www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

sms sporočila

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MihA
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Okt 2007 12:39
Aktiv.: 0.18
Kraj: Rovte

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 10, 2010 5:55 pm    Naslov sporočila:  sms sporočila Odgovori s citatom

Mene zanima, če se komu kaj svetlika, mam dva mobitela. Eden je simobilov, drugi pa mobitelov. In ko iz simobilovega pošlem sms na mobitelovga, slednji prejme sms sporočilo. Potem odgovor tudi deluje. Ko pa hočem ponovno iz simobilovega poslati sms na mobitelovega, ap mobitelov telefo ne prejme sms sporočila. Kdaj pa tudi že v prvo ne deluje. Sepravi da strnem vse skupaj: enkat deluje sms povezava, enkat pa nič. Meni se zdi, da bi bla mogoče napaka v SIM-kartici, ki je v mobitelovem telefonu.
Ali mogoče kdo ve kaj več??
Hvala lepa
Miha

SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 10, 2010 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče kak "spalm" filter s strani mobitela?
Včasih je bilo popularno zasuti ljudi z inernetnim programčkom, ki so pošiljali po 100 ali več sporočil na eno številko.

Poiskusi poslati različno sporočilo.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.20
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 10, 2010 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Storitev SMS sporočil nima definiranega časa dostave.
Kot jaz vem obstaja samo en način da preveriš ali imaš kak SMS.
Tako da ugasneš in ponovno prižgeš GSM.

Kajti lahko se zgodi, da centrala ne pošlje SMS takoj ampak ga shrani. ko ponovno prižgeš SMS pa centralo prisiliš k temu da preveri ali te čaka kak SMS.
Nazaj na vrh
snow
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02
Aktiv.: 1.44
Kraj: Ljubljana || Velenje

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 11, 2010 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi je že podobno dogajalo. Tudi sam imam telefon preko Mobitel omrežja in nisem prejemal smsov, ki so bili poslani preko simobila.

Kličem Mobitel, pravijo Simobil je kriv, kličem tja, pravijo od njih je vse šlo, kličem Mobitel, težim, rečejo da bodo posredovali na njihov sms center in glej ga zlomka smsi so zaradi neznanega razloga čakali tam in potem so zadevo sprostili in potem je delalo normalo naprej.

Sklep: [slovenščina je zame španska vas] težit Mobitelu Wink
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 13, 2010 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Posebno dolg čas potovanja SMS sporočila ( 2 uri) sem doživel, ko sem iz Hrvaške poklical mojo napravico, ki me obvešča preko SMS sporočila, (najprej zavrne klic in potem odpošlje SMS sporočilo) .

Telefonska zveza je bila vzpostavljena takoj, klic je bil zavrnjen takoj, SMS pa je prišel šele čez 2 uri.
Nazaj na vrh
Majster
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05
Aktiv.: 1.81
Kraj: Majšperk

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 13, 2010 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je že bilo napisano- SMS nima omejenega časa dostave torej je možno da boš dobil SMS tudi po nekaj urah.
Sam sem imel tudi en primer ko sem za novo leto pošiljal SMS-je. Kolega ga je dobil po 2 dneh Smile

vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 13, 2010 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Majster je napisal/a:
SMS nima omejenega časa dostave

Zakaj le? Prenesti tistih nekaj bajtov v smiselnem času s tehnologijo tretjega tisočletja ne bi smel biti tehnični problem.
Nazaj na vrh
Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 13, 2010 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Zakaj le? Prenesti tistih nekaj bajtov v smiselnem času s tehnologijo tretjega tisočletja ne bi smel biti tehnični problem.
...vendar žal popolnoma nepomembno dejstvo za mobilne operaterje... brez skrbi, imajo to napisano v splošnih pogojih.....
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni