Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70753.52
|
Objavljeno: Ned Okt 24, 2010 11:40 pm Naslov sporočila: EU vs. Balkan |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Opis: |
Levo balkanska nutela, desno EU nutela |
|
Velikost datoteke: |
149.25 KB |
Pogledana: |
7 krat |

|
Levo EU deklaracija, desno balkanska deklaracija |
|
112.56 KB |
29 krat |

|
Levo EU embalaža, desno balkanska embalaža |
|
116.25 KB |
19 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.81 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Ned Okt 24, 2010 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Je še kdo opazil kaj podobnega? A smo res tretjerazredni trg? Je tudi drugje tako? |
jap....jaz nutelo samo pokusim in naša (balkanska) je presladka
podobno je s barvili za lase za ženske ,
plenice (zdaj sem expert ) vpojni gel
praški to ve vsaka ženska...
jaz EU zadeve hodim kupovat v MILLERja ... preveri v NM ga imate kot noč in dan
(včasih skočim tudi tja ) sicer rudnik ali BTC
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.50 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Okt 24, 2010 11:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je. Milk a za nas, Balkance, je izdelana na Poljskem.
Taprava je iz Švice.
Razlika je v količini in ceni.
Original je 300g, balkanska je zadnje čase le še 250g.
Original je v Avstriji precej (1,99€ v akciji, takoj čez mejo v Gornji Radgoni) cenejša, kot balkanska.
Original ovitek je plastičen, ki se ga da večkrat odpreti in zapreti.
Razlika v okusu pa je zadosten razlog, da tista trgovinica vsaj nekajkrat na leto ostane povsem brez zalog čokolade. Tako je to, če gredo Balkanci po nakupih.
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Okt 24, 2010 11:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izgleda, da na eni manjka bistven napis tj. Ferrero
Sicer je pa od obeh nutel daleč boljša domača babičina marmelada
LP
_________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Okt 25, 2010 12:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Edino kar imajo ti dve NUTELLI skupnega je to, da bo kos kruha, ki ti bo zdrsnili iz rok, namazan z eno ali drugo padel na tla obakrat z namazano stranjo ...
Drugače pa je ta logika razlikovanja made-for-EU / made-for-balkan že stara desetletja. Začelo se je pri avtomobilih sedaj pa se nadaljuje že do vsake malenkosti ...
Če se želite temu izognit kupujte pač izdelke na katerih ni že v originalu SLO navodil ali celo navedbe za kam so izdelani ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.00 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Okt 25, 2010 1:33 am Naslov sporočila: |
|
|
mi747 je napisal/a: |
Sicer je pa od obeh nutel daleč boljša domača babičina marmelada |
Komentar vreden pohvale.
Jejte babičino marmelado in naj si potem proizvajalec nutele vtakne obe ( balkansko in EU) nekam !
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.92 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Okt 25, 2010 2:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Italijanska je tista taprava. V novogoriškem Sparu dejansko prodajajo slovensko in italijansko nutello posebej. Italijanska je seveda dražja, ampak bolj okusna.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Okt 25, 2010 7:14 am Naslov sporočila: |
|
|
V shrambi imam več vrst marmelade z manj sladkorja iz kosmulje,ribeč,jabolčni,robide in bezgove jagode.To vse moja žena napravila.Nikoli ne kupujeva v trgovini.Nutele pa že dolgo ne.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Pon Okt 25, 2010 7:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Je še kdo opazil kaj podobnega? A smo res tretjerazredni trg? Je tudi drugje tako? Gre morda za ponaredek, ki ga prodajajo nekateri trgovci?
|
Smo. Isto je z gumami od save.
Aja. Mogoče nisi opazil ampak poljska nutela je tudi mnogo bolj mastna.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.78 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Okt 25, 2010 8:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem podobno opazil z našo/italjansko pašto - testeninami. Isti paket Barilla pašte, en kupljen v Sloveniji, drugi v Italiji imata povsem drug okus in čas kuhanja.
Po moje še vedno spadamo pod "Balkan".
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.11 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pon Okt 25, 2010 8:50 am Naslov sporočila: |
|
|
To je že staro.
Nuttela in najboljšega soseda je iz madžarske in niti približno ni enako dobra kot ona, ki jo kupiš v italiji (za isto ceno)...
Kaj moremo (nekateri) trgovci gledajo predvsem za svoj zaslužek in pri nabavi igra glavno vlogo cena in ne kvaliteta
Sam se "najdražjega soseda" izogibam, ker imajo zelo slabo kvaliteto ter zelo navito ceno
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Okt 25, 2010 10:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Nuttela je "za en drek", veliko boljša mi je Viki krema, verjetno bo vzrok v temu, ker je v naših domačih trgovinah nižjerazredna Nuttela
Kar se pa tiče pralnih praškov in podobnih zadev v Mullerju, je pa zgleda da res, mnogi tako pravijo in tudi sami smo se prepričali, glede čokolade pa... prisegam na Gorenjka
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.89 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pon Okt 25, 2010 3:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem pa bral članek o tem stricu (baje italijan? ) kateri je to izdelal, ko so otroci zaradi 2sv. vojne bili zelo podhranjeni saj je marsičesa manjkalo. Seveda kar dvomim da se ni zgledoval po temelju drugih obstoječih receptov. Zaslužil je lepe denarce in firma je še danes med prvimi z močnim dohodkom v Italiji ali Švici..Hmm prava ideja žanje uspeh. Brez hudih umetnosti in tehnologije kot izdelava kakega vezja.. Dobiš Italijanskega (švicarskega) kateri ima okus po lešnikih..Poljski pa imam občutek, da vleče bolj na okus kakavovega dela.
Nevem zakaj a tudi meni diši vikikrema..cenovno pa tudi ni slaba. Kdaj je dobro preiskušati različne izdelke, kot ostajati na enem in istem..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.74 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Okt 25, 2010 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem zadovoljen že z Hoferjevo Nutoko. Ampak tako ali tako ne jem tega na kruhu, ker imam probleme z občutljivostjo zobovja na sladko in hladno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 25, 2010 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tržno gospodarstvo ima svoje zakone, samo držati se jih je treba. Če ti nekaj ni všeč ne kupiš več. Ostali zainteresirani javnosti pa poveš zakaj ti ni bilo všeč. Besede "slabo, zanič, drugačen okus" mi ne povejo nič. Pregovor:"Vsake oči imajo svojega malarja". Toliko o okusu. Da pa so dejansko bili proizvodi izdelani za zahod, in drugi za vzhod sem pa že v neki drugi temi napisal. Po preizkusu v naši firmi TV aparati določene znamke niso bili več "vnetljivi" Prej pa. Na srečo je takrat (še v socializmu) zakonodaja zahtevala takšne preizkuse (in ščitila kupce)! Danes je dovolj CE znak! Mu zaupate? Jaz ne.
_________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|