|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.45 Kraj: Horjul
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.84 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole se tudi meni občasno zgodi. Ko zadevo resetiram se mi pobere.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj meni se tudi ampak danes je to trajalo 34 minut
vedno dlje traja, skrbi me samo, da ne bo enkrat samo tako ostalo.. Kdaj gre lapo čez, danes pa ni njegov dan. Elektroliti so videti celi, napajalnik je nov... Ne pomaga niti, če vzamem RAM ven.
_________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3410 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
mogoče jih pa sprememba ure zmede. Na mojem "kompatibilcu" je uro vedno spremenilo brez problema, sedaj pa imam neko ogromno IBM-server škatlo, naredilo je plav ekran, ure pa ni samo popravilo.
Drugače pa zelo dolgo čaka v biosu, kadar imam priklopljen zunanji disk preko e-sata.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
864.27 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sailor Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38 Prispevkov: 698 Aktiv.: 2.94 Kraj: Ljubljana-Moste
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:55 pm Naslov sporočila: ne zamerite, prosim |
|
|
S katerim programom presnamete vsebino okrana?
gl, DD+
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.84 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:56 pm Naslov sporočila: Re: ne zamerite, prosim |
|
|
sailor je napisal/a: |
S katerim programom presnamete vsebino okrana?
gl, DD+ |
Mislim, da je naprava fotoaparat
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.18 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
To (prva slika) so lahko RAM moduli, ki so nekompatibilni z matično ploščo ali neki navijalski, ki rabijo malo več soka, kot je njihova default nastavitev ali pa odpoveduje RAM.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim - uro je prestavilo, sem samo reboot hotel narediti (po cca. 1 tednu) pa se je ustavilo
Silvo, bo res
Azrael: ta ista konfiguracija je delovala brez problemov eno leto
Pravzaprav sem vse skupaj še razbremenil, ko sem preselil diske v server..
Konfiguracija:
Asus M2N SLi Deluxe
4x 2GB Patriot DDR2 RAM (2x po 2 ploščici uparjeni in sicer 2 sta modri, 2 sta črni, enake latence, za napetosti ne vem.. - oba para sta z original hladilniki)
AMD Phenom II 9950 (4x 2,6GHz)
Verjetno matično serijska daje (EMŠO )
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.31 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se računalnik v BIOSu vedno ustavi (dobesedno ustavi pri Intel BIOS Logotu), če imam priklopljen VolkoD-jev STK500 programator Prav zanimiva težava, ki sem jo že nekajkrat temeljito preiskusil in tako je pač dejstvo (to se ne dogaja naključno, temveč redno in vedno, če imam priključen tale programator. Samo ta, noben drugi). Nevem zakaj Ampak zdaj ko vem, kaj je krivo, programator potegnem ven iz USBja ter naenkrat BIOS lepo steče naprej. Potem pa programator priklopim nazaj.
Lahko bi rekel, da je tale STK500 na mojem računalniku kot Pause tipka za BIOS Tudi če nanj ni priklopljenega uCja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
...
Meni se računalnik v BIOSu vedno ustavi (dobesedno ustavi pri Intel BIOS Logotu), če imam priklopljen VolkoD-jev STK500 programator... |
Imaš morda vključeno boot-anje iz USB-ja? Če, potem se hoče zagnati s programatorja
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.31 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
...
Meni se računalnik v BIOSu vedno ustavi (dobesedno ustavi pri Intel BIOS Logotu), če imam priklopljen VolkoD-jev STK500 programator... |
Imaš morda vključeno boot-anje iz USB-ja? Če, potem se hoče zagnati s programatorja  |
Imam. A to je krivo Hvala za tale odgovor, bom ob prvi priliki spremenil (ker je stvar včasih že malo nadležna)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.72 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dexboy je napisal/a: |
psevdonim - uro je prestavilo, sem samo reboot hotel narediti (po cca. 1 tednu) pa se je ustavilo
Silvo, bo res
Azrael: ta ista konfiguracija je delovala brez problemov eno leto
Pravzaprav sem vse skupaj še razbremenil, ko sem preselil diske v server..
Konfiguracija:
Asus M2N SLi Deluxe
4x 2GB Patriot DDR2 RAM (2x po 2 ploščici uparjeni in sicer 2 sta modri, 2 sta črni, enake latence, za napetosti ne vem.. - oba para sta z original hladilniki)
AMD Phenom II 9950 (4x 2,6GHz)
Verjetno matično serijska daje (EMŠO ) |
Saj zato se mi pa zdi naslov teme tako ubijajoč: "Moj računalnik se že pripravlja na dan spomina na mrtve " Na slo-techu se občasno najdejo zelo ugodne ponudbe rabljenih komponent. Po večini jih "folk" prodaja, ker gre tehnologija zelo hitro naprej in hočejo biti IN, lahko pa se vmes najdejo tudi komponente ki so bile na "eksperimentnih" GHz-ih(navijanje).
Imam škatlo močno 1GHz in še malo(Athlon XP), ki je verjetno stara kakih 10 let in je bila takrat nek srednji razred. Je bilo dosti težav z njim(zmrzovanje in take podobne stvari). RAM je bil nadgrajen na 1GB in še malo kmalu po nakupu škatle. Primeren bi bil za elektronska lovišča pa sem mu pred nedavnim samo grafično menjal in se mu pozna, ker sem mu naložil WIN7 saj zaenkrat še ni zmrznil pa tudi kakšno ne preveč zahtevno igro se prav komot požene na skoraj najvišjih nastavitvah. Ker sem omenil zmrzovanje se pred tem tudi iger ni dalo v miru igrat da nebi zadeva zmrznila, kaj šele da bi pisal seminarsko ki sploh ne obremenjuje škatje. Zelo čudne so te računalniške zagate.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.18 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Dexboy
Si preveril RAM z Memtest+ ali Memtes86 (programa sta skoraj identična) ?
Poskusi pa še nekaj, ko bo takole zmrznil. Ugasni računalnik, pritisni reset gumb, vklopi, da začnejo delovati diski in ventilatorji, šele nato spusti reset tipko. Če bo na ta način štart uspel, imaš prekratek Power good impulz iz napajalnika ali pa nekvaliteten napajalnik.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
RAM sem preveril že nekaj časa nazaj - to napako imam že res lep čas, če rečem 2 meseca se ne bom zlagal...
Test sem naredil z memtest86, pustil sem ga čez dan in celo noč, brez napake...
Napajalnik je pa nov Enermax 500W (nov - 14 dni star!)
In še matična je skregana z grafično Radeon 4770HD saj jo imam že 14 dni na servisu (drugič!) ker v mojem računalniku matična piska, da ni grafične... A na starejšo grafično (XFX Geforce 8600GT) deluje brez problema, na servisu trdijo, da je z grafično vse v redu... Grafična je delovala od začetka letošnjega leta brez problema
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.96
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po večini jih "folk" prodaja, ker gre tehnologija zelo hitro naprej in hočejo biti IN, lahko pa se vmes najdejo tudi komponente ki so bile na "eksperimentnih" GHz-ih(navijanje). |
Take komponente so bile v uporabi par ur da se doseže nek rezultat in to je to. Dobiš novo za drobiž.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 dni