|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Tor Jun 15, 2010 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
vilko je napisal/a: |
Napredujem. Počasi. Po majhnih korakih.
Šumniki mi še vedno ne gredo, a to verjetno zaradi tega, ker delam remote na unix-u z nano editorjem. A to je za enktrat postranski problem.
Prišel sem do tega, da moram preverjati, ali je nek literal numeričen ali ne.
Če je v nizu $s = "3446"
kako preverim, da so v njem same številke. Gledam po velikem seznamu string funkcij, a nikakor ne najdem primerne.
In kako pridem do posameznega znaka v nizu? Samo s funkcijo substr() ?
Hvala Chaos za pomoč, in prosim nadaljuj!
pozdrav |
Če delaš na unix sistemu poskusi še s paketom NVU. Je pracej enostaven za uporabo in se ti ni toliko potrebno ubadati s samo kodo. Če pa vstrajaš na svojem, potem imaš za ogled narejeno tako da mapo, ki si jo shranil in jo urejaš v urejevalniku, hkrati odpreš še z brskalnikom in vsakokrat ko si vnesel spremembe jih lahko s preklopom zavihka osvežiš v brskalniku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drejcek Član

Pridružen-a: Sob 16 Jan 2010 11:58 Prispevkov: 82 Aktiv.: 0.44 Kraj: Blagovica
|
Objavljeno: Tor Jun 15, 2010 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
NVU je propadel projekt s polno hrošči.
Jaz ti priporočam Geany, ki podpira kar velik nabor jezikov, med drugim tudi HTML in PHP, in ti potem lepo sam zaključuje tage in obarva posamezne sklope kode.
Za PHP ti priporočam, da prečekiraš PHP tečaj v slovenščini. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.26 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Tor Jun 15, 2010 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
no če govorite o izbiri IDE-ja potem je netbeans daleč pred vsemi  _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2010 2:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Vidim ja da imaš vse na enem mestu. Ma mene vseeno zanima taka poenostavljena verzija kot je NVU samo brez hroščev. No ja saj mogoče da bo tudi to vredu samo navaditi se bo treba. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 3 dni