠ homologiral, ker bi ti števec kazal narobe.
LP _________________ slemi.info - en
slemi.si - slo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Čet Maj 13, 2010 11:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da se homologirati veliko stvari. Na lpp strani imaš obrazec, s katerim se prijaviš. Čez cca 14 dni dobiš poziv z datumom in uro. Imeti moraš namontirana platišča ter sam cerfitikat. Nato stric na lpp pregleda ter čez cca 1 mesec dobiš homologacijski list na dom. Če imaš še malo homologacijo ti le to zamenjajo z novo (doplačilo). Program za izračun koles imaš tukaj. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 Ur