www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kje dobit take šobe v Ljubljani
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 25, 2010 11:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jarc je napisal/a:
Kako pa vam uspe da ne poči čip ??? Mislm le je kakšna posebna finta ?

Takole:
http://www.youtube.com/watch?v=LkVmtDLPvHo
http://www.youtube.com/watch?v=lvaZQ-3gdfM

Tole smo z ene grafične ki je tako in tako nedelujoča vzeli dol VGA čip.
Nazadnje je končal kot obesek. Laughing

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.94

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 26, 2010 1:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
8000wn je bil ja. Nimam ideje kaj je tisto kar preobremenjuje napajalnik, da se izključuje. Mogoče boš imel ti več sreče. Če je serijska napaka bo lažje ugotoviti.

Bom pogledal za rezervno plato. Imam še ene 3 ki zagotovo delujejo, samo so navadne in ne Workstation verzije.

Se bom potrudil jutri posneti še mojo metodo lotanja čipov.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.34
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 26, 2010 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobri komentarji. Very Happy
Kaj je to pop corn? Razz

p.s.
Lahko bi še naredili posnetek (če ne obstaja) cinjenja bakrenih površin tiskanine.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 26, 2010 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Darko, kje si dobil te klešče in za koliko ? Jaz sem podobne staknil v millerju za okoli 7EUR

Pokovka je, ko se čipi navzamejo vlage, potem se ta ob gretju spremeni v paro in jih razžene. Kuhanje na 95 stopinjah za kako uro jih obnovi.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 26, 2010 5:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eto.

http://www.youtube.com/watch?v=PXPvHMTOq_k

Kamera je odklopila pri 1GB velikem filetku tako da tistega dela, kako sem prilotal čip, ni bilo. Ni pa nič posebnega, segreješ in se usede.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 26, 2010 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaj, misliš, da vem katere klešče imaš v mislih ?

No malo bi moral komentirat kaj počneš. Kaj si nanašal z enelcijsko iglo ?

Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 26, 2010 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tiste s katero si licno rezal, moder ročaj Smile

Z iglo nanašam smd pasto - ko se spremeni v kroglico veš da je sedaj zadeva dovolj vroča, se pa bolj slabo vidi. Tisti fotoaparat ni znal sfokusirat med snemanjem tak da ni bil ravno uporaben.

Pod plato je keramični infra grelec - 400W.

Na koncu sem zadevo ohlajal pa kar s čistilnim bencinom, ker se mi ni dalo čakati.

Tisti mosfet sem premikal samo zato, da pokažem kako lahko gre zadeva stran ko je enkrat vse lepo vroče.

Tu je še jedkanje bakra
http://www.youtube.com/watch?v=hxff8BFbzeM

Koncentrirana kislina, zadevo bi moral močno razredčit in dodati še nekaj peroksida, potem flumastra ne poje.

Pa še cinjenje.
http://www.youtube.com/watch?v=MSF5XL9X30Y
Nazaj na vrh
Jarc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 18:20
Aktiv.: 1.45
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No sem še jest posnel nekaj filmčkov, sicer so malo skrajšani ampak se še vedno vidi za kaj gre.

Nazadnje urejal/a Jarc Sre Dec 14, 2011 9:15 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabno.

Kje si dobil stencile ?
Nazaj na vrh
Jarc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 18:20
Aktiv.: 1.45
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislm da so prišli iz poljske ali slovaške, v bistvu jih je zrihtal nek znanec jest sem samo plačal.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jarc je napisal/a:
No sem še jest posnel nekaj filmčkov, sicer so malo skrajšani ampak se še vedno vidi za kaj gre.

http://www.youtube.com/view_play_list?p=0EADC5CFFB956E76

Tole bi pa neizmerno rad videl v živo, če je le mogoče.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni