www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

JTAG Comm. failure - Napaka v shemi ali pri mojem spajkanju?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
urosg
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30
Aktiv.: 2.56

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 10:34 am    Naslov sporočila:  JTAG Comm. failure - Napaka v shemi ali pri mojem spajkanju? Odgovori s citatom

Včeraj mi je Aly prijazno pomagal in mi prispajkal LPC2368 na mojo platico, ki sem jo doma zvečer še dopolnil z napajalnim delom JTAG delom ter ostale osnovne stvari, da bi samo platico obudil.

Žal sem v uVision (DEMO) dobil pod "debug"om samo "JTAG Communications failure", poiskusil sem vse hitrosti za JTAG - uporabljam ULINK2, kar mi z drugimi ploscami deluje brez tezav (MCB2300, OLIMEXove plate).

Ker sem šel potem preverjat elemente po platici in meriti napetosti sem po nerodnosti naredil stik in je LPC spustil svojo dušco, ki je lepo vidno odšla v nebesa Wink

Predno se spravim na novo platico, bi prosil, če lahko vržete pogled na priložene sheme, če sem slučajno kje naredil kakšno napako.

CPU:

Napajanje:

JTAG:

RS232 + kontrola nivoja napetosti / reset:

CAN:

LP, Uroš
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70742.31

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
urosg
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja to mi je jasno saj sem tudi s tistimi shemami nekako preverjal pravilnost mojih shem, vendar me je vseeno zanimalo ce je slucajno kje kaksna ocitna napaka.

LP, Uroš
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.39

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 12:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ni slučajno zamenjan TDI/TDO?
urosg
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da ne, sem preveril na KEILovi shemi (http://www.keil.com/arm/mcb2300/mcb2300-schematics.pdf) ter CuteDigi shemi (http://www.cutedigi.com/pub/ARM7//lpc2368mini090831.pdf) pa je enaka razporeditev
Nazaj na vrh
jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.14
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 2:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen nivo signala EINT0_BootLoader imaš?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
urosg
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jvolk: Dobro vprašanje... imel sem "in-air" ker "RS232 + kontrola nivoja napetosti / reset" dela nisem prispajkal.
Nazaj na vrh
jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.14
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej ti ga programator najde sedaj?
Poveži tista stikala tako da dobiš 3.3V čez 22kohm upor na tisti pin.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
urosg
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zal sem, kot sem napisal na zacetku, skuril trenutno platico, drug teden, ko bom imel spet vec casa (trenutno "zapravljam" cas z obnovo stanovanja) bom spet poprosil Aly-ja za pomoc in bom sprobal, ampak pomoje da bo res to problem, ker nisem imel tega dela prispajkanga.

Zaenkrat hvala za nasvet, sporocim ko bom spet kaj naredil.

LP, Uros
Nazaj na vrh
mile
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Mar 2006 12:14
Aktiv.: 0.30
Kraj: Volarje

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno je samo simbol nerodno narisan, pravilno pa ni. Namreč usmereniški mostič na shemi Napajanje.

Prav bi bilo:

Screenshot.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  5.47 KB
 Pogledana:  4903 krat

Screenshot.png

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni