|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matematik Član

Pridružen-a: Pon 11 Okt 2010 7:56 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.30 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Pon Okt 11, 2010 9:49 pm Naslov sporočila: Vrtanje tiskanih vezij |
|
|
Pozdravljeni!
Pred kake pol leta sem biu neumen in sem kupil tole napravo z namenom za vrtanje tiskanih vezij. Zdaj ji je os zacela tako opletat, da nastane luknja lepe lijakaste oblike. Zdaj pa ne vem kaj naj, a naj jo dam popravit al naj kupim kaj novega?
In ce bi kupoval a naj kupim proxxon ali dremel s stojalom ali bi lahko kar navadno vrtalko s stojalom?
Pa se to: v bliznji prihodnosti bom moral izrezat par pravokotnih luken(3x5cm) v 2mm aluminjasto plosco (15x20cm), in ko sem to delal z tem mini vrtalnikom je bil kar malo problem to narest, pa me zanima ce bi slo s proxxon oz. dremel orodjem lazje?
Prosim za nasvet.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.77 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Okt 11, 2010 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
1
2
3
Kupi Proxxon IB/E. Ima kovinski sprednji del in je za industrijsko rabo.
Kupil boš samo enkrat. Dobiš ga v Bauhausu, ali pri zastopniku.
Aluminij boš lahko izrezal, če boš pravo orodje izbral. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55 Prispevkov: 571 Aktiv.: 3.18 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pon Okt 11, 2010 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem si pred leti kupil Kraftov vrtalnik z vso pripadajočo opremo in še do sedaj vse deluje. Vse kovinsko in kvaliteten pribor. Vrtam, režem, poliram, graviram tud kamne, pleh, sem tudi probal kovniske dele, kot so pri dušilkah in podobno. Če boš veliko uporabljal, potem si nabavi še mini stojalo, ki je narejen prav za mini vrtalnike. Če si pa mojster, pol pa sam nastaviš in gremo.Take male svedre, ne boš mogel vpet v navadno vrtalko, ki ima glavo od 3mm-10mm. Naj še to povem, da mi je prej umrl napajalnik, kot pa vrtalnik. Če bom kupoval novega, bom kupil bolj močnega, da ne bo sopihal, ko bom kak kamen vrtal ali kaj podobnega.
Jaz bi kupil novega, ker so kar poceni, edin če je res potrebna huda kvaliteta in potem posameno dodatke. V Conradu imajo dosti te robe in vrtalnike v kompletih in posamezno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Okt 12, 2010 12:00 am Naslov sporočila: Re: vrtanje |
|
|
matematik je napisal/a: |
Pred kake pol leta sem biu neumen in sem kupil tole napravo z namenom za vrtanje tiskanih vezij. Zdaj ji je os zacela tako opletat, da nastane luknja lepe lijakaste oblike. Zdaj pa ne vem kaj naj, a naj jo dam popravit al naj kupim kaj novega? |
Si že pomislil na tvoje pravice kot kupec in besedo REKLAMACIJA? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matematik Član

|
Objavljeno: Tor Okt 12, 2010 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem gledal tega, ki ga je priporocil stane in primerjal z dremlom, ki je le malo drazji in pise da je skoraj dvakrat mocnejsi in ima vec obratov plus se vec orodja.
Pa me zanima ali je dremel res toliko mocnejsi in predvsem kako kakovosten je v primerjavi s proxxonom glede na to da ima plasticno ohisje?
Ima kdo oba da lahko primerja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Tor Okt 12, 2010 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam prvega (Proxon), in ti lahko rečem, da je vreden več kot je njegova cena. Ga ne menjam! Če ga kupiš, ne boš nič "falil".  _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matematik Član

|
Objavljeno: Sre Okt 13, 2010 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej ima vecina proxxona. Ima kdo izkusnje tudi z dremlom?
Pa kdor ima proxxona IB/E, me zanima katera orodja ima zraven, ker nikakor ne najdem podatka? Predvsem me zanimajo svedri. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Sre Okt 13, 2010 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobiš, kot je navedeno tukaj. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matematik Član

|
Objavljeno: Sre Okt 13, 2010 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
mirkatmir je napisal/a: |
Dobiš, kot je navedeno tukaj. |
Vse kar pise na tej strani je
Citiram: |
With 34 bits & cutters of industrial quality |
Jaz pa bi rad vedel malo bolj natancno kaj je zraven, predvsem premere svedrov, ki so zraven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Sre Okt 13, 2010 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Par svedrov je zraven, ostalo je za brušenje/rezanje/graviranje... _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matematik Član

|
Objavljeno: Sre Okt 13, 2010 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predvsem me zanima ce je zraven proxxona kaksen sveder tanjsi od 1mm, ker sem svoje zlomil s prejsnjo masino?
Se vedno pa bi tudi rad kaksno mnenje o dremlu, oziroma primerjavo med dremel in proxxon. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

|
Objavljeno: Sre Okt 13, 2010 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tebi pa se res ne da malo poiskati na netu Na, tule imaš skoraj preveč natančno obrazloženo. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matematik Član

|
Objavljeno: Sre Okt 13, 2010 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pomoc.
Zdaj bi pa rad samo se slisal kaksno mnenje o dremlu. Oziroma primerjavo le tega z proxxonom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Čet Okt 14, 2010 7:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Če boš delal na Al pločevino pa uporabi vrtalni stroj,za vrtanje luknje na tiv pa Proxxon ali Dremel.Za to pa se sam odloči,samo da ni kitajska. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matematik Član

|
Objavljeno: Pon Okt 18, 2010 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
No ker se se nisem odlocil sem se malo gledal po netu in videl, da lidl v ponedeljek ponuja eno tako vrtalko:
http://www.lidl.si/cps/rde/xchg/lidl_si/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=13910
Zdaj me pa zanima, ker sem slisal, da so orodja v lidlu kar kakovostna, ce se mi splaca kupit tole?
Pa se zanima me ce bi potem tale pasala v stojalo od proxxona? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni