www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sestava novega PC računalnika
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 11:44 am    Naslov sporočila:  Sestava novega PC računalnika Odgovori s citatom

Pozdravljeni prijatelji elektroniki,

na žalost mi je najbrž strela pobrala matično ploščo v 5 let starem računalniku. Na njej imam procesor Athlon 64 3000+ socket 745, RAM DDR 1Gb.
Ker ne vem ali se mi splača iskati kakšno mamaplato, bom najbrž kupil nov procesor in seveda matično, tukaj pa vas prosim za kakšen nasvet.

Katere plošče so dobre, kateri procesor izbrat, kakšna vodila,....
Koliko sem gledal, že za 180€dobiš "bomba" mamaplato.

No, prosim za priporočila ali pa za kakšno ponudbo stare matične plošče s tem procesorjem, ki mi je ostal.

Hvala že v naprej.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kvizko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Aktiv.: 1.99
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Lj je eno računalniško podjetje, ki ponuja sestavo računalnika preko spleta....izbiraš stvari in ponudi samo tiste, katere gredo skupaj! Bom vprašal sodelavca katero podjetje je to. Cool
žrepko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prosim za informacijo kvizko.

Najraje bi uporabil obstoječo ohišje ter napajalnik in DVD ter to kramo vso...
Sedaj pa ne vem če bi mi to odobravali.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70704.15

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.92
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kvizko: Predvidevam, da imaš v mislih podjetje AGT Računalniki. Wink

Sicer je pa tudi sestavljanje računalnika lepa stvar. In ko prideš od posameznih kosov do bootanja OS, je občutek odličen. Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

žrepko je napisal/a:
Prosim za informacijo kvizko.

Najraje bi uporabil obstoječo ohišje ter napajalnik in DVD ter to kramo vso...
Sedaj pa ne vem če bi mi to odobravali.

Če hočeš večino stvari obdržati, potem kupi rabljeno matično ploščo. Če boš menjal procesor in matično, boš moral skoraj gotovo menjati še RAM in grafično kartico (razen če hočeš imeti integrirano ali pa je že PCI-E), če boš izbral požrešnejši sistem pa boš moral menjati še napajalnik. Paziti boš moral, da boš izbral novo matično, ki ima dovolj IDE vodil (predvidevam, da v starem nisi imel SATA naprav) pa čeprav boš kupil nove komponente boš imel pravzaprav en zastarel računalnik. Premisli.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kvizko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Aktiv.: 1.99
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2010 8:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja David....to sem imel v mislih Smile
žrepko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2010 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ima kdo kakšno staro matično? Jo z veseljem odkupim po pametni ceni.

Torej mora podpirati:
Socket 754,
DDR RAM,
Nvidia Geforce fx 5500 AGP,
...
Nazaj na vrh
Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2010 9:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

žrepko je napisal/a:
A ima kdo kakšno staro matično? Jo z veseljem odkupim po pametni ceni.

Torej mora podpirati:
Socket 754,
DDR RAM,
Nvidia Geforce fx 5500 AGP,
...
Jaz imam nekaj tega doma, bom popoldne (zvečer) pogledal. Sem pa iz tudi iz MB.
Nazaj na vrh
žrepko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2010 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi prosil ja.

Potem še bom nakup novega malo preložil Wink
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.72
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2010 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

David2204 je napisal/a:
Kvizko: Predvidevam, da imaš v mislih podjetje AGT Računalniki. Wink

Sicer je pa tudi sestavljanje računalnika lepa stvar. In ko prideš od posameznih kosov do bootanja OS, je občutek odličen. Smile

Ja je bilo zelo zanimivo dokler ga nisem prižgal, v tistem momentu so se mi vse Asusove matične plošče zagnusile in bi jih najraje zažgal na grmadi. Tako da sedaj gledam za alternativami Asusu P5K od ASrock ali pa še boje Gigabayte in bi potreboval malo pomoči tudi jaz. Testov že nekaj let nisem spremljal in sem šel iz vajeti. Prosim za pomoč zgoraj omenjenega problema.

No da nadaljujem. Imam doma več matičnih od Asusa in so me razočarale. V tistem trenutku, ker po širnem svetu človeštvo ne more prehvaliti Asusovih plošč, sem nahitro ugotovil da mi je edina dobra rešitev prenosnik. Vsakokrat ko se spovnim o podvigih samogradnje na stacionarnih računalnik mi obrne želodec.
Včasih sem imel ambicijo, da bi se zaposlil v kakem računališkem podjetju za sestavo in servis stacionarnih računalnikov. Danes me to vse prej kot veseli na racun prk..tih matičnih plošč od Asusa.

Se opravičujem za moje skromno mnenje ter offtopic.
Nazaj na vrh
boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.73
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2010 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj pa je bilo narobe?
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2010 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva ima probleme pri zagonu, ko ga vklopiš zmrzne. Lučka od diska gori, zaslon se ne prižge, nek ventilator se začne na polnih vtrljajih vrteti. To je pri zagonu. Potem ko mi ga z hard resetom uspe pognati(včasih je treba večkrat ponoviti) se mi včasih zgodi, da se kmalu po zagonu ko sem že v OSu in sem notri pri delu se mi restarta. Ravno tako pa je problem, da kadar OS zahteva programsko aktivacijo restarta se tu dogodijo različni simptomi, od tega da se sploh noče restartat in se samo zaslon izklopi, računalnik pa še kar naprej deluje(fizično ga moram izklopiti), druga oblika je da se kar izgubi in ga moram spet prižgati, tretja pa da se po zahtevanem restartu za kakih pet sekund kar izgubi(tema) in potem normalno zažene. Drugače pa začudo med delom deluje stabilno razen prej omenjenih neumnosti.

Evo to je to če vam kaj pomaga.

Aja za prejšnje Asus plošče so bili pa značilni simptomi zmrzovanja in restartanja, ko sem menjal OS iz WIN na Linux je zadeva nekako postala stabilna, problem je pa grafična, ker imam prestaro, ter je slaba podpora za ATI Radeon in bi morala biti Nvidia GeForce.
Nazaj na vrh
fluffy111
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44
Aktiv.: 1.74
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 28, 2010 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@kobranka: Dejstvo je, da je vse kaj danes kupiš loterija, ali dela ali ne. Pri nekaterih je več dobitkov, pri drugih manj. Pač nisi zadel na loteriji. Very Happy

Lp
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jah samo jaz se nebi rad igral pavlihe, ker za moj proračun me je to drago stalo. Je žal potem ceneje če grem kupiti kakšen listek od tombole. Loto mi žal ne prinaša sreče.

Vseeno bi rad staknil kakšno alternativo Asusu P5K. RAIDa ne potrebujem, ker so externi raid sistemi bolj stabilni, važen mi je čimbolj podoben performens od Gigabayte in ASrock. Sem gledal da ponujajo veliko izbiro takih z integriranimi grafičnimi karticami in žal s samo enim 16X PCI vhodom je pa dobro to da so ohranili serijski in parallel port. Tako da če mi lahko predlagate kaj iz izbora Gigabayte in ASrock. Če drugega ne če veste kje za kakšen link od velikega test matičnih plošč bi bil zelo dobrodošel, ker sem šel iz vajeti.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni