www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zamenjava ozadja na sliki
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 8:37 pm    Naslov sporočila:  Zamenjava ozadja na sliki Odgovori s citatom

Lep pozdrav. Spet pišem tule ker potrebujem pomoč.Je mogoče kdo med vami, ki bi mi znal na tejle sliki, zamenjat ozadje iz črne v "brez barve" (nekateri programi uporabljajo izraz brez polnila). Sliko bom uporabil za tiskanje nalepke za kasnejše limanje na majico. (Sem jo hotel naročiz iz amerike, pa hočejo met za poštnino in davke skoraj 100 dolarjev, majico pa ponujajo za 12 dolarjev...). Bi bil kdo tako dober in mi zamenjal ozadje, sam imam premalo izkušenj z photoshopom, da bi mi to uspelo. Slika se nahaja na povezavi, in jo nisem limal na forum, ker je velika nekaj manj kot 3Mb. Lepo prosim, če je kdo tako dober, in mi jo predelal in poslal na moj mail (da ne bomo po nepotrebnem obremenjevali foruma).

Povezava do slike
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jarc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 18:20
Aktiv.: 1.45
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale slika je pain in the ass, problem je ker ima preveč črne barve in ča uporabiš magic wand tool in klikneš na črno ozadje ti označi tudi črne predele na buldogu ki pa jih ti rabiš, bom mal premislu kaj bi se dalo narest na hitro, če pa bi tiskal na črno majico pomojem ne bi smel bit problem samo tiskar bi mogu izbrat isto črno barvo kot je majica.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že probal dat natisnt, pa se je poznal okrog črn rob. Vem da ja težavna. Sam sem poizkusil z photofiltrom pa mi je isto označilo vse črte. Če bi lahko nekako buldoga izrezal in prilepil na drugo podlago. Sam sem poizkušal že marsi kaj, pa sem obupal, ker mi ni uspelo. Zato pa sprašujem tu, če je kak mojster photoshopa.

l.p.
Nazaj na vrh
Majster
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05
Aktiv.: 1.81
Kraj: Majšperk

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno nimam photoshopa na kompu zato ti izdeat ne morem.
Če prav vem je en tool ki se imenuje lasso in ima 3 možnosti. Izberi možnost magnetic lasso tool in probaj it okoli kjer želiš imet sliko izrezano. Lasso bi se moral "prilepit" na rob oz. tja kjer je barvna razlika-rob Wink
Povej če je delovalo Very Happy

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70722.16

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Jarc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 18:20
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Majster je napisal/a:
Trenutno nimam photoshopa na kompu zato ti izdeat ne morem.
Če prav vem je en tool ki se imenuje lasso in ima 3 možnosti. Izberi možnost magnetic lasso tool in probaj it okoli kjer želiš imet sliko izrezano. Lasso bi se moral "prilepit" na rob oz. tja kjer je barvna razlika-rob Wink
Povej če je delovalo Very Happy

Ne bo šlo, magnetic laso se res zalepi, ampak ne bo tako natančno kot bi ročno poklikal okoli in okoli.

Jest ven kako gre ampak je zamudno za znoret, pa še v non destruktive mode je treba delat. Treba vzet pen tool in narisat shape okoli bulčka ter shape maskirat, oziroma kar boš maskiral s črno ne bo več vidno kar pa z belo se bo videlo.
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaključil sem z vektorizacijo. Imam formata ai (adobe ilustrator ) in pa dxf. Mi je sedaj kdo pripravljen odstranit ozadje. Sam namreč nimam ne programa in ne znanja, da bi to naredil. Oba sta zelo velika, prilepil sem samo format ai, ker dxf je velik skoraj 230 mb. Ai je velik 6,1 mb. Bi mi kdo prosim odstranil ozadje.
Če bi bilo lažje iz dxf povejte, pa bom že našel način, kako tako količino podatkov spravit na splet. (Če ne drugače pa v dveh kosih na speedy share).

povezava do vektorske slike

Hvala in l.p.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.00
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2010 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slabo bo tole. Tisti beli plameni brez neke hude predelave nikoli ne bodo zgledali kot je treba razen na črni podlagi. Samega buldoga, pa mogoče še napise in tisti rdeči vzorec pa bi se dalo brez nekih večjih težav obdelati v photoshopu.

Vektorizacije si ne morem ogledat, vendar slika takšnega stila ne more izgledati kaj prida lepa.

Vektorsko lahko odprem SVG, ki ga AI menda tudi podpira.

sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2010 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če sem prav razumel ne moreš odpreti datoteke, ki je tipa .ai ? Ker .ai je prav datotečni tip namenjen adobe ilustratorju... Ali se motim?

l.p.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2010 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja pač nimam denarja za ai Mr. Green

Tiste tri vektorje na leto pa zrišem v Inkscape-u. Ki žal ne odpira AI, odpira pa SVG, ki ga pa AI tudi podpira. (Med drugim ga direktno odpre tudi Firefox)

Vseeno mislim, da je tole bolj kot ne nemogoča naloga, če hočeš tiste plamene imet na mikici. Prozorne bele barve e moreš naredit, ker je film za tisk bele barve (če se ne motim). In plameni bi bili Belo-sivi, kar bi na majici (na pamet rečem zeleni) izgledali čudno...

Dam samo za ilustracijo.
Plameni bi morali biti zeleni, kar se pa kolikor vem ne da naredit s pomočjo tehnologije tiska. Nikoli namreč nebi ujel ustrezne barve z barvo mikice.

fire dog art copy.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  130.67 KB
 Pogledana:  13 krat

fire dog art copy.jpg

sebastjan.kamensek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2010 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne tako je že zelo zelo vredu
bi se mogoče tole dalo dobit v kakšni večji resoluciji? Slika namreč pride čez cel hrbet?.

l.p.
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.23

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2010 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa takole?

... za predogled Very Happy Wink

Če se pa še bolj potrudim, ti pa "zaračunam" eno tako majico Wink

fire dog art copy copy.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  519.54 KB
 Pogledana:  28 krat

fire dog art copy copy.jpg

Nazaj na vrh
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 1:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

2 klika pa je narejeno. Delal sem z bitno sliko. PSD fajl je velik 60 mb.
Kontaktiraj me pa ti ga rade volje pošljem.

Drugace pa v photoshopu select>color range in klik na črno. Invert selection in copy paste. Pa je na novem layerju vse razen črne.

Črne pa tudi v risbi itak ne rabis ce bos to tiskal na črne majice.
Prilagam izrezano sliko na belem in črnem ozadju.

belo.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  78.3 KB
 Pogledana:  13 krat

belo.jpg

crno.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  69.63 KB
 Pogledana:  6 krat

crno.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Hoden
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Nov 2008 13:00
Aktiv.: 1.03
Kraj: Postojna/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 10:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj ob tej priliki še jaz zastavim eno vprašanje.

Imam bitno sliko - podlaga bela, potem pa besedilo v črni barvi. Podlagi bi rad premenil barvo. Ko dam replace colour in označim belo na ozadju pod replacement pa označim naprimer rdečo se mi ozadje spremeni v sivo, kot da bi imel vključeno funkcijo grayscale.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gif slikica verjetno. Ima omejen barvni nabor, pa zamenja s tisto ki je najbližja.

Imaš 2 možnosti. Spremeniš v barvno paleto, da ima večjo barvno globino, in slika ni več GIF , druga pa da klikneš na barvno paleto in tam belo barvo spremeniš v drugo. Detalje lahko dobiš kasneje, ker Photoshop trenutno ni dosegljiv.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 503 dni