www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Moj računalnik se že pripravlja na dan spomina na mrtve :(
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.45
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 5:54 pm    Naslov sporočila:  Moj računalnik se že pripravlja na dan spomina na mrtve :( Odgovori s citatom

Bi dal v temo malo za šalo pa mi trenutno ni preveč za šalo Razz

SNC01011.jpg
 Opis:
BIOS-hang
 Velikost datoteke:  1.14 MB
 Pogledana:  124 krat

SNC01011.jpg

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.84
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole se tudi meni občasno zgodi. Ko zadevo resetiram se mi pobere.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj meni se tudi ampak danes je to trajalo 34 minut Sad
vedno dlje traja, skrbi me samo, da ne bo enkrat samo tako ostalo.. Kdaj gre lapo čez, danes pa ni njegov dan. Elektroliti so videti celi, napajalnik je nov... Ne pomaga niti, če vzamem RAM ven.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mogoče jih pa sprememba ure zmede. Na mojem "kompatibilcu" je uro vedno spremenilo brez problema, sedaj pa imam neko ogromno IBM-server škatlo, naredilo je plav ekran, ure pa ni samo popravilo.
Drugače pa zelo dolgo čaka v biosu, kadar imam priklopljen zunanji disk preko e-sata.

DSC02814.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  864.27 KB
 Pogledana:  0 krat

DSC02814.JPG

Nazaj na vrh
sailor
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38
Aktiv.: 2.94
Kraj: Ljubljana-Moste

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:55 pm    Naslov sporočila:  ne zamerite, prosim Odgovori s citatom

S katerim programom presnamete vsebino okrana?
gl, DD+
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:56 pm    Naslov sporočila:  Re: ne zamerite, prosim Odgovori s citatom

sailor je napisal/a:
S katerim programom presnamete vsebino okrana?
gl, DD+

Mislim, da je naprava fotoaparat Very Happy

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.18
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To (prva slika) so lahko RAM moduli, ki so nekompatibilni z matično ploščo ali neki navijalski, ki rabijo malo več soka, kot je njihova default nastavitev ali pa odpoveduje RAM.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim - uro je prestavilo, sem samo reboot hotel narediti (po cca. 1 tednu) pa se je ustavilo

Silvo, bo res Smile

Azrael: ta ista konfiguracija je delovala brez problemov eno leto Sad
Pravzaprav sem vse skupaj še razbremenil, ko sem preselil diske v server..

Konfiguracija:
Asus M2N SLi Deluxe
4x 2GB Patriot DDR2 RAM (2x po 2 ploščici uparjeni in sicer 2 sta modri, 2 sta črni, enake latence, za napetosti ne vem.. - oba para sta z original hladilniki)
AMD Phenom II 9950 (4x 2,6GHz)

Verjetno matično serijska daje (EMŠO Razz)

program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.31
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se računalnik v BIOSu vedno ustavi (dobesedno ustavi pri Intel BIOS Logotu), če imam priklopljen VolkoD-jev STK500 programator Shocked Prav zanimiva težava, ki sem jo že nekajkrat temeljito preiskusil in tako je pač dejstvo (to se ne dogaja naključno, temveč redno in vedno, če imam priključen tale programator. Samo ta, noben drugi). Nevem zakaj Confused Ampak zdaj ko vem, kaj je krivo, programator potegnem ven iz USBja ter naenkrat BIOS lepo steče naprej. Potem pa programator priklopim nazaj.

Lahko bi rekel, da je tale STK500 na mojem računalniku kot Pause tipka za BIOS Laughing Tudi če nanj ni priklopljenega uCja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
...
Meni se računalnik v BIOSu vedno ustavi (dobesedno ustavi pri Intel BIOS Logotu), če imam priklopljen VolkoD-jev STK500 programator...

Imaš morda vključeno boot-anje iz USB-ja? Če, potem se hoče zagnati s programatorja Laughing

program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.31
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Citiram:
...
Meni se računalnik v BIOSu vedno ustavi (dobesedno ustavi pri Intel BIOS Logotu), če imam priklopljen VolkoD-jev STK500 programator...

Imaš morda vključeno boot-anje iz USB-ja? Če, potem se hoče zagnati s programatorja Laughing

Imam. A to je krivo Think Hvala za tale odgovor, bom ob prvi priliki spremenil (ker je stvar včasih že malo nadležna)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.72
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dexboy je napisal/a:
psevdonim - uro je prestavilo, sem samo reboot hotel narediti (po cca. 1 tednu) pa se je ustavilo

Silvo, bo res Smile

Azrael: ta ista konfiguracija je delovala brez problemov eno leto Sad
Pravzaprav sem vse skupaj še razbremenil, ko sem preselil diske v server..

Konfiguracija:
Asus M2N SLi Deluxe
4x 2GB Patriot DDR2 RAM (2x po 2 ploščici uparjeni in sicer 2 sta modri, 2 sta črni, enake latence, za napetosti ne vem.. - oba para sta z original hladilniki)
AMD Phenom II 9950 (4x 2,6GHz)

Verjetno matično serijska daje (EMŠO Razz)

Saj zato se mi pa zdi naslov teme tako ubijajoč: "Moj računalnik se že pripravlja na dan spomina na mrtve Sad" Na slo-techu se občasno najdejo zelo ugodne ponudbe rabljenih komponent. Po večini jih "folk" prodaja, ker gre tehnologija zelo hitro naprej in hočejo biti IN, lahko pa se vmes najdejo tudi komponente ki so bile na "eksperimentnih" GHz-ih(navijanje).

Imam škatlo močno 1GHz in še malo(Athlon XP), ki je verjetno stara kakih 10 let in je bila takrat nek srednji razred. Je bilo dosti težav z njim(zmrzovanje in take podobne stvari). RAM je bil nadgrajen na 1GB in še malo kmalu po nakupu škatle. Primeren bi bil za elektronska lovišča pa sem mu pred nedavnim samo grafično menjal in se mu pozna, ker sem mu naložil WIN7 saj zaenkrat še ni zmrznil pa tudi kakšno ne preveč zahtevno igro se prav komot požene na skoraj najvišjih nastavitvah. Ker sem omenil zmrzovanje se pred tem tudi iger ni dalo v miru igrat da nebi zadeva zmrznila, kaj šele da bi pisal seminarsko ki sploh ne obremenjuje škatje. Zelo čudne so te računalniške zagate.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.18
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Dexboy

Si preveril RAM z Memtest+ ali Memtes86 (programa sta skoraj identična) ?

Poskusi pa še nekaj, ko bo takole zmrznil. Ugasni računalnik, pritisni reset gumb, vklopi, da začnejo delovati diski in ventilatorji, šele nato spusti reset tipko. Če bo na ta način štart uspel, imaš prekratek Power good impulz iz napajalnika ali pa nekvaliteten napajalnik.
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RAM sem preveril že nekaj časa nazaj - to napako imam že res lep čas, če rečem 2 meseca se ne bom zlagal...
Test sem naredil z memtest86, pustil sem ga čez dan in celo noč, brez napake...

Napajalnik je pa nov Enermax 500W Smile (nov - 14 dni star!)

In še matična je skregana z grafično Radeon 4770HD saj jo imam že 14 dni na servisu (drugič!) ker v mojem računalniku matična piska, da ni grafične... A na starejšo grafično (XFX Geforce 8600GT) deluje brez problema, na servisu trdijo, da je z grafično vse v redu... Grafična je delovala od začetka letošnjega leta brez problema Sad

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.96

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Po večini jih "folk" prodaja, ker gre tehnologija zelo hitro naprej in hočejo biti IN, lahko pa se vmes najdejo tudi komponente ki so bile na "eksperimentnih" GHz-ih(navijanje).

Take komponente so bile v uporabi par ur da se doseže nek rezultat in to je to. Dobiš novo za drobiž.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni