www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Slikanje z mobitelom
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sailor
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38
Aktiv.: 2.94
Kraj: Ljubljana-Moste

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 1:30 pm    Naslov sporočila:  Slikanje z mobitelom Odgovori s citatom

Za amatersko fotografijo že kar precej let uporabljam Canon G3
in sem z njegovo kvaliteto zadovoljen.
--------------------------------------------------------------------------
Zanimalo pa me je, kako znajo slikati mobiteli ....
Ugodno sem dobil mobitel s fotoaparatom VGA resolucije.
Nad kvaliteto fotografij sem bil popolnoma razočaran.
Potem pa sem na Bolhi ugodno kupil malo boljši mobitel
s fotoaparatom resolucije 3 Mpix.
Presenečenje: fotografije že (skoraj) primerljive z G3 kvaliteto.
Moj priljubljeni motiv je Ljubljanska Toplarna

Na gornjem delu slike se med oblaki opazi temna lisa
ovalne oblike. Kaj je to? Morda NLP?

Poskusil sem liso povečati, pa nisem nič več zvedel ...

Kaj pa vi pravite?
gj, DD+
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.72
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

smet na senzorju, objektivu... v glavnem nekje blizu senzorja, glede na to da je precej neostra...
Nazaj na vrh
not perfect
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Nov 2007 17:49
Aktiv.: 1.03

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še moj prispevek Wink

SE W995, fotoaparat 8.1MP

DSC02385.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.38 MB
 Pogledana:  56 krat

DSC02385.JPG

Nazaj na vrh
sailor
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 5:16 pm    Naslov sporočila:  ko je že prilika Odgovori s citatom

bom pa kar vprašal:
- ali kdo uporablja mobitel Sony Ericsson C510 ?
- ali kdo uporablja kakšen drugi mobitel s fotoaparatom 3Mpix ?
Rad bi si izmenjal dobre ali slabe izkušnje ...
gl, DD+
Nazaj na vrh
Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.22
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nokia n73
Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.79
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred leti sem veliko potoval. S seboj sem nosil Kodakov fotoaparat s 4 Mpiksli in Nokia 6233, ki ima vgrajen fotoaparat 2 Mpiksla.

Če sem z nokio fotografiral podnevi, ko je bilo dovolj svetlobe in sem pozneje fotke dal razvit v kakšen foto studio, so bili rezultati neverjetni. Če sedaj gledam albume od takrat, ne vem katera fotografija je bila posneta s telefonom, katera pa z digitalcem.
Govorim o fotografijah, ki sem jih dal razvit.

Današnji telefoni imajo še boljše fotoaparate vgrajene. Za fotografije posnete za spomin, so kar spodobni.

Težava je le s svetlobo. Fotoaparati vgrajeni v telefone imajo majhne leče, posledično tudi majhne CCD senzorje. Majhen CCD z veliko Mpiksli potrebuje veliko svetlobe, ker je vsak piksl zelo zelo majhen, za razliko od namenskih fotoaparatov, ki imajo večje CCD senzorje in zato dajo boljše rezultate pri slabših svetlobnih pogojih (večer, oblačno vreme, zaprti prostori...)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.96

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da. Pri dobrih pogojih se obnesejo naravnost odlično. Kakor pa je v igri mrak ali polmrak pa je kvaliteta porazna.
Nazaj na vrh
sailor
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@audiox:
-----------
Odlično si to napisal!
Kratko, jasno in razumljivo.
Hvala, DD+
Nazaj na vrh
S57NNT
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Sep 2009 7:50
Aktiv.: 1.55
Kraj: Ljubljana - okolica

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 8:01 pm    Naslov sporočila:  Re: ko je že prilika Odgovori s citatom

sailor je napisal/a:
bom pa kar vprašal:
- ali kdo uporablja mobitel Sony Ericsson C510 ?
- ali kdo uporablja kakšen drugi mobitel s fotoaparatom 3Mpix ?
Rad bi si izmenjal dobre ali slabe izkušnje ...
gl, DD+

Ja jaz sem uporabljal C510, z njim sem bil zelo zadovoljen, zelo pa sem razočaran nad Samsungom GT-S5510. Po deklaracijah ima sicer ravno tako 3.2mp, ampak C510 ima že na prvi pogled veliko boljšo optiko, med drugim tudi pravi optični fokus. Tudi sicer mi Samsung veliko manj ustreza kot SE, edina dobra lastnost ki sem jo našel na njem v primerjavi s SE je, da baterija občutno dlje zdrži. No ja, pa tisti v bolj zrelih letih bi verjetno omenili tudi večje tipke Very Happy
Ampak vseeno moraš upoštevati, da to vendarle ni fotoaparat, tako da popolnoma drži, kar sta napisala Pyr0beast in Audiox glede slabih svetlobnih razmer. C510 sicer ima fleš, ki pa (tudi na zelo kratke razdalje) ne zaleže kaj dosti.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.69
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam Samsung Omnio PRO, ima 3,2MP fotoaparat s AUTO FOKUSOM, slike dela zelo lepe, sem zelo zadovoljen s auto fokusom, vcasih je motece to da je kar pocasen, ampak ko naredi sliko je pa pozitiven rezultat.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daleč najboljši žepni fotoaparat ponuja N95. Sedaj imam Samsung Spico, slike so sicer zadovoljive, vendar v primerjavi z n95 daleč pod nivojem. Je pa tako, fotoaparat na telefonu ni namenjen dopustniškemu škljocanju. V te namene se uporablja kak kompakt, še bolj picajzlasti vzamemo s sabo DSLR. Je pa včasih super imeti pri sebi nekaj, s čimer lahko dokumentiraš prekršek policista in objaviš na forumu, ali pa prijatelju pošlješ MMS, na katerem nastopa njegova boljša polovica, ampak ne z njim Wink

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiox
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta avtofokus je marketinški trik. Gre le za to, da je leča takšne oblike, da je vedno v fokusu. Avtofokus deluje tako, da elektronika spreminja razdaljo od leče do CCD senzorja in poišče "najboljšo" razdaljo. To lahko počne na več načinov: fokusira center kompozicije, izbere povprečje razdalj na 3 ali več točk, detektira obraz/e in korigira fokus...

Nimam Omnie, ampak močno dvomim da ima avtofokus.
Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
ali pa prijatelju pošlješ MMS, na katerem nastopa njegova boljša polovica

auva...
Nazaj na vrh
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

audiox je napisal/a:
Težava je le s svetlobo. Fotoaparati vgrajeni v telefone imajo majhne leče, posledično tudi majhne CCD senzorje. Majhen CCD z veliko Mpiksli potrebuje veliko svetlobe, ker je vsak piksl zelo zelo majhen, za razliko od namenskih fotoaparatov, ki imajo večje CCD senzorje in zato dajo boljše rezultate pri slabših svetlobnih pogojih (večer, oblačno vreme, zaprti prostori...)

Ob tole se vedno spotaknem. Smile Najdi mi en kompakt pod 400€, ki ima večji senzor kot današnji mobiteli, potem lahko dejansko rečeš, da je tukaj bistvena razlika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.96
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd je napisal/a:
Daleč najboljši žepni fotoaparat ponuja N95. ...

Se pozna Carl Zeiss Tessar optika s pravim motornim avtofokusom in 5M pixlov Cool

Odkar imam ta telefon je Canon PowerShot S5 IS kar malo zaprašen v omari in ga uporabim le še za kakšen izlet ali dopust ter makro fotografijo kar pri nokii močno pogrešam med funkcijami fotoaparata.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2 dni