www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Poletna šola radioamaterstva
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.00
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 01, 2010 7:39 pm    Naslov sporočila:  Poletna šola radioamaterstva Odgovori s citatom

Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Društvo elektronikov Slovenije in Zveza radioamaterjev Slovenije,
skupaj organiziramo Poletni tabor Menina 2010.

Zbiranje prijav do 28.07.2010 na naslovu : http://zotks.gimteam.net/tabori/?site=prva

Tole bo verjetno zanimivo za marsikaterega našega člana, mogoče pa tudi za otroke naših članov.

Nazadnje urejal/a VolkD Pet Jul 02, 2010 8:51 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.91
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 01, 2010 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že mislil, da letos ne bo nič iz tega. Moram svojo hčer prepričati, da bi se ga udeležila.
MCAT
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Nov 2007 22:06
Aktiv.: 1.43
Kraj: Moravče (JN76JD)

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 01, 2010 11:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne gre mi v nos, da tabor ne bo potekal na Domu na Menini planini, kjer je do sedaj bil že dvakrat in je veliko boljša lokacija za predstavitev dejavnosti radioamaterstva, kot pa nekje v dolini.
http://menina.hamradio.si/

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 02, 2010 8:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MCAT je napisal/a:
Ne gre mi v nos, da tabor ne bo potekal na Domu na Menini planini, kjer je do sedaj bil že dvakrat in je veliko boljša lokacija za predstavitev dejavnosti radioamaterstva, kot pa nekje v dolini.
http://menina.hamradio.si/

Ali ti misliš resno ? Z otroci en teden v okolju, kjer je 1 uro cigu migu makadamskih poti preden prideš na asfalt in do zdravnika. Z okoljem kjer ni osnovnih higienskih pogojev za bivanje 1 cel teden. Pod šotorom, kjer ni dovolj svetlobe za drobna dela, ali pa na višinskem soncu, ki te v enem dopoldnevu pošteno opeče, če nisi dovolj zaščiten.

Nova lokacija je neprimerno boljša.

MCAT
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 02, 2010 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, glede dostopnosti imaš čisto prav, glede na to, kar se je zgodilo lansko leto. Samo, če pa gledaš, pa je lani bilo v programu dvakratni obisk radioamaterske postojanke, kjer so lahko v živo videli antenske stolpe z najrazličnejšimi antenami ter delo v radioklubski postojanki. Ostalo, pa ja, tako tako. Sicer nisem opazil, da bi v domu kaj mankjalo. Glede spajkanja tam, pa imaš prav, tiste klopce in mize so res neudobne za takšno delo, vse se je majalo in ni se dalo dobro delati.

Po fotografijah sodeč, na njihovi spletni strani pa zdaj vidim, da vseeno ni tako, kot sem si jaz predstavlal do bo zgledal kemp (imajo tudi barake in hostel).
No, bomo še videli, kako se bo vse to izpeljalo. Wink

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 02, 2010 7:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MCAT je napisal/a:
Sicer nisem opazil, da bi v domu kaj mankjalo.
Kakšen tuš s toplo vodo ? Bilo je tudi nekaj deklet ..... emmm žensk.
MCAT
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 03, 2010 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Kakšen tuš s toplo vodo ?

Ok, Darko. Dam ti prav. Moje mnenje o novi lokaciji pa se je tudi spremenilo. Wink
Tako samo želim čimbolj uspešno izvedbo tabora.

Verjetno bo letos več kot dovolj odličnih mentorjev, tako, da mene verjetno letos ne bo. Če bo pa potreba po kakšnem, bom pa pripravljen sodelovati.

Lep pozdrav,
Grega S53SL

P.S.: Zdaj pa nazaj na kontest.

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70752.58

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 03, 2010 11:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.13
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 04, 2010 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Me veseli, da bo tudi letos ta tabor zaživel. Pred dvema letoma sem bil tam kot udeleženec, lani pa kar kot "mentor" za nekaj dni. Prav ta tabor je kriv, da sem postal radioamater in da sem pričel delati vezja v SMD tehniki (VolkD hvala). Res priporočam udeležbo vsem nadebudnim mladim tehnikom.

Letos žal ne morem sodelovati, saj se bom ravno takrat potepal po skrajnem severu evrope (finska, norveška, vse do nordkapa). Če srečam kakšnega radioamaterja z opremo, pa lahko poizkusimo vspostaviti tudi zvezo.

Glede na vreme pri nas, pa bo na taboru predvidoma malo hladneje in prijetneje, ker bo skrit v dolini.

Lp
Nazaj na vrh
MCAT
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2010 12:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, tudi jaz sem bil enako, kot Luka (Musty) pred dvema letoma kot udeleženec, lani pa kot mentor. Spoznal sem pa tudi način spajkanja SMD elementov, ki mi je bil prej tuj. Če ste mladi in vas zanima elektronika, tehnika ali telekomunikacije, je skrajni čas da prijavite. Wink

Med prebiranjem spleta pa sem prišel do tele strani, ki bi bila za marsikoga koristna:
Vabilo na Poletno šolo radioamaterstva

trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2010 9:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Musty je napisal/a:

Glede na vreme pri nas, pa bo na taboru predvidoma malo hladneje in prijetneje, ker bo skrit v dolini.
Lp

Hja, kaj pa vem....te dni se kar pošteno pečemo (sploh na soncu) . Dežja ni bilo bilo veliko, kakšno nevihto ali ploho pričakujemo v naslednjih dneh. Na prostoru, kjer bo tabor, je prav gotovo dovolj sence in dreves, tako da se vam za to ni treba bati Smile . Imamo vremensko postajo cirka 2km stran, tako da lahko spremljate vremenske podatke pri nas.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2010 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za vse, ki imajo še kaka vprašanja : http://www.zotks.si/sl/stran.asp?id_tema=847&id_strani_var=1048
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.99
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 03, 2010 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prav super se počutim, ko ob nazivu "našega" tabora piše Čakalna vrsta! Smile
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 03, 2010 6:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Adi tudi jaz. Pa še s prijavo smo bili uspešni. Se vidimo Smile .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 06, 2010 8:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem prijavljen, se vidimo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni