www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ATmega16 in lock biti ter fuse biti

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 2:08 pm    Naslov sporočila:  ATmega16 in lock biti ter fuse biti Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
"Ubil" sem 2 ATmega16. d'oh!
V Codevision mi noče več programirat (Uporabljam homemade paralelni programator z bufferjem). Stvar je v tem, da sem nalagal neko *.hex datoteko s Ponyprog2000, v kateri pa so morali biti zapisani fuse in lock biti. Nikakor mi ga ju ne uspe več pobrati. Poiskusil sem po metodi z drugim mikrokontrolerjem, ki mi je dajal puls 1MHz, postopek je opisan pod spodnjem linku.
http://www.larsen-b.com/Article/260.html

Če pogledam Lock bite imam izbrano Programming and Verification disabled in B01=0 B02=0 ter B11=0 B12=0 in fuse bite obkljukane vse.

Googlam že 4 dni in iščem rešitev da ju obudim, a mi nikakor ne uspe.
Mi zna kdo prosim svetovati?

Hvala že v naprej, če pa je že kje ta tema, pa bi prosil, da me moderator napoti do nje, jaz je nisem našel.
Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robika
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55
Aktiv.: 1.19
Kraj: ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj opisanih postopkov reševanja "zakljenjenih" uC imaš tukaj.
Nazaj na vrh
jp
Član
Član

Pridružen-a: Ned 25 Jul 2004 13:22
Aktiv.: 0.94

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Omenjen problem uspešno rešujem na (Šifra: 5ELU0336)
MegaPin, razvojno orodje nove generacije za AVR. Pri MiniPin je pa rešitev z malo domišljije.

Na zalogi
http://trgovina.svet-el.si/.

lp! jp
Nazaj na vrh
integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa z megapin?
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 10:40 pm    Naslov sporočila:  Re: ATmega16 in lock biti ter fuse biti Odgovori s citatom

žrepko je napisal/a:
...Če pogledam Lock bite imam izbrano Programming and Verification disabled in B01=0 B02=0 ter B11=0 B12=0 in fuse bite obkljukane vse...

Če gledam tole mi deluje, kot da ti programator vedno prebere iz ATmege 0xFF za vse registre (fuse in lock bite), tako da je verjetno problem v programatorju.

LP

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
PrimozL
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55
Aktiv.: 1.72
Kraj: okolica Vipave

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S podobnim problemom sem se ubadal prejšnji teden na ATtiny2313. Nimam pojma, kaj je šlo narobe s PonyProg, ki mi drugače zvesto služi že leta. Iz zagate me je rešil Darko s tem čudom USB Universal Programmer Genius G540. Za ta denar nima smisla sestavljat svojega paralelnega ali HV programatorja. Ko sem SMD čip z žičkami prispajkal na 20-pinsko podnožje, je programator celo pokazal, katera nogica je v zraku Shocked.

LP Primož.
Nazaj na vrh
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.79
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 11:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Take zadeve rešujem po napotkih iz dveh člankov, ki sta bila objavljena nedavno v Svetu elektronike - do sedaj vsi poskusi uspešni.
LP
Božo
Nazaj na vrh
jp
Član
Član

Pridružen-a: Ned 25 Jul 2004 13:22
Aktiv.: 0.94

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 19, 2010 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

integrerc je napisal/a:
Kako pa z megapin?

Problem odlično rešuje Ext. osc (na MegaPin IC 4 in Quarz na podnožju X2 ali tudi podoben oscilator v samogradnji, ki pa ni tako priročen)

Ogled na
http://trgovina.svet-el.si/shopimages/17389_v.jpg

šifra 5ELU0336
MegaPin, razvojno orodje nove generacije za AVR mikrokontrolerje.

lp! jp
Nazaj na vrh
žrepko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 20, 2010 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jp je napisal/a:
Omenjen problem uspešno rešujem na (Šifra: 5ELU0336)
MegaPin, razvojno orodje nove generacije za AVR. Pri MiniPin je pa rešitev z malo domišljije.

Na zalogi
http://trgovina.svet-el.si/.

lp! jp

jp, vidim da si iz maribora, sam hodim v službo v mb.
Bi bilo možno, da mi ti popraviš zadevo, če je sam ne uspem?

Lep pozdrav in hvala vsem za vaš trud,

žrepko
Nazaj na vrh
žrepko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 14, 2010 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako, sedaj imam tudi sam svoj MegaPin.

jp, kako povežeš IC4 na uC, ki je zaklenjen?
Imam torej ATmega16 in MegaPin.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni