Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sre Apr 07, 2010 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
Pri meni so odpovedali zelo kitajski elektroliti v napajalniku... sem jih zamenjal z malo manj kitajskimi... zaenkrat deluje  |
Z napajalci komunikatorjev je kriza - kot si napisal kocka, prekinja zvok. Kasneje se komunikator ne postavi do konca,izgublja nastavitve,... In ce gre vse po sreci na koncu dokoncno crkne
Na Motorolah so istega proizvajalca in skoraj vsak dan menjam kaksnega
Marsikdaj kdo rece : Je dober-sem ga pomeril z voltmetrom !
Ja seveda je dober brez bremena - za napajanje parih navadnih LEDic je se vedno uporaben  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Čet Apr 08, 2010 12:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Če kdo rabi komunikator za dele imam jaz enega. Poskušal sem ga popraviti, a brez uspeha! Težava je, da se sploh ne prižge (nič od nič ne da od sebe ). Menjal sem 2 DC/DC pretvornika, a še vedno nič. Ostali elementi so pa tudi takšni, da jih je skoraj nemogoče kar tako zamenjati... Adapter je videti OK.
Ker sem obupal, ga šenkam, drugače pa ga vržem v smeti!
Šenkano!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.sukljan Član

Pridružen-a: Tor 02 Mar 2010 20:22 Prispevkov: 85 Aktiv.: 0.46 Kraj: Črni Kal
|
Objavljeno: Sre Avg 11, 2010 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni je strela scvrla pol hiše.. med temi komunikator ki mi vse deluje dokler ga ne povežemo..išče in išče in na koncu piše pokličite tehnično pomoč ali nekaj takega...
Poiskusil bom pregledati utp priključke ampak najbrž ne bo to krivo...:\\\...Ko bi vsaj samo varovalko scvrlo :\\ _________________ Kar ne dimi, ni skurjeno! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Avg 11, 2010 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
a.sukljan je napisal/a: |
Tudi meni je strela scvrla pol hiše.. med temi komunikator ki mi vse deluje dokler ga ne povežemo..išče in išče in na koncu piše pokličite tehnično pomoč ali nekaj takega...
Poiskusil bom pregledati utp priključke ampak najbrž ne bo to krivo...:\\\...Ko bi vsaj samo varovalko scvrlo :\\ |
Vzami Sagem in ga s kratkim preverjenim dobrim in zanesljivim kablom poveži na tretji ali četrti port modema (če nisi v nastavitvah kaj spreminjal in so porti 1 ter 2 nastavljeni na data 3 in 4 pa na video.
V manj kot minuti po vklopu se mora izpisati ura. Če se ne, je scvrlo ethernet na komunikatorju ali pa porte na modemu (če odmislimo, da ima Telekom težave).
To velja za SiOLTV naročnike. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Deflektor Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 12:06 Prispevkov: 215 Aktiv.: 1.07 Kraj: Prlekija
|
Objavljeno: Pet Avg 13, 2010 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko smo že pri tem, ali obstaja kakšna dobra zaščita za telefonsko linijo?
Pri nas je preko ethernet porta umrl prenosnik, skurjen vse do južnega mosta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fatmir Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 17:36 Prispevkov: 159 Aktiv.: 0.75 Kraj: Severna Primorska-Idrija
|
Objavljeno: Pon Sep 20, 2010 8:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Iščem 17-33G regulator DC-DC converter, namreč je v stiku (sagem komunikator). Ima mogoče kdo na zalogi, novo ali rabljeno!
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
me2d Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10 Prispevkov: 291 Aktiv.: 1.51
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Komunikator mi pri povezovanju oz. init sekvenci pokaže črn ekran s Siol logom nato pa se po cca 1 minuti izklopi. Na displeju kaže le črtice, utripata pa piki za sekunde. Ko ga vklopim dobim modro obvestilo o teh. napaki in preklop v varni način. V spodnji vrsti na ekranu sicer dobim npr. SLO1 ali podobno a ni ne slike in ne tona. S kabli ni nič narobe kakor tudi ne s portom na modemu (preverjeno z drugim komunikatorjem, ki dela brezhibno na obstoječi infrastrukturi).
Kje naj bika zagrabim za roge?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.67 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Ali se je napaka pojavila po udaru strele?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
me2d Član

|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 10:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Nimam pojma. Tale komunikator sem nasmreč kupil- se nasmolil na bolhi.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.67 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Znal bi bit zanič čip LAN9117. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
me2d je napisal/a: |
Komunikator mi pri povezovanju oz. init sekvenci pokaže črn ekran s Siol logom nato pa se po cca 1 minuti izklopi. Na displeju kaže le črtice, utripata pa piki za sekunde. Ko ga vklopim dobim modro obvestilo o teh. napaki in preklop v varni način. V spodnji vrsti na ekranu sicer dobim npr. SLO1 ali podobno a ni ne slike in ne tona. S kabli ni nič narobe kakor tudi ne s portom na modemu (preverjeno z drugim komunikatorjem, ki dela brezhibno na obstoječi infrastrukturi).
Kje naj bika zagrabim za roge?
lp |
Če ti po začetnem ekranu in napisu INIT ne izpiše ure, potem se ni povezal na Siolov strežnik in je morda napaka na mrežnem delu ali v povezavi do DSL modema.
Včasih je napaka kar na ethernet konektorju na samem sagemu, ki se odcini.... _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
me2d Član

|
Objavljeno: Tor Okt 12, 2010 7:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Na konektorju izgleda vse ok. Bom LAN9117 poskusil zamenjati.
Hvala za sugestije... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
me2d Član

|
Objavljeno: Ned Nov 14, 2010 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Uf tale LAN9117 pa ima nogic eno malo morje... Ali je kje kaka duša da mi to zamenja? Nov čip imam že doma.Seveda ne zastonj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Ned Nov 14, 2010 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
pri nas zamenjujemo čipe oz. popravljamo te komunikatorje, ki so doživeli udar strele preko utp... vendar je popravilo 55eur
http://www.microera.si/about.html _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Nov 14, 2010 3:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
me2d je napisal/a: |
Uf tale LAN9117 pa ima nogic eno malo morje... Ali je kje kaka duša da mi to zamenja? Nov čip imam že doma.Seveda ne zastonj. |
Lahko, le na obisk moraš priti - dobrodošel! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|