|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
klemenko Član

Pridružen-a: Tor 12 Jan 2010 15:22 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.12 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Sob Jul 03, 2010 6:16 pm Naslov sporočila: Atmel Evalutions-Board Version 2.0.1 |
|
|
Pozdravljeni. Imam vprašanje za vas.
Kajti nedavno nazaj sem kupil od prijatelja plato, ki je zgoraj omenjena v naslovu
Link:tukaj
Sedaj pa me zanima, če ima kdo izmed vas to plato, in kako je sestavljen kabel iz COM1 na to plato (ISP-DB9 konektor), ter če vam ISP programiranje sploh deluje...
Hvala že vnaprej za odgovore.
LP,Klemen F. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Jul 03, 2010 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sicer za programiranje uporabljam darkotov programator , ter programiram preko ISP konektorja. (moral sem le narediti ustrezen kabel) Sicer tudi programiranje preko com porta preverjeno deluje. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemenko Član

Pridružen-a: Tor 12 Jan 2010 15:22 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.12 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Sob Jul 03, 2010 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo hvala za odgovor.
Problem je BIL na zgoraj omenjeni plati, da ko sem hotel Atmel sprogramirati s programom PonyProg 2000, mi je javljal napako o nepriključeni napravi (torej češ da nebi imel priključene zgoraj omenjene plate na COM1 port na PC-ju).
Programiral sem ATmega 8515, plata pa je narejena (vsaj 40 pinski priključki na plati) za ATmega8535! Jaz sem mislil, da je pač samo problem v velikosti spomina (kot recimo AT89C2051 ali 4051, itd..) ampak NI!
Ko sem šel pogledati v datasheet, bi me pa skoraj kap
Tudi "najboljši" se zmotimo, hehehe (hec)
Vseeno Silvo HVALA za odgovor...
LP,Klemen F.
P.S.:
Sedaj sem zvezal na protobord ATmega8515 po dokumentaciji, in je že sprogramiran  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni