www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnem izven stroke v oktobru 2010
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
upor_nik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00
Aktiv.: 2.24
Kraj: vipavska dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 01, 2010 8:08 pm    Naslov sporočila:  Kaj trenutno počnem izven stroke v oktobru 2010 Odgovori s citatom

Pozdrav, ...

Danes se oddiham, včeraj je bil zadnji dan trgatve. Bilo nas je okoli 30, seveda z vseh koncev SLO, malce nam je vreme ponagajalo, tako, da smo bili malce mokri, je pa na koncu bilo vzdušje precej boljše, ... harmonika, pesem, morske dobrote, kostanj, .. , da o dobrem vinu niti ne govorim, ..

Lp, 5er

JamesQ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05
Aktiv.: 1.60
Kraj: Novo mesto/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 01, 2010 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končal s 3 urno košnjo vrta okoli hiše... sedaj se pa ukvarjam z mislijo o nakupu novega kolesa. Za tegale sem dobil 20% popust na gotovino v Velo Črnuče. Pomoje se zdi vredu cena glede na opremo. Kako menje? Smile
luka1995
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42
Aktiv.: 3.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 01, 2010 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priden...za tebe je še predober Razz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
panja003
Član
Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 12:54
Aktiv.: 0.27
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 01, 2010 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pazim otroke, jih preoblačim,hranim.......Smile....ampak z največjim veseljem..... Wink Wink Wink Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
WR3
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Dec 2009 1:16
Aktiv.: 0.88
Kraj: Okolica Tolmina

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 01, 2010 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskušam odmislit bolečino dveh zobov, v katerih se od včeraj nahaja zdravilo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 01, 2010 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

JamesQ je napisal/a:
Končal s 3 urno košnjo vrta okoli hiše... sedaj se pa ukvarjam z mislijo o nakupu novega kolesa. Za tegale sem dobil 20% popust na gotovino v Velo Črnuče. Pomoje se zdi vredu cena glede na opremo. Kako menje? Smile

@JamesQ, če ni skrivnost, koliko pa boš odštel za takšno kolo ? Nikjer ne najdem cene. Sam se namreč že dalj časa odločam za nekaj takega. Sedaj ko bo sezona počasi že mimo, bodo trgovci mogoče dali kakšen popust na stare modele Confused ...

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.00
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 01, 2010 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj je to nek križanec med trekom in specialko? Think
Za naše ceste rabiš gorsko kolo Mr. Green
Sam se vozim s trekom. Bom moral za drugo leto nove gume nabavit....

Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 01, 2010 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Taki hibridi so danes zmeraj bolj popularni. V bistvu specialka z navadno balanco, ki zdrži tudi kakšen makadam.

Se pa strijam, da za naše ceste rabiš gorca. Še posebej za vožnjo po Ljubljani prav pride.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.26

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 02, 2010 11:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za vožnjo po ljubljani (Rudnik) pa potrebuješ kaj takega:

Imam pa tudi jaz namen menjati kolo ampak edino kar mi je všeč je ... nekaj takega

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.41

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 02, 2010 11:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

panja003 je napisal/a:
Pazim otroke, jih preoblačim,hranim.......Smile....ampak z največjim veseljem..... Wink Wink Wink Wink

Jaz tudi. Enega sem dal gledat risanke, v drugega pa sem vlil 100 ml mleka, da je nehal cvilit. Baba pa spi Rolling Eyes

Še malo pa bom šel na vrt skopat zadnje tri luknje za delavnico Smile

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.99
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 02, 2010 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:
......... Baba pa spi Rolling Eyes

Še malo pa bom šel na vrt skopat zadnje tri luknje za delavnico Smile
Saj ni čudno, ko pa kopaš po napačnih luknjah. d'oh!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.77
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 02, 2010 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Domov pripeljal tole specialko - Alessio Moratti. Dobil v dar. Je pa stara ene 20+ let, in takrat je bila svinjsko draga (4000+ mark)

Usposobil jo bom za vožnjo po ljubljani (Vič, šiška, IC, HTE, Just...). Moram kupit nove gume, saj so gor še originalne.

Zanima pa me, če se da na tako kolo dati malenkost širše gume, saj imajo naše ceste precej lukenj Very Happy

Drugače je pa to kolo še povsem vozno. Samo napumpal sem gume in že sem lahko naredil en krog.. in strgal hlače na spredjem zobniku. Menjalnik, bremze, ležaji - vse dela v nulo,

lp

alessio moratti.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  61.33 KB
 Pogledana:  19 krat

alessio moratti.jpg

alessio moratti2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  47.53 KB
 Pogledana:  11 krat

alessio moratti2.jpg

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70687.63

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 02, 2010 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.

Slikica.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  126.68 KB
 Pogledana:  4 krat

Slikica.jpg

Nazaj na vrh
folc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Aktiv.: 3.57
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 02, 2010 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sosed je imel enako specialko Very Happy hehe koliko smo se prevozili s takim kolesom Very Happy

čene pa @LEDuser res lepa zadevca, ampak nažalost tudi cena zasoljena Very Happy
sem dobro leto nazaj kupoval kolo, pa nakoncu sem pristal na neki poceni umesni varianti (500-600 eur) in sem zelo zadovoljen z njim (offroad in asfalt)

pa še slikca Very Happy

23817_1141808724982_1820385768_291517_740123_n.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  120.48 KB
 Pogledana:  17 krat

23817_1141808724982_1820385768_291517_740123_n.jpg

Folc
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.61

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 02, 2010 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

JamesQ je napisal/a:

Kolo ima solidno opremo, vendar me še zanima kakšen bo tvoj način vožnje in kje?

Namreč kolo ima disk zavore, kar je v enem pogledu super v drugem pa ne.

Če se imaš namen voziti po Ljubljani ti vsekakor odsvetujem disk zavore ker je predrago vzdrževanje. Sedaj so tukaj izjema shimano disk zavore katere imajo mineralno olje ki ga ni potrebno tako hitro menjavati. Ostale disk zavore ki pa imajo v zavorah sintetično olje pa ga je potrebno menjavati na max. 1,5 leta - 2 leti. Prav tako pa so menjalniki in gonilke zelo dobre. Če sem prav pregledal pride polna cena tega kolesa okoli 1100€.

Vsekakor pa poglej še DRUGA KOLESA, in njihove OKVIRJE. Izbrati moraš kolo ki ti lepo sede tako po velikosti kot tudi po geometriji. Poglej še za kolesa : SCOTT, CUBE , FOCUS, ki so tudi zelo dobra.

Treking kolesa (ta ki ga ti gledaš) so predvsem za asfalt in morda kakšen kratek makedam.

Hardtail (trdaki) Pa so za cesto in še bolj primerna za kakšno njivco , makedam, gozdno pot , itd. (to je kolo ki ima prednje vzmetenje okoli 100 mm hoda)

Če ti je všeč downhill kolo, potem vedi da se znjim spuščaš samo po hitrih spustih, v ljubljani je to Rožnik in Krvavec. Vsekakor pa ni to kolo za asfalt in makedam, saj ko ga boš poganjal boš toliko energije odal v "prazno" da boš hitro odnehal. To pa zaradi tega ker je 1. downhill kolo zelo težko, 2. pa odaš veliko energije v zibanje kolesa (vzmetenje, ki ga nemoreš blokirati, oz. ga lahko dušiš) Sicer tisti ki si ga dal na linku ni ravno pravi downhill , je pa približek temu. Najbolj toomuch je pa ko vidiš 13 letne ljudi po ljubljani se vozit z downhill kolesom, samo zato da se pokažejo da nekaj so . Vendar tisti ki je kolesar in downhillec za povrhu ve da je to eno samo sprenavedanje. Shhh Boo hoo!

L.p
Žiga
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 1 od 9

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2 dni