www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Okna mi postajajo vse počasnejša
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 6:05 pm    Naslov sporočila:  Okna mi postajajo vse počasnejša Odgovori s citatom

Okna (Windowsi) mi postajajo vse počasnejša.
Par sekund je potrebno, da mi Windows Explorer prikaže vsebin na ekranu.

Vem, če formatiram in reinstaliram sistem od kraja, bo nekaj časa bolje, a mi ne leži reinstalacija, rad bi, da bi šla ta grenka čaša mimo mene.

Imate kak recept, kak aspirin, ki počisti nesnago iz diskov, ki mi zavirajo delovanje?

hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.68
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ComboFix Prepuca vse. Samo pazi, ker ker zadeva ni aspirin ampak konkreten antibiotik.
benja8151
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Dec 2009 18:54
Aktiv.: 0.64
Kraj: Pivka

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z namešćanjem programov in ustvarjanjem datotek seveda pride več dela za računalnik. Lahko poiščeš napake v registru s programom Registry Mechanic, onemogočiš kako storitev in proces (v vrstico zaženi napiši services.msc) in na internetu poiščeš kak program za pospešitev sistema. Poskusiš lahko tudi s defragmentacijo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.88
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vilko,

Najprej preveri hardware. Precej računalnikov ima možnost kontrole napetosti, stanja ventilatorjev že v biosu. Računalnik postane počasen zaradi pregretega procesorja. Vzrok je lahko nedelovanje ventilatorja, zaprašen ventilator ter hladilnik. Vzrok so lahko tudi elektroliti, napajalnik....

roxx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jun 2009 10:21
Aktiv.: 0.19
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Men CCleaner (crap cleaner) kr fajn spuče računalnik
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.20
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za dolg zagon in počasen dostop do datotek, je lahko kriv tudi disk, ki bo v kratkem popolnoma odpovedal.

Od programskih vzrokov pa je lahko tudi antivirusni program, ki drugače deluje povsem normalno. Pred leti, ko sem ga še imel nameščenega, se mi je to nekajkrat zgodilo z AVG (brezplačna različica).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:
ComboFix Prepuca vse. Samo pazi, ker ker zadeva ni aspirin ampak konkreten antibiotik.

Sem poskusil inštalirati ta ComboFix in ga je sredi inštalacije kot "MALWARE" AVG antivirus ustavil in izbrisal vse kar je bilo o njem sledu...

Zdaj, če trdiš, da je ta program vredu, bom poslal datoteko na AVG support. Vedno preskenirajo in odgovorijo kako je na stvari.

Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ComboFix, naj bi bil v redu, vsaj do sedaj je bil. Vendar, prvo kot prvo, to ni stvar, ki jo poženeš zaradi firbca, ampak ko je to nujno zaradi malvarea, malega milijona toolbarov in podobnih smeti, ki kišto upočasnijo do neznosnosti.

In mimogrede, za ComboFix je nujno potrebno izklopiti antivirusni program, piše v navodilih. Ko enkrat začne, ga tudi prekinjati ne smeš, razen če bi imel rad zbrkljan register. Da v tem času kište ne moreš uporabljati za ničesar, niti za pošto, surfanje po netu ali igranje Pasjanse in podobnih nezahtevnih stvari, je samoumevno.

Ni aspirin, ampak antibiotik, ki zahtevajo dosledno spoštovanje danih navodil za uporabo.
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.68
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz temu programu zaupam. Velikokrat sem ga uporabil kot zadnjo silo za računalnike, ki so bili komajda še pri življenju in so si po zdravljenju s tem opomogli. Kot pa je poveal Azrael ima specifična navodila za uporabo tako da ga uporabljaj res samo v skrajni sili, ko vse drugo odpove.
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.80
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Diskeeper, da bo disk vedno v formi in podatki ne bodo fragmentirani.

Adaware + Spybot za čiščenje nesnage.

Kontrola temperatur v škatli, predvsem procesor.

Pregledovalnik dogodkov (event viewer), da pokaže težave v samem operacijskem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 26, 2010 9:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala,

začel bom tako, da bom odprl škatlo in prečistil. Bom javil, kako in kaj.
Potem. če ne bo dovolj, si bom omislil COMBOFIX

Hmm, Kot sem prebral na prvi spletni strani combofix, je potrebno najprej izklopiti anitvirus, potem downloadati combofix..

Hvala
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 26, 2010 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piše tudi, da lahko okvari določene funkcije kot so internetne povezave in morebiti še kakšne druge aplikacije.
No, ko je tažav že preveč, se potem še s tem obremenjuješ.

Drugače pa tudi meni explorer deluje počasi in odpiranje programov na sploh, tako, da me vseeno mika, da ga zaženem brek blokade AVG-ja.

Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 26, 2010 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Hmm, Kot sem prebral na prvi spletni strani combofix, je potrebno najprej izklopiti anitvirus, potem downloadati combofix..

Nekateri antivirusni programi, že takoj na začeku downloada, prepoznajo ComboFix kot grožnjo in potem ga ni možno sneti.

Preverjeno ga lahko snameš brez godrnjanja, če imaš Avast! (brezplačno različico) s trenutno zadnjo verzijo posodobitve. Tudi podroben pregled ComboFix.exe datoteke s tem AV programom, ne najde groženj (pripenjam sliko).

Vendar, čeprav mi je s ComboFix uspelo usposobiti že več grdo zašuštranih mašin in reinstall ni bil potreben, tveganje, da bo šlo nekaj po zlu, ostaja, zato je to zadnja stopnja preden poiščeš namestitven CD in tipkaš formac C:

Combofix.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  154.53 KB
 Pogledana:  14 krat

Combofix.jpg

Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 26, 2010 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:

Vendar, čeprav mi je s ComboFix uspelo usposobiti že več grdo zašuštranih mašin in reinstall ni bil potreben, tveganje, da bo šlo nekaj po zlu, ostaja, zato je to zadnja stopnja preden poiščeš namestitven CD in tipkaš formac C:

No, to je izjava nekoga, ki ima izkušnjo. Vsekakor mi je všeč. da predno naredim format C: poizkusim kaj drugega, format C. lahko še vedno pride.

Rešil si že več mašin. V koliko procentih ti ni uspelo in si moral vseeno narediti format CConfused
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 26, 2010 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem serviser, ampak ko žlahta prosi, potem moraš, temu primerno je število uporab majhno, vsega skupaj 4. V 3. primerih je ComboFix vsaj za nekaj mesecev stvari poštimal (če klikaš vse živo, potem na dolgi rok ni rešitve).

Za še eno kišto, ne vem, saj je šlo za pomoč po telefonu, ni bilo povratnih informacij, ne v + ne v -, ampak tip me še pozna, tako, da verjetno ni šlo vse v maloro.

Moje izkušnje so tako pozitivne, vendar je vzorec premajhen, da bi lahko rekel, brez nadaljnega ga uporabi, 100% bo potem bolje. Na spletnih forumih obstaja nek določen % nesrečnežev, ki so z njim stanje še poslabšali, zato raje rečem, da je to zadnja stopnja pred ponovno namestitvijo sistema in ne nekaj kar poženeš zaradi firbca.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 1 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni