www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Usb ključ - read only?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.85
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 12:18 pm    Naslov sporočila:  Usb ključ - read only? Odgovori s citatom

Zanima me, če obstaja kak USB kljč z hardwersko opcijo (stikalo)-samo za branje? Po poplavi raznih virosov, ki se širijo preko ključa bi bilo to zelo dobrodošlo.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.72
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, SD kartica ima stikalo...jaz imam npr. SanDisk-ov SD PLUS kartico, ki je obenem USB ključ, ampak je spet finta da tisto stikalo zablokira pisanje samo ob uporabi kot SD kartica, medtem ko ga v USB funkciji ne moreš blokirati. torej bi bila varianta SD kartica v nekem majhnem čitalcu recimo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Take ključke sem videl. Vem, da jih uporablja nekaj profesorjev na TŠC Kranj.
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.72
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem ga dolgo imel na ključih, tako da sem ga imel vedno pri roki. Da to stikalo deluje samo pri uporabi kot SD sem ugotovil šele po letih, ko sem ga prvič uporabil kot SD in vtaknil v laptop, kjer nisem mogel zapisovati, samo brati, nakar sem ugotovil da mi je (gotovo že veliko prej...) izpadlo mikrostikalo. Zadevo sem rešil s koščkom alu folije, ki sem jo "zabasal" v režo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
benja8151
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Dec 2009 18:54
Aktiv.: 0.63
Kraj: Pivka

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tu je nekaj o tem:

http://www.raymond.cc/blog/archives/2008/10/25/looking-for-a-usb-flash-drive-with-read-only-or-write-protect-switch/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.82
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 07, 2010 2:24 pm    Naslov sporočila:  Re: Usb ključ - read only? Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Zanima me, če obstaja kak USB kljč z hardwersko opcijo (stikalo)-samo za branje? Po poplavi raznih virosov, ki se širijo preko ključa bi bilo to zelo dobrodošlo.

Seveda obstaja! Imajo vgrajeno majhno stikalo - write on/off. Seznam.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.85
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2011 1:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stara tema. .. da ne obrnem vseh trgovin... Pozna kdo kakega proizvajalca oz. trgovino, kjer bi dobil USB ključek s stikalom "write protect" ?
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.03
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2011 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj

LpA
Nazaj na vrh
Tidra
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Maj 2008 20:36
Aktiv.: 0.89
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2011 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda obstaja,...
PQI,... jaz imam 16GB in sem zadovoljen,... nerodno je samo to, da moraš stikalo premikat s pomočjo konice pisala ali čemu temu podobno,...
Svoj čas se ga je dalo dobit tudi v SLO a samo 8GB.

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120618916075#ht_1294wt_905

http://www.pqi.com.tw/product2.asp?cate1=18&proid=31

LP
Iztok
Nazaj na vrh
6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 5.99
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 13, 2011 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OFFTOPIC: kakor sem slišal, so maci to stikalo menda ignorirali...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 16 Ur