|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
upor_nik Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00 Prispevkov: 450 Aktiv.: 2.24 Kraj: vipavska dolina
|
Objavljeno: Pet Okt 01, 2010 8:08 pm Naslov sporočila: Kaj trenutno počnem izven stroke v oktobru 2010 |
|
|
Pozdrav, ...
Danes se oddiham, včeraj je bil zadnji dan trgatve. Bilo nas je okoli 30, seveda z vseh koncev SLO, malce nam je vreme ponagajalo, tako, da smo bili malce mokri, je pa na koncu bilo vzdušje precej boljše, ... harmonika, pesem, morske dobrote, kostanj, .. , da o dobrem vinu niti ne govorim, ..
Lp, 5er
_________________ Sanja svinja o koruzi, ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JamesQ Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05 Prispevkov: 362 Aktiv.: 1.60 Kraj: Novo mesto/Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 01, 2010 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Končal s 3 urno košnjo vrta okoli hiše... sedaj se pa ukvarjam z mislijo o nakupu novega kolesa. Za tegale sem dobil 20% popust na gotovino v Velo Črnuče. Pomoje se zdi vredu cena glede na opremo. Kako menje?
_________________ Baje sem inteligentna baraba ... FAE@Silica Slovenia (= |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka1995 Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42 Prispevkov: 614 Aktiv.: 3.32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 01, 2010 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priden...za tebe je še predober
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panja003 Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 12:54 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Okt 01, 2010 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pazim otroke, jih preoblačim,hranim....... ....ampak z največjim veseljem.....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
WR3 Član

Pridružen-a: Čet 10 Dec 2009 1:16 Prispevkov: 166 Aktiv.: 0.88 Kraj: Okolica Tolmina
|
Objavljeno: Pet Okt 01, 2010 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskušam odmislit bolečino dveh zobov, v katerih se od včeraj nahaja zdravilo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pet Okt 01, 2010 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
JamesQ je napisal/a: |
Končal s 3 urno košnjo vrta okoli hiše... sedaj se pa ukvarjam z mislijo o nakupu novega kolesa. Za tegale sem dobil 20% popust na gotovino v Velo Črnuče. Pomoje se zdi vredu cena glede na opremo. Kako menje?  |
@JamesQ, če ni skrivnost, koliko pa boš odštel za takšno kolo ? Nikjer ne najdem cene. Sam se namreč že dalj časa odločam za nekaj takega. Sedaj ko bo sezona počasi že mimo, bodo trgovci mogoče dali kakšen popust na stare modele ...
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.00 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Okt 01, 2010 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je to nek križanec med trekom in specialko?
Za naše ceste rabiš gorsko kolo
Sam se vozim s trekom. Bom moral za drugo leto nove gume nabavit....
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Pet Okt 01, 2010 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Taki hibridi so danes zmeraj bolj popularni. V bistvu specialka z navadno balanco, ki zdrži tudi kakšen makadam.
Se pa strijam, da za naše ceste rabiš gorca. Še posebej za vožnjo po Ljubljani prav pride.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.26 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 02, 2010 11:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Za vožnjo po ljubljani (Rudnik) pa potrebuješ kaj takega:
Imam pa tudi jaz namen menjati kolo ampak edino kar mi je všeč je ... nekaj takega
_________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.41 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 02, 2010 11:09 am Naslov sporočila: |
|
|
panja003 je napisal/a: |
Pazim otroke, jih preoblačim,hranim....... ....ampak z največjim veseljem.....  |
Jaz tudi. Enega sem dal gledat risanke, v drugega pa sem vlil 100 ml mleka, da je nehal cvilit. Baba pa spi
Še malo pa bom šel na vrt skopat zadnje tri luknje za delavnico
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.99 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Okt 02, 2010 11:41 am Naslov sporočila: |
|
|
piroman je napisal/a: |
......... Baba pa spi
Še malo pa bom šel na vrt skopat zadnje tri luknje za delavnico  |
Saj ni čudno, ko pa kopaš po napačnih luknjah.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.77 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sob Okt 02, 2010 11:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Domov pripeljal tole specialko - Alessio Moratti. Dobil v dar. Je pa stara ene 20+ let, in takrat je bila svinjsko draga (4000+ mark)
Usposobil jo bom za vožnjo po ljubljani (Vič, šiška, IC, HTE, Just...). Moram kupit nove gume, saj so gor še originalne.
Zanima pa me, če se da na tako kolo dati malenkost širše gume, saj imajo naše ceste precej lukenj
Drugače je pa to kolo še povsem vozno. Samo napumpal sem gume in že sem lahko naredil en krog.. in strgal hlače na spredjem zobniku. Menjalnik, bremze, ležaji - vse dela v nulo,
lp
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
61.33 KB |
Pogledana: |
19 krat |

|
|
47.53 KB |
11 krat |

|
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70687.56
|
Objavljeno: Sob Okt 02, 2010 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
126.68 KB |
4 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.57 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.61
|
Objavljeno: Sob Okt 02, 2010 12:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
JamesQ je napisal/a: |
Končal s 3 urno košnjo vrta okoli hiše... sedaj se pa ukvarjam z mislijo o nakupu novega kolesa. Za tegale sem dobil 20% popust na gotovino v Velo Črnuče. Pomoje se zdi vredu cena glede na opremo. Kako menje?  |
Kolo ima solidno opremo, vendar me še zanima kakšen bo tvoj način vožnje in kje?
Namreč kolo ima disk zavore, kar je v enem pogledu super v drugem pa ne.
Če se imaš namen voziti po Ljubljani ti vsekakor odsvetujem disk zavore ker je predrago vzdrževanje. Sedaj so tukaj izjema shimano disk zavore katere imajo mineralno olje ki ga ni potrebno tako hitro menjavati. Ostale disk zavore ki pa imajo v zavorah sintetično olje pa ga je potrebno menjavati na max. 1,5 leta - 2 leti. Prav tako pa so menjalniki in gonilke zelo dobre. Če sem prav pregledal pride polna cena tega kolesa okoli 1100€.
Vsekakor pa poglej še DRUGA KOLESA, in njihove OKVIRJE. Izbrati moraš kolo ki ti lepo sede tako po velikosti kot tudi po geometriji. Poglej še za kolesa : SCOTT, CUBE , FOCUS, ki so tudi zelo dobra.
Treking kolesa (ta ki ga ti gledaš) so predvsem za asfalt in morda kakšen kratek makedam.
Hardtail (trdaki) Pa so za cesto in še bolj primerna za kakšno njivco , makedam, gozdno pot , itd. (to je kolo ki ima prednje vzmetenje okoli 100 mm hoda)
Če ti je všeč downhill kolo, potem vedi da se znjim spuščaš samo po hitrih spustih, v ljubljani je to Rožnik in Krvavec. Vsekakor pa ni to kolo za asfalt in makedam, saj ko ga boš poganjal boš toliko energije odal v "prazno" da boš hitro odnehal. To pa zaradi tega ker je 1. downhill kolo zelo težko, 2. pa odaš veliko energije v zibanje kolesa (vzmetenje, ki ga nemoreš blokirati, oz. ga lahko dušiš) Sicer tisti ki si ga dal na linku ni ravno pravi downhill , je pa približek temu. Najbolj toomuch je pa ko vidiš 13 letne ljudi po ljubljani se vozit z downhill kolesom, samo zato da se pokažejo da nekaj so . Vendar tisti ki je kolesar in downhillec za povrhu ve da je to eno samo sprenavedanje.
L.p
Žiga
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 2 dni