www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Turbo 2000 kot stacionarna antena
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pirpy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Aktiv.: 3.26
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne bo slo Aly proti ljubljani imam velik hrib ki mi odnese vse, odprto pa imam proti Zagrebu Smile in v starih časih ko so še cb konteste prirejali sem z lahkoto naredil vezo z sljemenom nad zagrebom z navadno gp-jko, na 2 metrih pa sem lahko odpru repetitor na nanosu vendar z 7 elementno jagico in 25 W preko odboja ,saj zdaj ko sem začel mal migati na tem področju bom tudi staro ukv antenco postavil nazaj Smile

Pozdrav
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.87
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 24, 2010 3:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pirpy si pihnil prah dol z ukavejke in jo namestil?Če boš kaj na ukv se obrni še kaj na kaninski repetitor čene pa po linkih na obisk na tvoj lokalni repetitor pridem jaz..na Kaninskem ponavadi domujem , pa se javim vsakemu, če ne kliče določenega korespodenta.Čene pa z yagico odletim na kaki hrib pa če so pogoji malce v direktu se bi že dalo...Seveda Aly je antenca pomembna .Če boš kdaj uporabil veliko gpejko..tista šest,sedemeterska vertikalka ali izdelal kako jagico..ponavadi so frizirali tudi radioamaterske jagi ali vertikalke za 28 Mhz band z malce podalšanjim kraki ali z tunerjem podesit najboljši swr. Ćeprav je namenjena yagi za horizontalo jo obrneš za devedeset pa postane vertikalka..še kak watt več če je potreba in zveza je v žepu..So pa taki poletni časi ko je sonce močno najbolje..Na kakem hribu se posebno pozna. Učeraj se prod večerom ni dalo dobiti proste frekvence ne da bi se slišal samo atmosferski šum..Propagacije so dobre
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pirpy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 1:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na kozolcu imam 2 ukv antene in najbrž bom postavil trival dual band anteno, nevem več kako se ji reče dolga je vsaj 3 metre in vem da ima na 70 cm precej večje ojačanje kot na 2 metrih (mogoče kolinear) vendar problem je ker rabim 18 m kabla kar pa za 70 cm področje ni najbolje ,verjetno bom kupil rf240 koaksialec.
Kanina nebom odpiral direktno , drugace pa plešivec odpiram z gumico pa tudi mrzlico sem včasih dokler ni bilo potrebno subtona(imam th78E brez ctcss)
Potem pa se slišiva Smile
pozdrav
73
Nazaj na vrh
okc79
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Avg 2009 8:44
Aktiv.: 0.08
Kraj: Loški potok

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@pirpy

Kupi kabel H500([slovenščina je zame španska vas] ga imam 30m) in tudi na 70cm bo deloval dobro.

Karakteristike

http://www.elnaprave.si/priborkabli.php
Nazaj na vrh
pirpy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

saj sem ga gledal ,pri 2.4 g ima 0.25 dB na meter torej pr 430 in 18 metrih 0,8 dB vendar je debel in trd tako da bi čudno zgledalo na majhnem vokiču taka štanga pa še konektor bi zlomu ko bi hotel kaj manevrirat ,če pa dam kakšen meter tanšega pa moram dodati konektor ki mi pobere vso prednost h500 pred rf240 ki ima 0.40 na 2.4 G torej na 18 metrov 1,3 dB,razlika 0.5 dB

Kable sem gledal tule
http://shop.wlan-sat.com/?p=cables
ali je kje ceneje ?

pozdrav

Edit: Mislim da zgornje preračunavanje ni pravilno vidi pa se kaj mislim Smile

Nazadnje urejal/a pirpy Pet Jun 25, 2010 11:48 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.87
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam kabel h155..tudi ni slab.Sem pa moral povrtati konektorje kot so za fi npr.Rg58 ker je malenkost debelejši ravno toliko, da ga poškoduješ če ga s silo hočeš ,da gre v konektor..No je pa petsto ter podobni boljša izbira po izgubah, kot je tudi razvidno z omenjene povezave kot si priložil zraven Pirpy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni