www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nizkocenovni USB mikroskop na testu (2)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.98
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2009 4:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si kliknil na link v mojem postu? Nisi!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2009 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

itak da nisem... Brick wall
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
polhar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 04 Mar 2006 9:11
Aktiv.: 1.53
Kraj: Dol pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 24, 2009 9:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

prodam omenjeni mikroskop
več pod mali oglasi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.13
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 23, 2010 12:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če koga zanima, je ponovno v hofer ponudbi,

http://www.hofer.si/si/html/offers/58_17568.htm

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.11
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 23, 2010 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bom šou iskat v hofer Hoče.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 23, 2010 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekdo, ki tole ima naj mi pove, če je tole uporabno za pregledovanje PCB-jev - namreč tole malo čudno piše v opisu - kao 10 ali 12 objektivov, nevemkoliko predpripravljenih - karkoli to pač pomeni. Zanima me če lahko tole recimo držiš v roki in pregleduješ PCB, ali vsaj preko stojala - ter na kakšni razdalji -da ni 1 mm ali celo manj...
Hvala
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 23, 2010 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razdalja do "pacienta" je več kot cm, pri 10x brez problema držiš v roki, pri 60x če si kirurg, pri 200x pa ne.
Ostrenje pa zahteva natančnost kar nekaj večjo kot 1mm, če si to mislil.
(tvoje vprašanje je bolj čudno kot njihov opis...)
Njihov "nosilec objektiva" je "objektno steklo".
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 23, 2010 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tistih 12 "objektivov" - to so stekelca za vzorce.

Za vezje pregledat je še kar ok. Razdalja cca 1cm. Ampak ni variante da bi spodaj kaj delal (ni prostora) - samo za gledat je.
V roki držat - pri 10x povečavi ja, sicer ne.
200x je neuporabno.
Pametno je dodat ring osvetlitev.
Globinske ostrine praktično ni.

Če boš v Lj, se oglasi na ogled (med tednom 8-16h).
Moja zadnja slika: klik
in ena pripeta.

Slikano pri 60x, dodatna osvetlitev, nekoliko obrezana fotka (= "digital zoom"). Ohišje na sliki je TSSOP.
Več kot toliko boš iz njega težko spravil.

nogica_2 (Medium).jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  36.9 KB
 Pogledana:  8 krat

nogica_2 (Medium).jpg

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 23, 2010 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Madonca, lep prevod "objektivov"... tile njihovi prevajalci pa res nimajo pojma, kaj je objektiv...torej ima v resnici tri objektive, 20, 60 in 200...nekaj podobnega ima mikroskop, ki sem ga nabavil nekaj nazaj v isti trgovini za 60 evrov. Sicer ima največ 1024 x povečavo, samo razdalja je v tem primeru manjša kot je debelina priloženega stekla, potem pa glej... pri najmanjši povečavi je pa še vedno razdalja premajhna za pregled PCBjev. V roki ga ni mogoče držati, ker je zadeva narejena v stilu pravih mikroskopov...hja, stran sem vrgel 60 evrov, ni kaj...

...no, do četrtka bom že premislil. Sedaj imam wellemanovo lupo z žarnico, povečava okoli 4-5x. Torej je tole še vedno bolje, saj je 20x po moje že čisto dovolj. Če je razdalja okoli 1 cm, potem to še gre, načeloma ga lahko nekam pritrdim in potem ploščico peljem spodaj. Nekaj gotovo rabim, saj sem do sedaj imel že dva primera slabega kontakta SMD-ja - prvič mi darkotov programator ni stekel, zadnjič sem pa poporavljal en gratis USB ključek 2G, je imela ena nogica mrzel lot (ja, saj vem, 2G se ne splača popravljat, ampak je bilo bolj zaradi izzva kot uporabe...)
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.78
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lupe in mikroskopijo dosti poceni prodaja poceni prodaja 48€ z DDV

LE-TEHNIKA

za mikroskop sem nabavil kamero z 5 MP pa sem ugotovil da mikroskop ni kja svetel ali pa je umazan tako da gre v čiščenje

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.56
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 12:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
lupe in mikroskopijo dosti poceni prodaja poceni prodaja 48€ z DDV

LE-TEHNIKA

Sem lastnik, mislim da ravno tega povečevalnega stekla in ga toplo priporočam. Sicer ga pa sam uporabljam bolj za pregledovanje kot spajkanje, saj me nekako zafrkava globina ko gledam skozi povečevalno steklo in težko ocenim na kakšni razdalji se nahaja spajkalnik, pinceta...

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 12:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno takega sem kupil v ic-ju. Uporaben je za pregledovanje normalnih pcb-jev, za smd ima premajhno povečavo. Lotati je težko pod njim ker je razdalja med steklom in pcb kar majhna, poleg tega ni ravno biser točnosti in hitro začnejo boleti oči. Za to bi rabil malce večji premer stekla.
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.78
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 12:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Za to bi rabil malce večji premer stekla.

za premer ne vem , vem pa da se lahko naroči različne povečave ter možnost leče z večjo povečavo v leči

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Take lupe so primerne za TH in 1206 SMD.
Za si oči šparat pri manjših stvareh (0805 - 0402 SMD, QFN, CSP ohišja,...) pa priporočam "stereo lupo" oz. "stereo mikroskop" - izgleda podobno kot mikroskop, le da ima dva okularja in je delovna razdalja do objekta 5 - 20 cm.

Dobiš pri letehniki ali v italiji ali pa uvoziš s kitajske.
Če rabiš za gledat večje plošče, si narediš ločeno stojalo z dolgo roko.

Takega pa smo imeli prejšnji teden na testu - res fajna stvar (2k eur).

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Stran 6 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni