www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Open Office vsv. Windows Office
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 12:57 pm    Naslov sporočila:  Open Office vsv. Windows Office Odgovori s citatom

O Open Office vem malo. ALi je to nadomestek za Windows Office in koliko. Konkretno ali so excell datoteke kompatibilne z kakim programom Open Office-a?

Uporabnike Open Office-a prosim, da mi posredujejo svoje izkušnje...

Hvala,.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OpenOffice je nadomestek za Microsoft Office. Kompatibilnost je kar v redu, ni pa 100%. V openOffice-u lahko odpiraš in shranjuješ tudi v Microsoft Office formatih (doc, xls, ...). 'Nadomestek' za Excel se imenuje Calc.

Glede izkušenj: sicer redko uporabljam tako Office ali OpenOffice, samo sem se v zadnjih letih kar navadil na OpenOffice, tako da ga imam kar raje. Nekako bolj pametno razporejeni menuji. Edini program, ki ga še uporabljam iz Office-a, je Outlook - pač služba.

Najbolje da si OpenOffice potegneš dol in preizkusiš, če ti ne odgovarja, ga lahko še vedno zbrišeš Wink

LP!
Nazaj na vrh
yacksy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27
Aktiv.: 2.62
Kraj: Okolica Šmarjeških toplic

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 1:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem že par let uporabnik izključno OpenOffica. Malo me motijo problemi s kompatibilnostjo z MS Officem pri kakšnih naprednejših funkcionalnostih, ampak ti problemi so v manjšini, običajno ni težav. Svoje datoteke shranjujem v OpenOffice formatih, če pa jih pošljem komu, ki ima MS office lahko shranim dokument v MS Office formatu ali ga dam v .pdf.

Torej moj glas gre za OpenOffice Smile

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OOOrg uporabljam doma in v službi že več kot 3 leta. M$ Office sem uporabljal do verzije 2000.

Za domačo uporabo OOOrg popolnoma zadošča. Zadeva deluje stabilno narediš lahko praktično vse kar si zamisliš. V službi mogoče pogrešam samo malo več intuitivnosti pri izdelavi in spreminjanju grafov v programu Calc, (execel).

Dnevno tako uporabljam Calc, Writer, Draw, preizkusil sem tudi Base, ki je verjetno še najbolj nedodelan program od vseh v paketu, ter Impress.

Trenutno ne vidim razloga, zakaj bi plačal za MS Office.

Je pa OOOrg verjetno malo bolj požrešna zadeva, kar se računalniških sredstev tiče, tudi zagon je verjetno daljši kot velja to za MS office. To je posledica tudi tega, ker programi delujejo pod Linuxom.

Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.20
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 2:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glas za OOffice.
Uporabljam doma že več let brez pripomb.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene je od uporabe OOo odvrnila nedodelana funkcija pisanja formul in "podpora", ki je tipično odprtokodna - znajdi se ali naredi sam, ko sem spraševal kakšna je sintaksa pisanja formul.

Kompatibilnost, če nimaš hude smole stvari izgledajo vsaj približno enako, ni pa nujno, da boš lahko urejal formule in podobne objekte. Obstaja možnost, če boš dokument, sploh preglednico, nekaj časa ustvarjal z MS Office in nekaj časa z OOo, da bo dokument postal neberljiv v obeh programih. Če imaš delujoč backup potem bo že, drugače pa...

OOo je vsaj do verzije, ko sem dokončno obupal nad tem izdelkom imel izjemno počasen zagon, več kot minuto na 1.6GHz PCju, ko se naloži vse, je brzina delovanja primerna. Postane moteče, če program večkrat zapreš in spet poženeš.

Glede stabilnosti delovanja OOo nisem imel pripomb.

Zato po mojem mnenju OOo ni 100% nadomestek za MS Office, ampak program, ki je namenjen istim opravilom.

In ker je sicer odlično MS orodje malo predrago zame, sem nato za drobiž (treba počakati na redne akcije, ko je paket samo nekaj € ali celo zastonj, kot je bil v ob zadnjih novoletnih praznikih) kupil Softmaker Office 2008, ki je boljši od OOo kar se hitrosti zagona in kompatibilnosti z MS izdelkom tiče, več.

Slabost Softmaker Office pa je, da v verziji 2008 nima slovenskega črkovalnika in je na voljo samo nemška in angleška verzija programa.

Sesul se mi pa tudi še ni.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 2:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem ravno te dni ugotavljal kako se piše formule. Ni bilo nič pretresljivo težkega. Res pa je da nisem poskušal napisati ne vem kako komplicirane....
Pa jih verjetno tudi ne bom več rabil pisati tako da...

Bilo je pa to pri uporabi Writerja

jerjur
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09
Aktiv.: 2.49
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam oba na istem računalniku. ni problema z kompatibilnostjo samo Open Office je nekaj počasnejši pri zagonu med delom pa je enako. drugače pa glas za Open Office.
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.93

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Mene je od uporabe OOo odvrnila nedodelana funkcija pisanja formul in "podpora", ki je tipično odprtokodna - znajdi se ali naredi sam, ko sem spraševal kakšna je sintaksa pisanja formul.

Klik
Nazaj na vrh
Modlar
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59
Aktiv.: 0.95
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 5:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem "prešaltal" iz MS Office na Open Office Very Happy Cool

Kdor visoko leta - daleč vidi.
Nazaj na vrh
R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam OpenOffice.org že dlje časa. Po mojem mnenju mu ne manjka nič, v njem sem uspešno spisal diplomo. Moti me pa le počasna odzivnost, saj je zagon na sistemih, ki imajo manj RAM (256 ali manj), čisti obup.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mznida
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2005 20:32
Aktiv.: 1.52
Kraj: Prlekija (JN86BN)

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V službi uporabljam izključno MS Office. Doma pa oba paketa. Večino stvari postorim v OOo, neke malenkosti pa še kdaj tudi v MS office, predvsem zaradi kompatibilnostnih težavic.
Če nikjer ne delaš kakšnih eksotičnih zadev z MS office paketom, je čisto dovolj OOo. Na novejši računalnikih pa je razlika v hitrosti zagona zanemarljiva.

program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Modlar je napisal/a:
Sem "prešaltal" iz MS Office na Open Office Very Happy Cool

Jaz sem tudi recimo pred dvema letoma presedlal iz MS Office na Open Office, vendar sem ob izidu MS Office 2010 Beta (ki je bila zastonj za download, ampak je zastonj tudi ostala ob izidu ne-beta) namestil le to in zdaj sem spet na MS Office. Predvsem mi je všeč pisanje formul (naj bi bila tudi možnost, da na touchpad ročno rišeš formule in ti jih samodejno sproti prepoznava) in to, da lahko čisto vsaki pisavo dodaš učinke. Pa 2010 se tudi zažene izredno hitro (v primerjavi z 2007).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam zelo zelo slabe izkušnje z OPen Office. Ko sem na vojem računalniku doma nekaj časa uporabljal Linux sem namesto Microsoft Offica preko emulatorja uporabljal Open Office, sem npr. Soma izdelal poročilo za praktični pouk in ko sem le tega odprl v šoli sem moral vse slike ponovno vmeščati v kolikor nisem tega storil že doma na bratovem računalniku.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 11:05 pm    Naslov sporočila:  Re: Open Office vsv. Windows Office Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:

O Open Office vem malo. ALi je to nadomestek za Windows Office in koliko. Konkretno ali so excell datoteke kompatibilne z kakim programom Open Office-a?

Uporabnike Open Office-a prosim, da mi posredujejo svoje izkušnje...

Hvala,.

Na kratko. Če drugega ne je brezplačen, ko se ga navadiš, pa sploh ni problem delati z njim. Mogoče se kakšne opcije razlikujejo, ampak drugače je vmesnik zelo podoben.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni