www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

50 mm^2 kabli
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ...
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70697.35

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 12:12 am    Naslov sporočila:  50 mm^2 kabli Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.13
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 12:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Električni žar na 12 V? Very Happy

Sicer pa glede avtoakustike mi je zelo hecna ena reč ... vsi avtoakustičarji so si izbrali zelo zabavno nalogo. Najprej vzameš najbolj nemogoče zvit in materialno raznolik prostor (avto) in potem moraš v njem uštimat "dober zvok". Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.47
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še bolj smešna je smiselnost takšnega početja; v te igrače se vloži po nekaj k€, in kaj je na koncu? "Zabava" v tem (ne)smislu; http://www.youtube.com/watch?v=0FyJETun5Kg
Vsak ima svoje veselje pravijo... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.13
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 12:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mhm.. moreš bit grozno pameten da sediš zraven 4x5kW zvočnikov. Me čudi, da nista privezana. Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 2:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

50 mm^2 je v avtoakustiki že dokaj velik kabel, mogoče sta takega izbrala zaradi rezerve (da ne vlečeš kabla večkrat Wink ) ali pa nočeta prevelikega padca napetosti.
Večina avtoojačevalcev je AB klasa (v bistvu so skoraj vsi, razen monoblokov, to so 1 kanalni ojačevalci za nizkotonce), kar je 50% izkoristek, a ne?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.71
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 6:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jvolk je napisal/a:
Me čudi, da nista privezana.... Mr. Green

hm...nista privezana, sta pa PRIBITA...

mladost je norost, ni kaj...nekdo jim je povedal da mora za napajanje biti DEBEL kabel. Preslišala sta pa ostale stvari, pa je rezultat tu. Samo "rezervo" sta vzela - če mojster reče 16 kvadrat, dajmo malo več, se bo še bolje slišalo...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 6:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

50mm2 Shocked res veliko in nepotrebno, pa vseeno, glavno da bodo mladci zadovoljni... že občutek, da naj bi bilo nekaj dobro narejeno, lahko nekomu naredi lep dan...
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.71
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 7:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

slabi zvočniki na debelem kablu bolje "špilajo" kot dobri zvočniki na slabem kablu. Večkrat preverjeno dejstvo. Seveda s strani takih, ki tako debele kable polagajo. Občutek je neverjeten.... d'oh!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70697.35

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 7:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.00
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 7:43 am    Naslov sporočila:  Re: 50 mm^2 kabli Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
.....Na varovalki sicer piše 250A, ampak ne vem, če bo ubogi 30Ah akumulator dal toliko od sebe, da bi pretalil tisto šino bakra......
Probaj, pa ne pozabi na fotoaparat!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.38

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 8:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi raje dal ploščat baker 100x10mm. Če je dober za trafo postaje, bo tudi za ojačevalec v avtu Twisted Evil
TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.34

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer sem trenutno dal to zadevo malo na stran, sem pa imel v prejšnjem avtu po 6x50mm2 (3x -, 3x +) od akuta do prtljažnika drugi z boljšo opremo pa še po več Laughing Pa boljše da ne omenim, da so mi že hitri izračuni povedali, da bo več kot dovolj 1x50mm2 : )

DD1.jpg
 Opis:
Kabli
 Velikost datoteke:  99.18 KB
 Pogledana:  76 krat

DD1.jpg

DD2.jpg
 Opis:
Kabli zbiralke
 Velikost datoteke:  73.56 KB
 Pogledana:  45 krat

DD2.jpg

cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 9:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kje je finta dobre reprodukcije zvoka v avtu, če se pelješ po makadamu?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.80
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam take kable napeljane za svoj varilni aparat direkt iz trafo postaje na firmi !!! ... 100A varovalke , pa se mi zdi da so imeli takrat vzdrževalci problem najti klešče za to Smile)) kvadraturo.
dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.95

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TilenS je napisal/a:
... sem pa imel v prejšnjem avtu po 6x50mm2 (3x -, 3x +) od akuta do prtljažnika drugi z boljšo opremo pa še po več Laughing
Shocked
Prosim, povej kak razlog (smisel) za to?

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ... Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni