www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kam na praktično izobraževanje?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vitez93
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00
Aktiv.: 4.99
Kraj: Celje- Dobrna

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 12:52 pm    Naslov sporočila:  Kam na praktično izobraževanje? Odgovori s citatom

Letos sem končal 2. letnik programa tehnik mehatronike. Imeli smo obvezno praktično izobraževanje in sicer 76 ur. Bil sem v Gorenju na vzdrževanju. Kaj sem se naučil? Nič. Bilo je totalno nezanimivo. Za letos bi pa rad šel nekam na prakso, kjer bom počel stvari, ki me zanimajo. Nekaj v zvezi z elektriko. Very Happy
Pozna kdo kakšno podjetje v Velenju ali bližnji okolici, kamor bi lahko šel letošnjo šolsko leto?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.05
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni najbolj diplomatsko reči, da se nisi v 76 urah nič naučil.

To si lahko potencialni delodajalec razlaga tudi tako, da si totalno nezainteresiran.

LpA
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz lahko mirne vesti rečem, da se nisem nič praktičnega naučil v šoli, veliko več sem se z delom doma in z branjem foruma. In je to čisto diplomatski odgovor, ker šola danes ne pomeni nič, tudi nazivi ne, velja edino to, kar znaš, to je pravo znanje.
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
...ker šola danes ne pomeni nič, tudi nazivi ne...

Offtopic ampak tule se pa motiš. Večja podjetja bodo raje zaposlila človeka z visoko izobrazbo kot pa nekega samouka ali elektrotehnika, ki lahko da ve veliko več, kot univ.dipl.inž.nečesa!

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj ravno zato se šolam, da bom imel naziv in bom lahko pokazal, da "nekaj znam", čeprav v praksi ni tako, zna tisti, ki se ukvarja s stroko, ne pa tisti, ki dela vse samo na papirju.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 30, 2010 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To ste me spomnili na tisti pregovor največje prekletstvo sveta so šolani bedaki. Žal zadnje čase opažam, da je tega zmeraj več.

Dejstvo je da te mora neka stvar dobro zanimat in moraš hobi spravit v denar, temu se potem reče da delaš z užitkom. Imam tudi lep primer soseda, ki se je izšolal za lesarskega tehnika, ampak za delo kot zaslužek si je izbral hobi fotografiranja. Mislim da sem zgrešil smer, ker me vse bolj zanima internet in kar je povezano z njim. Mr. Green Zanimivo mi je tudi dejstvo, da je nek šolajoči elektronik na željo posredoval znanje v zvezi z izgradnjami net stranmi nekemu drugemu, ki se je izšolal tudi za smer lesarja. Stvar ga je nenavadno zainteresirala in kmalu je iz tega naredil biznis, ki mu prinaša še in še denarja. Kaj se je zgodilo z onim, ki mu je posredoval znanje, še zmeraj je revež in "šušmari" skozi mesece.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 6:39 am    Naslov sporočila:  Re: Kam na praktično izobraževanje? Odgovori s citatom

vitez93 je napisal/a:

Pozna kdo kakšno podjetje v Velenju ali bližnji okolici, kamor bi lahko šel letošnjo šolsko leto?

Poizkusi vprašati Rudnik, vendar bo pomoje kar problem, kolikor vem zaposljujejo oziroma vzemajo le njihove štipendiste. Tu sta potem še TEŠ (termo elektrarna Šoštanj) in pa Esotech, ki se ukvarja predvsem z avtomatizacijo (elektronika/energetika) tako v podjetju kot kasneje na terenu.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.01
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dexboy je napisal/a:
qwertz je napisal/a:

Offtopic ampak tule se pa motiš. Večja podjetja bodo raje zaposlila človeka z visoko izobrazbo kot pa nekega samouka ali elektrotehnika, ki lahko da ve veliko več, kot univ.dipl.inž.nečesa!

Tukaj se motiš tudi ti. Vsa večja podjetja najraje ne bodo zaposlila nikogar ampak bodo podpisala pogodbo z nekom, za katerega jih čisto nič ne briga, kakšne papirje ima v predalu.
Samo znanje ter spretnost sta merilo!!! S papirjem ali brez. Šolani bedaki, pa še vedno sedijo v veliki večini državnih služb.

boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dexboy je napisal/a:
qwertz je napisal/a:

Če gledaš takole, potem govorimo verjetno o državnih podjetjih, kjer znanje sploh ni važno , važna pa je stopnja izobrazbe. V podjetju kjer sem zaposlen in se ukvarjamo izključno z IT - omrežja jih sploh ni zanimalo, da sem po poklicu strojni tehnik. Poizkusna delovna doba 6 mesecev - pokaži kaj znaš, potem sledi zaposlitev.

Žal pa je skoraj povsod tako, da v času obveznega praktičnega izobraževanja porabijo ljudi za prekladat škatle....

Vitez93...priporočam kakšno manjše podjetje kjer se ti bodo lažje posvetili oziroma te bodo hitreje vključili v delovni proces saj je vsak par rok dobrodošel.

Boris
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, ja, jaz sem zaenkrat v državni službi in lahko rečem, da nisem plačan oz. v plačilnem razredu primernemu moji izobrazbi. Sem nekaj razredov nižje. Je veliko takih, ki imajo višjo plačo z nižjo izobrazbo kot jaz.
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, zanimivo, jaz sem vedno mislil, da gre pri večini podjetij tako. Vem za naprej, da se mi ni potrebno bati univ.dipl.inžinirjev Very Happy
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.43
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najpomembneje dandanašnji je, kako se znaš prodati. Jaz se žal ne znam niti prodati, niti iti na svoje Sad
vitez93
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00
Aktiv.: 4.99
Kraj: Celje- Dobrna

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ve kdo mogoče kaj več o tem podjetju http://www.promel.si/ ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 4:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hehe, sem pa pogledal, naša druga 1/2 firme se kliče promel. Samo smo v Ljubljani, tako da žal ne morem pomagat....
Mr. Green

WR3
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Dec 2009 1:16
Aktiv.: 0.88
Kraj: Okolica Tolmina

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 4:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam moram na praktično izobraževanje po visokošolskem študiju elektronike. Ve kdo za kakšno manjše podjetje, ali pa vsaj tako, da me bodo kaj naučili, najraje tukaj na Tolminskem ali Goriškem. Imam pa največ znanja in veselja z digitalnimi stvarmi, ampak za pov leta ne bomo ravno komplicirali. Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni